هیچ پایگاهی مثل مسجد امکان فعالیت فرهنگی را به روحانیت نمی‌دهد

حجت‌الاسلام ملانوری با بیان اینکه حضور روحانیت در ادارات و ارگان‌ها به معنای انحراف نیست، تأکید کرد: روحانیت باید حضور داشته باشند که فعالیت‌های دینی انجام شود البته مسجد جایگاه محوری و اساسی دارد و کارکرد مساجد در تربیت انسان‌ها قوی‌تر از دیگر مجموعه‌ها است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، با توجه به نقش مساجد در تقویت برنامه های دینی و فرهنگی، حضور روحانیت برای احیای کارکردهای مساجد ضروری است و احیای برنامه‌های فرهنگی و دینی در مساجد با محوریت امام جماعت مساجد در محلات برگزار می‌شود و با حضور روحانیت و امام جماعت و به دنبال آن احیای کارکرد مساجد می توان پس از جذب حداکثری نسل جوان و نوجوان، در ارتقای اخلاق و معنویت در جامعه و مقابله با آسیب های اجتماعی گام برداشت. امروزه به دلایل مشکلات معیشتی و... برخی ائمه جماعت مساجد در برخی ادارات مشغول به کار شدند درحالی‌که اگر روحانی در مسجد مستقر باشد علاوه بر حفظ سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم،با توجه به روح پاک نوجوانان و جوانان، ارتباط صمیمی بین روحانیت و این اقشار شکل می گیرد.

حجت الاسلام حسین ملانوری، معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه روحانیت در ارتباط با مردم و نظام اسلامی کارکردهای متنوع و مختلف دارند، اظهار کرد: حضور روحانیون در مسجد به عنوان مدیر، در شأن امام جماعت مسجد است نه به عنوان کسی که فقط برای اقامه نماز وارد مسجد شده بلکه باید علاوه بر مدیریت امورات مسجد، مسجد را به عنوان محور محله و منطقه قرار داده و همه امور زندگی مردم را بر اساس معارف اسلامی در مسجد ساماندهی کند.

وی با اشاره به اینکه روحانیت باید با حضور در مسجد نقش خود را ایفا کند، تصریح کرد: حضور روحانیت در دیگر بخش‌ها، به معنای انحراف عملکرد نیست و علاوه بر مسجد، حضور روحانیت در بخش‌های مختلف برای امور تبلیغی و فرهنگی ضروری است.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه افزود: در دانشگاه‌ها و مدارس حضور روحانیون آگاه و صاحب سبک و مهارت ضروری است تا با ارتباط با دانشجویان و دانش آموزان معارف الهی را منتقل کنند و این نشان می‌دهد رسیدگی به نسل جوان واجب‌تر بوده و این مهم بیانگر کارکردها و نقش روحانیت است.
هیچ نهادی کارکرد تربیتی مسجد را ندارد
حجت الاسلام ملانوری با بیان اینکه حضور روحانیت در ادارات و ارگان‌ها به معنای انحراف نیست، تأکید کرد: روحانیت باید حضور داشته باشند که فعالیت های دینی انجام شود البته مسجد جایگاه محوری و اساسی دارد و کارکرد مساجد در تربیت انسان‌ها قوی‌تر از دیگر مجموعه‌ها است.
وی تأکید کرد: نمی‌توان گفت حضور روحانیت در ادارات و نهادها به عنوان مبلغ، مربی و هدایتگر، که شغل اصلی روحانیت می‌باشد، کار غلطی است و نباید در ادارات حضور پیدا کنند بلکه حضور روحانیت در بخش‌های مدیریت فرهنگی درست‌تر است اگر بخواهیم مدیر فرهنگی منصوب کنیم از آن‌جا که قرار به انتشار فرهنگ اسلام است باید فردی با تجربه و آشنا با مدیریت معارف اسلامی انتخاب شود که در مدیریت‌های فرهنگی، اولویت با حضور روحانیون است.
به گفته وی روحانیت می‌توانند در سازمان‌ها و نهادها مشغول باشند و در عین حال در مسجد هم نقش آفرینی کنند زمان فعالیت در مسجد صبح، ظهر و شب است و بخشی از وقت روحانیت می‌تواند برای رسیدگی به مسجد آزاد باشد.
مهمترین جایگاه و پایگاه روحانیت مسجد است
رئیس ستاد راهبری مساجد در مرکز مدیریت حوزه های علمیه در ادامه اظهار کرد: وقتی روحانی سه وعده در مسجد نباشد در کارهای مسجد خلل ایجاد می‌شود و کارهایی که باید در مسجد اتفاق بیفتد محقق نشده و این آسیب است اگر تعداد روحانیون به اندازه همه جایگاه‌هایی که لازم است در آن حضور داشته باشند، نباشد، باید اهم و مهم کرد و دید حضور طلبه در کجا اثرگذاری بیشتری دارد؛ روحانی بهتر می‌تواند مسائل و مشکلات فرهنگی را حل کند اما با این وجود تاکید می‌کنیم مهمترین جایگاه روحانیت در مساجد است.
حجت‌الاسلام ملانوری تاکید کرد: در صدر اسلام مسجد محور همه فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، نظامی، سیاسی و... در ابعاد مختلف بوده است و در مساجد تجهیز نظامی، جلسات سیاسی، رفت و آمد نمایندگان دولت‌ها انجام می‌شد و مسجدالنبی(ص) جایگاهی بود که نمایندگان دولت‌ها با پیامبر صل الله علیه و آله ارتباط برقرار می‌کردند.
وی با اشاره به فراز و فرودهای کارکرد مساجد در دهه‌های بعد، گفت: در آغاز انقلاب اسلامی مساجد از جایگاه بالاتری برخوردار بودند و بسیاری از کارهای مردم در آنجا انجام می‌شد.
ملانوری در ادامه بیان کرد: معتقدیم مساجد باید به جایگاه رفیع که در صدر اسلام داشتند با کارکردهای آموزشی، فرهنگی، تربیتی، سیاسی و ... بازگشته و مسائل و مشکلات مردم در مسجد رسیدگی شود البته این به معنای عدم همکاری روحانیت با سازمان‌ها و نهادهای دیگر نیست.
به گفته وی وقتی جامعه توسعه می‌یابد و کارها تخصصی می‌شود طبیعتاً برای کارهای تخصصی سازمان‌ها و نهادها را لازم داریم اما کار مردم با محوریت مسجد، سازمان و نهادها انجام می‌شود.
اجرای طرح ارتقای مسجد تراز
وی از طراحی طرح ارتقای مسجد در تراز اسلام و انقلاب اسلامی توسط حوزه علمیه خبر داد و بیان کرد: کارکردها در طرح مسجد تعبیه و ساختاری در آن دیده شده که طلبه‌ها تحت پوشش مدیریت حوزه در کشور فعالیت دارند و براساس این طرح، آموزش لازم به طلبه‌ها داده می‌شود.
به گفته وی با اجرای این طرح به نوعی کار با هدف احیای جایگاه مسجد آغاز شده و امید است، با کمک مردم، هیئت امنا، هیئت‌های مذهبی، مسئولان محلی و کشوری جایگاه دوباره به مسجد برگردد.
کد خبر 1771021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha