محسن کرمیان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کرمانشاه با اشاره به نقش کانون ها و مساجد در ایجاد شور انتخاباتی و افزایش مشارکت، گفت:در جایی که بزرگان ما از مساجد به عنوان سنگر یاد نموده اند، به عینه به این تفکر پی خواهیم برد که جایگاه مسجد به غیر از فلسفه عبادت و یاد خداوند می تواند جایگاه هی برای حفاظت و حراست از تفکرات و دستاورد های یک جامعه باشد.
رئیس گروه قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه افزود: مسجد به عنوان یک جایگاه برای تجمع افراد و گرد آمدن اقشار مختلف، می تواند در تصمیمات یک جامعه تاثیر گذار باشد لذا در جوامع امروزی بخصوص در کشور اسلامی ما تصمیمات بزرگ بیشتر در قالب رفراندوم و انتخابات انجام می شود و مردم با حضور خود در اینگونه انتخابات ها سرنوشت خود را رقم می زنند.
وی خاطر نشان کرد: حال اگر بخواهیم از نقش مساجد در انتخابات ها بگوییم، همین سه جمله ارزشهای مسجد را در فرهنگ اسلامی معرفی میکند؛ مسجد خانه خدا، مردم و پایگاه امامت و ولایت است، خانه خدا آن جنبه قدسی و ملکوتی مسجد را بیان میکند و خانه مردم بودن مسجد نیز نقشی که در صحنههای زندگی مردم دارد را تبیین میکند.
کرمیان تاکید کرد: انتخابات نقشی مهمی در تأمین آبرو، عزت ملی و رشد اعتماد عمومی و نشاط اجتماعی مخصوصا تأمین کرامت ملی دارد، در نگاه زیبای دین به عرصه حاکمیت در گذشته مسئله بیعت را داشتیم که بروز رسانی شد و به انتخابات تبدیل شده است همچنین برای مسجد نقش قداست، عبادی، تربیتی، آموزشی، اجتماعی و سیاسی تعریف شده است. مثل همه بخشهای دیگر اندیشه خطرناک سکولاریسم به این عرصه هم راه پیدا کرده بود و مسجد را در حد معبد تنزل داده بود، در حالی که مسجد در تفکر اسلامی با معبد و ... بسیار متفاوت و متمایز است.
رئیس گروه قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه اظهار کرد: پایگاه امامت و ولایت بودن مسجد به معنای آن نقطه محوری در تمدن اسلامی است. مسجد مأموریتش توضیح نگاه توحیدی و رنگ الهی به همه صحنههای زندگی فردی و اجتماعی انسانها است و مسجد در نگاه دین نهادی اجتماعی فعال، موثر و حاضر در صحنه است، پیروزی انقلاب اسلامی موجب احیای نگاه ناب اسلام در همه بخشها شد و در مورد مسجد هم همینگونه بود؛ امروز خوشبختانه در استمرار این احیاگری آثار مسجد در جریان بیداری اسلامی به خوبی قابل دیدن است.
وی گفت: انتخابات به زبان قرآنی یکی از مصادیق برجسته امر جامع است، حضور در انتخابات واجب شرعی، عقلی و ملی است یعنی امری الهی، عبادی و یک وظیفه شناخته شده که فرهنگ سازی آن در کشور انجام شده و مردم هم آن عرصه را شناختهاند لذا ما در عرصه انتخابات از کسانی که این مدل را ساخته اند، پیش افتادهایم و رکورد زدهایم، انتخابات در کشور ما حاکی ارزش های فراوانی است که این ارزش ها برگرفته از اولیای خدا هستند.
کرمیان افزود: خواستگاه انتخابات در جامعه غیردینی بوده و این یک واقعیت است؛ انتخابات را ما از دیگران گرفتیم یعنی جامعه مومنین چیزهای خوب را از هر جایی که باشد، دریافت میکنند البته مقداری هم انتخابات را با ارزش های خودمان هماهنگ کرده ایم.
رئیس گروه قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: اما انتخابات به همراه خودش از جامعه مبدأ ارزشهایی را منتقل میکنند و این آن نقطه کلیدی است که باید بنشینیم و هماندیشی کنیم تا انتخاباتی در راستای جمهوری اسلامی و نظام علوی و فاطمی داشته باشیم لذا هنگامی که انتخابات در کشور ما شروع میشود همزمان با آن نگرانیها اتفاق میافتد و مشکلاتی هم بوجود میآورد که ما احساس میکنیم ربطی به نظام ما ندارد. جنگ قدرت، تخریب رقیب، خارج کردن رقیب به هر قیمتی مربوط به فرهنگی اسلامی نیست و در آن هم جایی ندارد، تهمتها، غیبتها و شکلگیری شایعات به بهانه جریان انتخابات اتفاق میافتد اما در این عرصه اقدامات زیادی انجام شده و امام(ره) و مقام معظم رهبری راهنماییها و توصیههایی کردهاند اما بالاخره ما با این چالش یکی در اصل مسئله مواجهایم و یکی هم به نقاط ضعف خودمان برمیگردد.
کرمیان گفت: یکی از بهترین راهها برای اینکه از این چالشها بیرون برویم و این کار بزرگ در کشورمان به زیباییهای اخلاقی آراسته شود، این است که این حرکت بزرگ را به مسجد گره بزنیم، چنانچه از همان ابتدا هم این دو مسئله به هم گره خودهاند. هرچه نسبت میان انتخابات و مسجد افزایش یابد، آسیبهای کمتر و زیباییها افزایش مییابد، ارتباط مسجد با انتخابات امنیت خاطر ایجاد میکند، از همان ابتدای شکلگیری جریان انتخابات مسجد و انتخابات به هم گره خوردهاند.
وی در پایان گفت:مساجد در شور انتخاباتی مردم نیز نقش مهمی دارند همچنین مساجد همیشه بسیج کننده مردم به ویژه در دوره معاصر و دوران دفاع مقدس داشته است.
نظر شما