خبرگزاری شبستان-کرمان؛ طاهره بادامچی
کرمان به عنوان یکی از سیاسیترین استانهای کشور همواره در مسائل سیاسی به ویژه در انتخابات فراز و نشیبها و البته حواشی متعدد مثبت و منفی داشته و دارد.
تنوع دیدگاه و تعدد سلایق سیاسی حتی در شهرهای کوچک و بلکه روستاهای استان به ویژه از دهه ۷۰ ملموستر است؛ اختلاف نظرها در استانی که متأثر از دیدگاههای رجل سیاسی است بعضاً تا قلب خانوادهها هم نفوذ کرده و گاهاً در یک خانواده گرایشهای سیاسی اعضا متفاوت است.
روی دیگر این سکه آنجا که سیاست در پیوند با دیانت قرار میگیرد، جذابیتهای متفاوتی دارد و به فعالیتهای سالم سیاسی شور و نشاط مضاعفی میبخشد که این وجه از مسئله را اغلب اهالی مسجد پرچمداری میکنند.
مسجدیهای کرمان که در ادوار مختلف انتخابات پای ثابت فعالیتهای انتخاباتی از جذب و تبلیغ تا روشنگری هستند؛ برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری متفاوت از گذشته به میدان آمدند.
در استان حاج قاسم، مردم عموماً و مسجدی ها و هیئتیها خصوصاً احساس ادای دین بزرگی به شهید جمهور دارند؛ مردم پایتخت مقاومت، مردم بصیر و انقلابی و قاسم پرور طی یک هفته اخیر و با توجه به در پیش بودن دور دوم انتخابات از هیچ کوششی برای دعوت به مشارکت حداکثری فروگذار نمیکنند.
کف جامعه را که رصد میکنی نیز همین است؛ از راننده تاکسی گرفته تا مغازهدار و...؛ وقتی به راننده تاکسی میگویم حرم شهدای گمنام پیاده میشوم، با کلامی حزین و چهرهای غمگین میگوید: «التماس دعا! پیش شهدا دعا کنید» تا بخواهم برای التماس دعای او در ذهنم دلیل بیاورم، ادامه میدهد: دو هفته است از غصه اینکه چه کسی رأی میآورد مریض شدم؛ هنوز جور بدبختیهای دوره هشت ساله فلانی را در زندگی میکشم... خدا کنه این دوره رأی نیارن!
حرم شهدای گمنام، گروه خادمالشهدا و بانوان سهشنبههای مهدوی نذر صلوات گرفتند و در کنارش شکلات بستهبندی شده با جملاتی درباره انتخابات توزیع میکنند؛ در مسیر برگشت از حرم شهدای گمنام که راهی مسجد حضرت حجت علیهالسلام میشوم تا فضای انتخاباتی موکب مسجد در سهشنبههای مهدوی را ببینیم؛ راننده دیگری همان ابتدا با صراحت میپرسد: شما به چه کسی رأی میدهید؟ و با غیرت خاصی ادامه میدهد: شنیدم یکی از کاندیداها چیزایی درباره حاجی گفته! سرش را می چرخاند سمتم و با صدای بلندتری میپرسد: راسته؟ به حاج قاسم گفته...؟
وارد مسجد حضرت حجت عجلالله تعالی که میشوم چهره خندان و بشاش امیرمحمد پسر کلاس سومی و همه فن حریفی که در یکی از سفرهای زیارتی مشهد مقدس همکاروان بودیم، توجهم را جلب میکند! میپرسم: تو اینجا چکار میکنی؟ میگوید: خانه ما نزدیک مسجد است... معصومیت چهرهاش از همان اولین باری که او را دیدم، عجیب گرم و گیرا است؛ میگویم: امیر محمد! قلب تو صاف و پاک هست، دعا کن اصلح پیروز شود؛ پاسخ میدهد: بابام گفته بهش رأی میدهم اما شنیدم بعضیها هم گفتن به کس دیگری رأی میدهیم! جالب است که از راننده تاکسی تا امیرمحمد ۹ ساله و... همه در فضای انتخابات هستند.
جدای از این مسجد؛ بچههای مسجد امام حسین علیهالسلام خیابان والفجر و مسجد امام حسین علیه السلام خیابان مهدیه نیز نشستهای بصیرتی و تبلیغات چهره به چهره دارد؛ مسجد طفلان مسلم خیابان شهید رجایی نیز با محوریت امام جماعت همینگونه است؛ وضعیت در مسجد امام محمدباقر علیه السلام اما فرق میکند.
رضا دوستمحمدی، مدیر کانون فرهنگی هنری امام محمدباقر علیه السلام بولوار جهاد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان میگوید: ۶ نفر طلبه با سابقه کنشگری اجتماعی و فرهنگی را از قم دعوت کرده و در سطح استان اعزام کردیم تا مردم را در مساجد و روضههای خانگی و... دعوت به مشارکت حداکثری کنند.
وی از فعالیت بچههای مسجد در کنار ستادهای تبلیغاتی به عنوان یک حرکت مثبت نام میبرد که نقش تعیین کننده ای در جهاد تبیین دارد.
دوست محمدی با اشاره به اینکه حدود ۳۰۰ نفر از بچههای مسجد با تجمع در چهارراه سمیه پویش دعوت به مشارکت در انتخابات راه انداختند؛ افزود: بخشی از برنامه های ما معطوف به رأی اولی ها است تا زمینه حضور پرشور و هوشمندانه آنان را در انتخابات فراهم کنیم.
مساجد متعددی در کرمان خط سیر روشنگری و جهاد تبیین انتخاباتی را دنبال می کنند که مجال بیان فعالیت همه آنها نیست.
علاوه بر شهر کرمان در شمال و جنوب و شرق و غرب استان نیز بچه های مسجد به جد پای کار هستند؛ در ریگان آنطور که علی ابراهیم پور، رابط فرهنگی کانون های مساجد به خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: تعداد بیش از ۴۰ کانون فرهنگی هنری مساجد شهرستان ریگان و گنبکی نشست بصیرتی برگزار کردند و انتخاب اصلح و تبلغ چهره به چهره در دستور کار بچه های مسجد است.
دعوت به مشارکت حداکثری و تأکید بر انتخاب اصلح توسط اعضای کانون های ریگان با همکاری طلاب حوزه علمیه تا دل روستاها نیز پیش رفته است و بچه های مسجد در تلاش برای برگزاری انتخاباتی پرشور هستند.
پاتوق گفتگو و تریبون آزاد نیز برنامه هایی است که بچه های مسجد هم در نقش آفرینی آن سهم دارند.
نقش بچههای مسجد حین برگزاری انتخابات نیز استمرار دارد؛ مساجد متعددی به عنوان شعب اخذ رأی در روز برگزاری انتخابات فرآیند اخذ رأی را انجام میدهد و بچههای مسجد میزبان شایسته مراجعین هستند.
نظر شما