به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، آیت الله لطف الله دژکام امروز پنجشنبه (۳۱ خرداد) در دیدار رئیس کل دادگستری و اعضاء شورای قضایی فارس که به مناسبت هفته قوه قضائیه برگزار شد، گفت: باید از نوع حرف هایی که جنبه خطابی دارد فاصله بگیریم و به چهارچوب مدیریت بر پایه منطق و برهان برگردیم.
امام جمعه شیراز افزود: یکی از کارهایی که حتما باید شکل بگیرد این است که ما در راستای رضایت عمومی از دستگاه قضایی یکسری کار رسانه ای باید انجام دهیم، نه رسانه به معنای گزارش خبری بلکه کار رسانه ای کاملا فنی برای اینکه اعتماد مردم به دستگاه قضایی اضافه شود و حس آرامش در جامعه حکمفرما شود.
وی ادامه داد:بنده مطمئن هستم در بسیاری از احکام صادر شده دقیقا حکم الهی و قانون نظام مقدس جمهوری اسلامی اجرا شده و ممکن است در برخی موارد اشتباهاتی باشد؛ این حجم وسیع اجرای قانون هیچ جا دیده نمی شود اما مواردی که اشتباه می شود را آنقدر بزرگ می کنند که سوال پیش می آید آیا در مجموعه قضایی کاری انجام می شود یا خیر؟البته نسبت به همه نهادها در جمهوری اسلامی چنین وضعیتی وجود دارد، اینکه رهبر انقلاب اسلامی به دولت شهید رئیسی فرمودند از نظر توضیح دادن به مردم ضعیف هستید و تصریحا فرمودند جهاد تبیین واجب فوری است به خاطر این است که ما کار می کنیم اما دشمن شرایط و فضا را به نحوی جلوه می دهد که گویی کار نشده است و مردم ناامید می شوند.
به گفته دژکام، کاری که بنده عرض می کنم از کار عادی و متداول روابط عمومی فراتر است و یک توجه ویژه می خواهد تا کار خاص شکل بگیرد.به نظر بنده خیلی فاصله داریم تا نقطه ای که باید باشد، اگر تمهیداتی برای این قضیه دیده نشود بعد از مدتی واقعا تمام تلاش های مجموعه زیر سوال می رود. تعمد است از ناحیه شیاطین تا امید مردم به اینکه می شود کار انجام دهیم از بین برود و در نقطه مقابل باید برنامه ریزی کنیم، این جزء ضرورت های کار مجموعه فرهنگی و روابط عمومی دستگاه قضایی است.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به بحث تحول دستگاه قضایی که به صورت ویژه مدنظر رهبر انقلاب بوده است نیز گفت: مطالبی که ما می گوییم نگاه از بیرون به دستگاه قضایی است و آنچه که شما در درون می بینید هر کس درگیر مسئولیت ویژه خودش است.
امام جمعه شیراز خاطرنشان کرد: معمولا در بازدید از طرح های بزرگ عمرانی از بالا یک نگاه کلی می کنند و بعد به جزییات مسئله در مجموعه نگاه می کنند.یک نگاه از بیرون و از بالا به دستگاه قضایی وقتی می شود طبیعتا ما باید برای تحول که خواست رهبر معظم انقلاب است برنامه ریزی کنیم، این در برنامه هفتم توسعه دیده شده است.قانون برنامه هفتم توسعه یک فصل مُشبِعی در مورد دستگاه قضایی دارد که این نگاه از بیرون است.
بنده برنامه هفتم توسعه، بخش دستگاه قضایی که جزء فصل های آخر است را مطالعه کرده ام. هدف گذاری هایی برای توسعه و تحول دستگاه قضایی در طول ۵ سال آینده شده است.
وی تصریح کرد: در اینجا جا دارد بگویم بنده نسبت به برخی از کاندیداهای ریاست جمهوری گله دارم، یک عزیزی از کاندیداها گفته است به ما چه ارتباطی دارد که کسی دیگر برنامه نوشته است و ما اجرا کنیم؟ما واقعا گله مندیم.این نوع حرف زدن رنج آور است.سه سال مجلس، دولت و شورای نگهبان تلاش کرده اند و قانون برنامه هفتم تنظیم شده است و حال بگوییم ما رئیس جمهور شده ایم و هر کاری دلمان می خواهد انجام می دهیم و برنامه مهم نیست؟
دژکام یادآور شد: ببینید به طور مثال هشت هزار میلیارد تومان درآمد تحصیل شده تا برای محیط زیست و تولید بنزین مناسب تخصیص داده شود اما یک ریال تخصیص نداده اند و بعد سوال پیش می آید چرا آلودگی هوا اینقدر است؟ قاضی باید کمک مردم دهد و برای خود شما در قانون برنامه هفتم توسعه حقوقی تعیین شده و اهدافی در نظر گرفته شده است و اگر از اینها دستگاه قضایی استان فارس مطلع نباشد در پایان برنامه به نتیجه مطلوب نمی رسیم.
وی با اشاره به اینکه برای دستگاه قضایی و تحول آن در قانون هفتم توسعه هدفگذاری شده است و اگر نداشته باشیم نمی توانیم جوابگوی مردم باشیم به خصوص که جمعیت زیاد شده و مسائل شما زیادتر خواهد شد، گفت: بخشی که مربوط به برنامه هفتم است را مطالعه کنید تا بنده مطالبه گری کنم، مطالبه از همان بخشی که در تحول و توسعه دخیل باشد.
امام جمعه شیراز با اشاره به اینکه ما ۵ سال برنامه داریم و در پایان برنامه باید احساس کنیم در راستای چیزی که قانون برنامه مشخص کرده است تحول قضایی و توسعه قضایی رخ داده باشد، اظهارکرد: نکته دیگر در باب بحث جا به جایی مکان زندان است که حرف قدیمی شیراز است و ما محدودیت دوستان را متوجه هستیم اما توقعاتی داریم.
وی گفت: نمی توان این موضوع را نادیده بگیریم و بعد بخواهیم خدمات مناسب ارائه شود و بنده می دانم محدودیت هایی دارید و قاعده کار این است که جدیت و همراهی بیشتری از دستگاه اجرایی در خدمت دستگاه قضایی ببینیم، مجموعه های دیگر را به خدمت دستگاه قضایی بیاوریم و اگر می خواهیم چنین کارهای بزرگی انجام گیرد مسلما استانداری، شهرداری و فرمانداری باید پای کار بیایند تا خدمت لازم ارائه شود.
دژکام عنوان کرد: شما یا در محکمه می نشینید که جای پیامبر است یا کارهای دیگر دستگاه قضایی را انجام می دهید که بالاخره مسئولیت است و حق و باطل دارد، تلاش کنیم هیچ چیزی عمدی از ناحیه ما اغماض نشود و سهوی اگر شد بگوییم خدایا ما را ببخش اما عمد نباشد که خیلی سخت است در روز قیامت جواب دادن در پیشگاه خدا و پیامبر اکرم که حق امتش را می ستاند.
نظر شما