نشان ولایت و رواق غدیر در کوچه خیابان‌های خراسان شمالی

به مناسبت عید سعید غدیر خم و دهه ولایت، رویدادهای متنوعی در جای جای شهر و روستا خراسان شمالی ویژه اقشار مختلف شهروندان در حال برگزاری است.

خبرگزاری شبستان-خراسان شمالی، فاطمه مقدسی

از مهمترین این رویدادها جشن بزرگ مردمی «ولایت آسمانی» است که با حضور هنرمندان و چهره‌های فعال فرهنگی مذهبی از سه تا پنج تیرماه بعد از نماز مغرب و عشاء در میدان ها و محله های مختلف برگزار می شود.

در این میان هستند هنرمندان نام آشنایی که در برنامه فرهنگی و مذهبی حضور دارند و به اجرا می پردازند، این رویدادها با همکاری شهرداری، ورزش و جوانان، هیئت های مذهبی، فرهنگ و ارشاد، سپاه و سازمان های مردمی برگزار می شود.

حضور مهمانان خارجی در جشن های عید غدیر

مهمانی غدیر سال به سال گسترش یافته و در سال‌های نه چندان دور شاهد حضور مهمانان خارجی برای مشارکت در جشن های این ایام بودیم، حضوری که نماد عشق و ارادت دنیا به حضرت علی (ع) از ایران خواهد شد.

در هر شهر و روستای استان گروه‌های پیام‌رسان مجازی نیز ایجاد و فعال شده است، در این گروه‌ها تلاش می‌شود که ضمن انتقال پیام غدیر، برنامه‌ها اطلاع ‌رسانی شود.

گروه‌های سرود کودکان و نوجوانان غدیری نیز امسال برنامه‌های متنوعی را اجرا خواهند کرد، علاوه بر برنامه‌های عمومی، جشن‌های خانگی غدیر نیز در نقاط مختلف استان برگزار می‌شود.

فضیلت اطعام غدیری همچنان رواج دارد و در سال‌های اخیر همواره شاهد روند افزایش طبخ و توزیع غذا در روز غدیر بوده‌ایم.

رنگ و بوی اطعام غدیری

در مراسم مهمانی غدیر برخی از هیئت ها، گروه های جهادی و موکب ها بودند که پذیرایی شان رنگ و بوی محیط زیستی(پذیرایی چایی، انواع دمنوش، میوه و نذری ها) داشت، مهمانی که در آن موکب‌ها، گروه‌های جهادی، کسبه، بازاریان و غیره تلاش کردند برای ساعاتی لبخند و شادی را برای مردم به ارمغان بیاورند.

مردمی که در روزمرگی‌های زندگی و مشکلات شاید کمتر فرصتی برای با هم بودن و شاد زیستن داشته‌اند و آن روز به نام اهل بیت (ع) و مولای متقیان در کنار هم لحظات مفرحی را می گذرانند.

 یکی از مسائل مهم مباحث محیط زیستی جشن و مهمانی است، در این میان موکب ها و هیئت‌هایی بودند که خواسته یا ناخواسته در نذورات و پذیرایی‌های خود مؤلفه‌های محیط زیستی را مراعات کردند.

خیابان‌های بجنورد میزبان جشن بزرگ موکب های علوی می شود

معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی گفت: خیابان های بجنورد سه شنبه میزبان جشن بزرگ موکب‌های علوی شده و میهمانی غدیر برپا می شود.

حجت الاسلام عباس سرشته اظهارکرد: جشن بزرگ‌ موکب های علوی سه شنبه همزمان با عید سعید غدیرخم از چهارراه ۱۷ شهریور تا میدان شهید بجنورد برپا می شود و پذیرای مهمان های غدیر با جشن و سرور خواهد بود.

وی افزود: جشن بزرگ غدیر و برپایی موکب بزرگ علوی به همت اداره کل و مجموعه شهرداری و هماهنگی ۴۰ مجموعه مردمی، هئیت ها، برخی از دستگاه های خدمت رسان که در موکب ها حضور دارند برگزار می‌شود.

معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی اضافه کرد: ۵۵ غرفه شامل سرگرمی، بازی، سلامت، خدمات فرهنگی همچون جمعیت و واسطه گران ازدواج، برای بهره مندی مردم از فضاهای موجود در نظرگرفته شده است.

وی ادامه داد: هشت نقاشی بزرگ در جشن بزرگ‌ نقاشی همبستگی کشیده و به کمک کودکان و نوجوانان رنگ آمیزی خواهد شد که مشاعره علوی، مولودی خوانی، جشن بزرگ نقاشی همبستگی با محوریت غدیر، شهید جمهور و انتخابات از جمله برنامه های جشن بزرگ علوی است.

جشن بزرگ علوی از ساعت ۱۷ تا ۲۲ از چهارراه ۱۷ شهریور تا میدان شهید بجنورد برپا می شود.

اعلام آمادگی ۶۰ موکب خراسان شمالی برای جشن عید غدیر

 مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با تشریح برنامه های جشن عید غدیر در استان گفت: ۶۰ موکب در استان تاکنون برای حضور در جشن غدیر ثبت نام و اعلام آمادگی کردند.

حجت الاسلام حمید رفیعی اظهار کرد: موکب های جشن غدیر در بجنورد امسال در فاصله میدان شهید تا چهار راه هفده شهریور برپا می شود.

وی افزود: این موکب ها محدود به پذیرایی نیست بلکه روایت خدمت نیز در این موکب ها انجام خواهد شد.

حجت الاسلام رفیعی خاطرنشان کرد: جدای از برپایی موکب ها، برنامه های متنوع دیگری نیز با محوریت مردم در روز عید غدیر پیش بینی شده است.

وی تصریح کرد: اجرای برنامه های هنری و فرهنگی، برپایی ایستگاه نقاشی، اجرای گروه های نمایشی از جمله این برنامه ها است.

به گزارش ایرنا، هیجدهم ذی الحجه عید سعید غدیر خم بزرگترین شاهد برگزیده شدن کامل ترین انسان به عنوان جانشین آخرین فرستاده خداوند است، روزی که پیامبر اسلام علی ابن ابیطالب (ع) را برای رهبری حکومت اسلامی برگزید.

واقعه غدیر که به موضوع امامت امیر مومنان و جانشینی پیامبر اکرم (ص) اشاره دارد، موضوع اتصال نبوت به امامت و از مهمترین اعیاد مسلمانان به شمار می‌آید.

در احادیث شیعه تعابیری هم چون عیدُاللهِ‌ الاکبر (بزرگ‌ترین عید الهی)، عید اهل بیت محمد (ص) و اشرف الاعیاد (والاترین عید) برای این روز به کار رفته است.

این استان شمال شرق ایران دارای یک میلیون نفر جمعیت است که ۴۴ درصد آن ها در روستاها زندگی می کنند.

کد خبر 1769608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha