خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: همزمان با آغاز چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، رسانه های عربی و غربی به بازتاب این رویداد پرداختند و حضور حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در آغازین دقایق رای گیری را در صدر اخبار خود قرار دادند.
شبکه الجزیره نیز خبر انتخابات ایران و رای دادن رهبر معظم انقلاب اسلامی را در صدر اخبار خود قرار داد و اعلام کرد: درهای مراکز رای گیری امروز جمعه ( ۲۸ خرداد۱۴۰۰) از ساعت هفت برای انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور باز شده است.
وزارت کشور ایران اعلام کرد: ۶۱ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۱ نفر واجد شرایط رای دادن هستند. بیش از ۶۰ هزار مرکز رای گیری در سراسر ایران برای مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری مستقر شده است که با احتساب صندوقهای سیار به ۹۰ هزار مورد می رسد.
شبکه الجزیره بخشی از برنامه خود را به پوشش تصویری از رای دهندگان اختصاص داده است.
خبرنگار الجزیره در تهران گزارش داد: مرکز رای گیری شاهد استقبال خوبی از سوی رای دهندگان از ساعات آغازین صبح امروز است.
خبرنگار الجزیره به حضور مقام معظم رهبری برای انداختن رای در صندوق رای در حسینیه امام خمینی(ره) در تهران و سخنان وی پس از انداختن رای در صندوق مبنی بر مشارکت در انتخابات و تعیین سرنوشت این کشور اشاره کرد.
سومریه نیوز متعلق به عراق در گزارشی با عنوان ۱۴ مرکز در عراق برای انتخابات ریاست جمهوری ایران، نوشت: انتخابات ریاست جمهوری ایران از صبح امروز(جمعه هشتم تیر) آغاز شد تا جانشینی شهید ابراهیم رئیسی، انتخاب شود.
سومریه نیوز نوشت مقام معظم رهبری صبح امروز رای خود را به مرکز رای گیری شماره ۱۱۰ انداخت و در سخنانی تاکید کرد که روز انتخابات، روز شادی و سعادت برای ما ایرانیان است. حضور حماسه ساز مردم و افزایش تعداد رای دهندگان نیاز موکد جمهوری اسلامی است.
مقام معظم رهبری تاکید کرد: ما به مردم رای دادن و مشارکت در این آزمون سیاسی مهم را توصیه می کنیم.
سومریه نیوز نوشت: ۱۴ مرکز انتخابی در عراق در شش استان مستقر شده است تا به ایرانیان حاضر در عراق فرصت رای دادن داده شود.
۱۴ مرکز انتخابی در عراق در شش استان مستقر شده است تا به ایرانیان حاضر در عراق فرصت رای دادن داده شود.این خبرگزاری عراقی اعلام کرد: بیش از ۲۰۰ خبرنگار از رسانههای داخلی و خارجی از جمله آمریکا، چین، روسیه، آلمان، اسپانیا، انگلیس، افغانستان، اتریش، ترکیه، کویت، هلند، امارات، ایتالیا، عراق، یمن، ژاپن، فرانسه، فلیپین، لبنان، قطر، عمان، استرالیا، سوئد، دانمارک، هند و کره جنوبی در پوشش خبری انتخابات مشارکت دارند.
شبکه سعودی «العربیة» گزارش داد: سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری صبح امروز آغاز شد. رهبر جمهوری اسلامی ایران در دقایق اولیه رای گیری پس از انداختن رای خود به صندوق در یک سخنرانی گفت در ذات این نظام حضور مردم لحاظ شده و دوام جمهوری اسلامی و عزت و آبروی آن در دنیا متوقف به حضور مردم است و حضور پرشور مردم و افزایش رایدهندگان برای جمهوری اسلامی نیاز قطعی است.
در این گزارش آمده است: سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف، مصطفی پورمحمدی و مسعود پزشکیان در این دوره از رقابتها حضور دارند. در دو روز گذشته، امیرحسین قاضیزاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید و علیرضا زاکانی، شهردار تهران از ادامه رقابت انصراف دادند.
شبکه «المیادین» نیز با اشاره به آغاز رای گیری انتخابات ریاست جمهوری ایران گزارش داد: حضور مردم در پای صندوق های رای قابل توجه است.
خبرنگار المیادین اعلام کرد: همزمان با آغاز رای گیری، آیت الله خامنهای، رهبری جمهوری اسلامی ایران، رای خود را صندوق آرا در حسینیه امام خمینی در تهران برای انتخاب رئیس جمهوری جدید انداخت.
المیادین نوشت: تعداد مراکز رای گیری به ۵۸ هزار و ۶۴۰ مرکز داخل ایران می رسد و تعداد مراکز رای گیری در خارج به ۳۴۰ مرکز در بیش از ۹۵ کشور است.
رهبری ایران تاکید کرد: مشارکت حداکثری برای اثبات صحت و سلامت جمهوری اسلامی در ایران مطلوب است. عزت و آبروی این کشور در حضور ملت است.
المیادین نوشت: تعداد مراکز رای گیری به ۵۸ هزار و ۶۴۰ مرکز داخل ایران می رسد و تعداد مراکز رای گیری در خارج به ۳۴۰ مرکز در بیش از ۹۵ کشور است.
روزنامه انگلیسی «گاردین» با اشاره به آغاز این دوره از انتخابات ریاست جمهوری ایران، نوشت: این دوره از انتخابات ایران در شرایطی است که تنشهای منطقهای به دلیل جنگ رژیم صهیونیستی با نوار غزه افزایش یافته است.
خبرگزاری رویترز نیز با انتشار خبری به آغاز رای گیری انتخابات ایران در اشاره کرد و گزارش داد: مراکز رای گیری درهای خود را از ساعت ۸:۰۰ امروز برای انتخاب رئیس جمهوری جدید باز کردند و بیش از ۶۱ میلیون نفر از واجدین شرایط امکان رای دادن دارند.
رویترز نوشت: درصورتی که نامزدها نتوانند بیش از نیمی از آرا را به دست بیاورند، انتخابات به دور دوم خواهد رسید. این مسئله تنها یک بار در انتخابات سال ۲۰۰۵ میلادی رخ داده است.
رویترز گزارش داد: غرب در انتظار نتیجه این انتخابات است، زیرا ایران در مسایل متعدد ژئوپلتیکی از جنگ در غزه تا پرونده هسته ای نقش آفرین است.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس با پوشش اخبار برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران را نوشت: رایگیری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران از صبح امروز آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
آسوشیتدپرس نوشت: این انتخابات در سایه تنشهای گسترده در خاورمیانه از جمله جنگ در نوار غزه درحال برگزاری است.
این خبرگزاری آمریکایی گزارش داد: بیش از ۶۱ میلیون ایرانی بالای ۱۸ سال واجد شرایط رای دادن هستند و تعداد مراکز رای گیری به ۵۸ هزار و ۶۴۰ مرکز داخل ایران می رسد، براساس قانون ایران نامزد پیروز انتخابات باید بیش از ۵۰ درصد کل آرا را به دست آورد.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی با عنوان «بیش از ۶۰ میلیون رای دهنده در پای صندوق رای برای انتخاب رئیس جمهوری جدید» نوشت: مردم ایران ساعت ۸:۰۰ امروز به وقت ایران برای انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور از بین چهار نامزد مسعود پزشکیان، محمد باقر قالیباف، سعید جلیلی و مصطفی پور محمدی به پای صندوق رای می روند.
خبرگزاری فرانسه نوشت: انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری که نتیجه آن با توجه به دودستگی اردوگاه اصولگرایان و تکیه یک نامزد اصلاح طلب به تعدد رقبای خود برای دستیابی به موفقیت نامشخص به نظر می رسد.
در این گزارش آمده است: پس از درگذشت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران در سانحه سقوط بالگرد در ۱۹ می، این انتخابات باید به سرعت برگزار می شد. این انتخابات در خارج از این کشور به دقت دنبال می شود. زیرا ایران یک نیروی قدرتمند در خاورمیانه است و در مرکز بسیاری از بحرانهای ژئوپلتیکی قرار دارد.
خبرگزاری فرانسه در بخشی از گزارش خود به سخنرانی مقام معظم رهبری پس از انداختن رای در صندوق اشاره کرد و نوشت: آیت الله خامنه ی تاکید کردند که روز انتخابات برای ما ایرانیان روز مبارکی است. از مردم عزیز می خواهیم که موضوع رای گیری را جدی بگیرند و مشارکت کنند.
خبرگزاری آناتولی ترکیه در گزارشی نوشت: مردم ایران از صبح امروز برای مشارکت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این کشور به پای صندوقهای رای رفتند.
این خبرگزاری با اشاره رای دادن رهبری جمهوری اسلامی ایران در حسینیه امام خمینی در تهران نوشت: رهبری ایران تاکید کرد که دوام جمهوری اسلامی و قوام جمهوری اسلامی و عزّت جمهوری اسلامی و آبروی جمهوری اسلامی در دنیا متوقف به حضور مردم است.
آناتولی نوشت: فرآیند رای گیری از ساعت ۸:۰۰ امروز آغاز شده و تا ساعت ۱۸:۰۰ ادامه دارد. رئیس جمهوری ایران هر چهار سال یکبار انتخاب می شود و انتخاب دو دوره متوالی وجود دارد.
نظر شما