انطباق سند مهندسی فرهنگی استان فارس با برنامه هفتم توسعه

آیت‌الله دژکام با تاکید بر انطباق سند مهندسی فرهنگی استان فارس با برنامه هفتم توسعه، گفت: این سند قرار است تا ۱۴٠۵ عملیاتی شود ولی با گذشت سه ماه، هنوز سند ۱۴٠۳ مشخص و واضح نشده اسـت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، یکصد و چهل و پنجمین جلسه مستمر و سومین جسله شورای فرهنگ عمومی استان فارس در سال جاری امروز، ۲۶ خرداد در سالن جلسات دفتر نماینده ولی فقیه در استان فارس برگزار شد.

نماینده ولی فقیه در استان فارس در این نشست ابتدا به هم‌پوشانی سندهای راهبردی اشاره کرد و گفت: این هم‌پوشانی را هم در سطح ملی و هم در سطح استانی مشاهده می‌کنیم.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام افزود: موقع مطالعه این اسناد به این مسئله برخورد کرده‌ام که یک مطلب در دو سند ذکر شده است. در این موارد باید روش فهم اصولی را به کار بگیریم. مدیران به خود سخت نگیرند و این یادآوری‌ها باید تبدیل به اقدام و عمل شود.

وی با تصریح بر اینکه بر این اساس دستگاه‌های مختلف اقدام خود را معطل نگذارند، افزود: در برخی موارد مباحث نظری، تذکر و یادآوری زیاد شده که در این سطح نباید باقی بماند بلکه باید تبدیل به اقدام و عمل کنیم. آنچه ۲ سال پیش در سند توسعه فرهنگی نگاشته شد، در برنامه هفتم توسعه نیز آمده و انطباق قابل توجهی میان این سندها وجود دارد؛ بنابراین با اجرای برنامه هفتم، مسئله تامین بودجه برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی فارس نیز حل می‌شود. به همین دلیل بر انتخاب رئیس جمهوری پایبند به برنامه هفتم توسعه که منطبق بر سیاست‌های کلی نظام اسلامی تدوین شده تأکید داریم.

نماینده ولی فقیه در استان فارس در ادامه خواستار مطالعه و هماهنگی دو سند راهبردی شد و گفت: سند ۱۴۲٠ و سند حرم سوم اهل بیت(ع) در یک فرصت محدود سه چهارماهه باید مطالعه و هماهنگی شود و گزارش این کار توسط شورای اسلامی شهر شیراز ارائه شود.

آیت الله دژکام در ادامه با اشاره به در پیش بودن دهه ولایت و در اوج آن، عیدالله الاکبر، عید سعید غدیر، گفت: در این ایام باید پیام پیامبر اکرم (ص) را به جهانیان برسانیم. نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان آمریکا و اروپا، ۱۵ میلیون‌بار دیده شد، پیام غدیر، پیام رسول‌الله (ص) است و بسیار از آن استقبال می‌شود؛ اکنون زمان این گونه اقدامات است و فرصت زیادی نیز وجود ندارد.

وی گفت: امسال در شیراز و در بنیاد بین‌المللی غدیر، باید یک پیام بین‌المللی تولید کنیم، چون در این زمینه کار چندانی صورت نگرفته است. شیراز به خاطر نقشی که در عرصه بین‌الملل ایفا می‌کند، می‌تواند پیام غدیر را به عنوان یک پیام بین‌المللی، ارسال و تولید کند.

امام جمعه شیراز با بیان اینکه جهان در حال یک تحولات عجیب است، گفت: یکی از مسائل مهم امروز جهان این است که در حکمرانی چه کنند؟با شکست کمونیسم و مارکسیسم در شوروی، این ذهنیت ایجاد شد که لیبرال دموکراسی راه حل آخر جهان است، اما اکنون صدای ناکامی و شکست این رویه را هم می‌شنویم. هر که نمی‌شنود باید پنبه را از گوش خود در بیاورد.

آیت‌الله دژکام افزود: خود آمریکا هم ناتوانی مدیریت را در خودش حس می‌کند و این نشان می‌دهد که جهان به یک پیام جدید نیاز دارد. یک سخنی که برایشان نو باشد. به غدیر به چنین عنوانی باید توجه شود.

وی با اشاره به ترجمه فخیم و متین انگلیسی از خطبه غدیر پیامبر اکرم(ص)، گفت: اکنون زمان رساندن این پیام جهانی است و هر دستگاه به نحوی که می‌تواند در این زمینه اقدام کند. ارائه این پیام به گردشگران خارجی از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یا انتشار در شبکه‌های بین‌المللی صداوسیما می‌تواند نمونه‌هایی از این اقدامات باشد.

نماینده ولی فقیه در فارس بار دیگر از مردم دعوت کرد تا روز عید سعید غدیر حضوری چشمگیر در حرم شاهچراغ(ع) داشته و پس از نماز ظهر نیز میهمان طعام تبرکی این خوان باشند.

وی همچنین از مسئولان این آستان مطهر خواست تا تدارک لازم را برای میزبانی از مردم در این عید بزرگ ببینند و ادامه داد: در این روز باید به خوبی روشن باشد، که مرکز شهر شیراز کجاست؟

امام جمعه شیراز با بیان اینکه مسائل جهان و ایران مقداری آخرالزمانی جلوه می‌کند، گفت: کار سنگین‌تر از یک وضع عادی و معمولی است. رویداد تلخی که برای شهدای خدمت رخ داد، چالش بزرگی برای نظام اسلامی بود اما با درایت نائب بصیر امام زمان(عج) آب از آب تکان نخورد.

آیت‌الله دژکام در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه کار در شورای فرهنگ عمومی استان باید قوی‌تر از چیزی که در حال حاضر شاهد آن هستیم پیش برود، گفت: از برنامه‌ها عقب هستیم و باید جدی‌تر کار شود. در باب سند مهندسی فرهنگی باید حس کنیم این مدیریت در حال اجرا است و اگر این اتفاق نیفتد، از همه مدیران استان گله‌مند هستم. در این زمینه نباید تعارف داشته باشیم.

وی در پایان گفت: این سند قرار است تا ۱۴٠۵ عملیاتی شود ولی با گذشت سه ماه، هنوز سند ۱۴٠۳ مشخص و واضح نشده اسـت.

کد خبر 1768574

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha