خانواده مهمترین و راهبردی ترین کانون و نهاد در جامعه اسلامی و توحیدی است

عظیمی زاده گفت: خانواده مهمترین و راهبردی ترین کانون و نهاد در یک جامعه اسلامی و توحیدی محسوب می شود.

علی عظیمی زاده با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ ازدواج آسان در جامعه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: ازدواج از دستورات دینی و امر مهمی است که در آموزه های دینی و کلام بزرگان نیز بر این مهم تاکید شده و انجام ازدواج به هنگام و ساده باید در اولویت قرار گیرد.


معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی با بیان اینکه تشکیل خانواده نقش ویژه ای در آموزه‌های دینی ما دارد، افزود: خانواده مهمترین و راهبردی ترین کانون و نهاد در یک جامعه اسلامی و توحیدی محسوب می شود.


 وی به اهمیت نهاد خانواده اشاره کرد و ادامه داد: تمامی برنامه ریزی ها و فعالیت های دینی و مذهبی در حوزه های فردی و اجتماعی از نهاد خانواده شکل می‌گیرد.

این مقام مسئول تشکیل نهاد خانواده را یک امر راهبردی، موثر و مفید دانست و بیان کرد: بیانات ائمه معصومین علیهم‌السلام و به ویژه آیات قرآن تاکید ویژه ای به تشکیل خانواده دارد و همین موضوع باعث شده علمای ما به موضوع تشکیل خانواده و نهاد خانواده و بحث ازدواج به عنوان یک امر مقدس نگاه کنند.


میانگین سن ازدواج در استان مرکزی افزایشی است

معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی، با اشاره به اینکه میانگین سن ازدواج در استان مرکزی افزایشی است، گفت: این مهم طی سال های اخیر افزایش یافته و به ۲۷ سال در بین آقایان و ۲۳ سال در بین بانوان رسیده است.

عظیمی زاده همچنین با بیان اینکه در حال حاضر آمار ازدواج در بین افراد تحصیل کرده بیشتر شده، گفت: خانواده ها به تحصیلات اهمیت بیشتری می دهند و تحصیل را به عنوان یک امر مهم مورد توجه قرار می دهند.

استان مرکزی جزو ۳ استان پیر کشور است


وی با بیان اینکه استان مرکزی جزو ۳ استان پیر کشور بعد از گیلان و مازندران است، گفت: در بحث ازدواج طبق آمار سال ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ در اراک در سال ۱۴۰۱ آمار ازدواج رشد منفی ۹ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۰ داشته است.

این مقام مسئول ادامه داد: این بدان معنی است مه از سه هزار و ۹۶۶ فقره ازدواج ثبت شده در سال ۱۴۰۰ به سه هزار و ۹۴۵ فقره ازدواج در سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است، در بقیه شهرستان های استان مرکزی نیز به همین صورت است و به طور کلی میانگین استان مرکزی طبق آمار مطرح شده کاهش ۸ درصدی را نشان می‌دهد.


عظیمی زاده ادامه داد: در شهرستان های خنداب، شازند، کمیجان، محلات و زرندیه آمار کاهش ازدواج بیشتر است یعنی ازدواج کمتری صورت گرفته و در خنداب مشخصاً مشکل بیشتری داریم به طوری‌که از ۲۰۶ فقره ازدواج در سال ۱۴۰۰ به ۱۴۵ ازدواج در سال ۱۴۰۱ رسیده است یعنی ۲۹ درصد کاهش ازدواج داشتیم.


معاون فرهنگی اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی اظهار داشت: وضعیت ازدواج در استان خوب نیست و آمار کاهش ازدواج به ترتیب زیر است کمیجان ۱۲-، محلات ۶-، زرندیه ۷-، خمین ۵- و اراک ۹-.

تقدیر از فعالان و خادمان اثرگذار در بحث ازدواج


وی در ادامه به آیین تقدیر از فعالان و خادمان اثرگذار در بحث ازدواج اشاره کرد و گفت: در بحث تقدیر از فعالان و خادمان اثرگذار در بحث ازدواج ۳ سرفصل کاری داریم که شامل فعالین و خادمین برجسته و اثرگذار در حوزه ازدواج، دستگاه ها و سازمان های دولتی که در این زمینه فعالیت می‌کنند و تقدیر از زوج های داری ویژگی بارز و الگوساز می شود.

این مقام مسئول، بیان کرد: خیرین اهداکننده جهیزیه، خیرینی که در حوزه ازدواج فعالیت های برجسته و اثرگذاری دارند و به بحث ازدواج کمک می کنند، گروه های مردمی و حلقه‌های میانی در این زمینه شناسایی و از آنها تقدیر می کنیم.


وی همچنین اضافه کرد: خیرین مسکن ساز و اهداکنندگان مسکن استیجاری، مدرس و مربی فعال و موثر ائمه جمعه و جماعات، اصحاب رسانه بویژه خبرنگارانی که یا تولید محتوا دارند یا تولید خبر، مشاوران و روان شناسان، رئیس و کارکنان تسهیلات شعب بانک ها که در حوزه تسهیلات عملکرد خوبی داشته باشند، واسطه گرهای ازدواج مثل موسساتی که به صورت همسان گزینی کار می کنند، دستگاه های آموزشی و ارائه دهنده خدمات مرتبط با ازدواج، مساجد و صندوق های قرض الحسنه، پایگاه های بسیج و موسسات مردم نهاد تقدیر می شوند.

عظیمی زاده ادامه داد: در خصوص زوج های موفق الگوساز هم از زوج دانشجو، زوج ورزشکار، همسر شهید، آزاده و جانباز، زوج روستایی و عشایر، زوجین گروه‌های خاص معلولین و زوج کارگر افرادی هستند که از دستگاه ها خواستیم به ما معرفی شوند تا در مراسم عید قربان که جشن وصال برگزار می‌شود از آنها تقدیر بعمل آوریم.

فرهنگ سازی در رابطه با امر ازدواج ضروری است

وی با بیان اینکه مسائل فرهنگی عامل کاهش امر ازدواج است، ادامه داد: بحث رسوخ و نفوذ فرهنگ غربی را در خانواده به هیچ وجه نمی‌توان انکار کرد و فرق ندارد در کجای این کشور، استان یا شهر، زندگی می کنیم متاسفانه نمی توان از نفوذ فرهنگ بیگانه که از طریق شبکه های ماهواره و رسانه های مجازی غیر رسمی در امان بود و این موضوع را نمی توان انکار کرد به همین دلیل شاهد کاهش آمار ازدواج و حتی فرزند آوری هستیم.


معاون فرهنگی اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی، گفت: خانواده ها از لحاظ فرهنگی در بحث ازدواج تحت فشار هستند یعنی از یک طرف بحث ترویج ازدواج غیررسمی و سفید مطرح می‌شود که متاسفانه افزایش هم یافته و از طرف دیگر برجسته کردن مشکلات معیشتی.


عطیمی زاده با تاکید بر اینکه رسانه های خارجی روی این موضوع بسیار کار می کنند، گفت:  نه اینکه مشکلات معیشتی وجود ندارد اما دشمنان دارند به صورت چند برابری این موضوع را برجسته می کنند و می گویند مشکلات معیشتی زیاد است و خانواده ها هم این موضوع را می پذیرند.

معاون فرهنگی اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی اظهار داشت: این مهم حضور گسترده و فعالیت هر چه بیشتر نهادهای فرهنگی و اجتماعی و رسانه ها را مس طلبد.

کد خبر 1769565

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha