به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، بیستوششمین جشنواره خیران مدرسهساز خراسانرضوی، صبح امروز پنجشنبه(۳۱خرداد) با حضور جمعی از مسئولان وزارت آموزشوپرورش، مدیران و مسئولان استان خراسانرضوی و خیران مدرسهساز در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، غلامعلی رأفتی، رئیس هیئتمدیره مجمع خیران مدرسهساز خراسانرضوی، گزارشی از فعالیتهای خیران در ساخت مدارس سطح استان ارائه کرد.
در ادامه این مراسم، حمیدرضا خانمحمدی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور نیز به بیان نکاتی درباره تأثیرات و نقش مهم خیران در تأمین کمبود مدارس در کشور پرداخت.
اهتمام شهیدجمهور به مدرسه سازی
رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد شهید آیتالله رییسی افزود: رییسجمهور شهید سعی می کرد که از مردم و با مردم باشد، خط قرمز ایشان در همه تصمیمات نفع مردم بود.
وی با بیان اینکه رییس جمهور شهید اخلاق را به سیاست برگرداند، اظهار کرد: شهید رییسی در دوره کوتاه خدمت خود از هیچ کدام از اصول اخلاقی عدول نکرد، وقت خود را صرف اخلاق کرد و تاکید داشت، نگویید دولت سیزدهم چراکه این دولت، دولت مردم است.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: مدرسهسازی از دیدگاه رییسجمهور شهید بسیار مهم بود، بنابراین دولت را شریک کار خیرین کرد ضمن اینکه با این کار به آینده ایران توجه داشت.
وی با بیان اینکه در دوران دولت سیزدهم افزون بر ۷۸ هزار ظرفیت به دانشگاه فرهنگیان داده شد، اظهار کرد: در این دولت ۷۰ هزار کلاس درس در کشور بهسازی، بازسازی و مقاوم سازی شد.
مراد صحرایی خطاب به خیرین مدرسه ساز گفت: شما برای سرمایه گذاری حوزهای انتخاب کرده اید که به آینده این کشور گره خورده است، چراکه مدرسهسازی ساخت انسان و مولدسازی است.
وی بیان کرد: در شهرستان کاشمر ۲۰ مدرسه بر اثر زلزله دو روز پیش آسیب دیده است و از خیرین تقاضا داریم اداره کل نوسازی را یاری دهند تا مدارس را تا شهریور ماه مهیای پذیرش دانشآموزان کند.
عقبماندگی و کمبود جدی استان خراسانرضوی در ساخت مدرسه
یعقوبعلی نظری، استاندار خراسانرضوی نیز در سخنانی کوتاه، به عقبماندگی جدی استان در ساخت مدرسه اشاره کرد و گفت: به همین منظور، ساخت ۵ هزار کلاس درس در دستورکار قرار گرفته است.
وی با تقدیر از خیران در ساخت مدارس خاطرنشان کرد: حضور و پشتیبانی خیران در میدان، علاوه بر اثرات مادی و اعتباری، تأثیرات معنوی بسیاری دارد که در استان محقق میشود.
نظری در حاشیه این مراسم نیز خاطرنشان کرد: به ساخت حدود ۱۲ هزار کلاس درس نیاز داریم تا به میانگین سرانه آموزشی کشور برسیم.
وی خاطرنشان کرد: ۴ هزار کلاس درس در مدت ۳ سال گذشته ساخته شده است و ساخت ۵ هزار کلاس نیز در دستورکار ساخت توسط خیران و سازمان نوسازی مدارس قرار گرفته و در صورت اجرای آن، گام اصلی در این مسیر برداشته شده است.
نظری افزود: بخش دولتی نیز در این زمینه از طریق سازمان نوسازی مشارکت خواهد کرد که اعتبار لازم از محل مولدسازی تأمین خواهد شد.
بودجه مدرسهسازی در دولت شهید رئیسی معادل بودجه ۸ تا ۱۰ سال قبل از آن بود
محسن زنگنه، رئیس مجمع نمایندگان استان خراسانرضوی نیز در این مراسم گفت: شهید رئیسی نصاب خدمت را در کشور شکست. فقط در موضوع مدرسهسازی، بودجههای اختصاصیافته طی ۳ سال گذشته معادل حدود ۸ تا ۱۰ سال قبل از آن بود.
وی افزود: اهتمام ویژه در حوزه محرومیتزدایی و حوزه خیران در دولت شهید رئیسی، کمنظیر و شاید بینظیر بود.
زنگنه با اشاره به برخی اقدامات در راستای تسهیل فعالیتهای خیران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم مصوب شده است همه پروژههایی که خیران ۵۰ درصد آن را ساخته باشند، در مورد ۵۰ درصد باقیمانده، اگر همان خیر یا خیران دیگر نسبت به ساخت آن اقدام کنند، این هزینه به عنوان اعتبار و دیون مالیاتی خیران در نظر گرفته میشود. به این معنی که مالیاتی که قرار است به سازمان امور مالیاتی پرداخت شود، به حساب سازمان نوسازی مدارس واریز میشود و این مبلغ به شرط اتمام پروژه، به عنوان دیون مالیاتی لحاظ خواهد شد. این اتفاق مهمی است که منابع مالیاتی کشور به صورت مستقیم در محل خود مصرف میشود.
بخش پایانی این مراسم، علاوه بر سخنان وزیر آموزشوپرورش و تقدیر از برخی فعالان و خیران در امر مدرسهسازی اختصاص پیدا کرد.
گفتنی است در زمان برگزاری جلسه نیز برخی از خیران نسبت به پذیرش پروژههای جدید مدرسهسازی و کمک به دانشگاه فرهنگیان، اعلام آمادگی کردند.
پایان پیام/
نظر شما