خبرگزاری شبستان-استان فارس؛ مهدی رحمانیان| امام حسین(ع)، مدافع حقیقی حریم و اصول دین و امام عاشورا است؛ حسین(ع) بهعنوان یکی از تاثیرگذارترین و بااعتبارترین شخصیتهای تاریخ اسلام نمونه ماندگاری برای جامعههای جهان شد.
حسین(ع) با شهادت خود در کربلا، پیامهای مهمی برای تمامی انسانها منتقل و به طور قاطع به دفاع از عدالت، حقوق بشر، حساسیت نسبت به قدرت نادرست و آشکار کردن ظلم و فساد تأکید کرده است.
حصاری برابر ظلم
ایشان به عنوان نمادی از ایمان، ایثار و برائت، به حصاری برابر با بیرحمی و ظلم، ایستاد و خود را فدای این ارزشها کرد.
بزرگداشت حماسه حسینی ترویج دهنده مفاهیمی همچون صداقت، شجاعت، خدمت، ایثار و انقلاب است و به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ اسلام و انسانیت، نقش زیادی در ایجاد آگاهی و شناخت عمیق تر از ارزشهای انسانی و اخلاقی ایفا میکند.
حسین(ع) نماد همبستگی
از اهمیت بزرگداشت حماسه حسینی میتوان به تقویت وحدت و همبستگی جامعه اسلامی، ادامه مبارزه با ظلم و فساد، ارتقاء انسانیت و اخلاق اشاره کرد. این معارف و ارزشها باعث میشوند تا انسان به آیندهای روشنتر، امید داشته و برای ایجاد ساختاری عادلانهتر در جامعه کوشش کنند.
اهمیت بزرگداشت حماسه حسینی سبب می شود همیشه از ارزشها و آموزههای ایشان الهام بگیریم و سعی کنیم در راه انسانیت و عدالت گام برداریم.
یک هزار و ۲۳۳ باب کانون فرهنگی هنری مساجد فارس مراسم عزاداری و سوگواری محرم را با عشق به سالار شهیدان کربلا و به صورت خودجوش برگزار می کنند.
با آمدن ماه عزای امام حسین(ع) مساجد و کانون های فرهنگی هنری نیز به عزاخانه سیدالشهدا(ع) تبدیل می شوند؛ آیین ها و مناسبت های متعددی در این ایام از سوی بچه های مسجد برگزار می شود تا پیام حماسه و قیام سید و سالار شهیدان در گوشه گوشه دنیا مخابره شود.
اقامه عزای حسینی با سیه پوشی مساجد
به گفته مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان فارس، یک هزار و ۲۳۳ باب کانون فرهنگی هنری مساجد فارس مراسم عزاداری و سوگواری محرم را با عشق به سالار شهیدان کربلا و به صورت خودجوش برگزار می کنند که هر ساله مورد استقبال عموم ارادتمندان خامس آل عبا(ع) قرار می گیرد.
حجت الاسلام حسین امیدی ضمن تشریح برنامه های ویژه ماه محرم در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان فارس، می گوید: کانون های فرهنگی هنری مساجد استان فارس با همکاری دیگر اصحاب و فعالان مساجد همزمان با فرارسیدن محرم الحرام به برنامه ریزی برگزاری برنامه های ویژه این ایام پرداخته و با سیاهپوش کردن مساجد و نصب پرچم های عزا در خیابان ها و معابر، مقدمات برگزاری محافل عزای حسینی را فراهم کرده اند.
مراسم روضه و نوحه خوانی با سخنرانی واعظان، ائمه جمعه و جماعات با نوای مداحان اهل بیت (ع) از اول محرم در مساجد و تکایا برگزار و در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی به اوج خود می رسد.
ارادت بچههای مسجد به سیدوسالار شهیدان
نوجوانان و جوانان عضو کانون های مساجد برگزارکننده برنامه هستند و از این راه عشق و ارادت خود را به سرور و سالار شهیدان کربلا به نمایش می گذارند.
نوجوانان و جوانان عضو کانون های مساجد با همکاری پایگاه های مقاومت بسیج برگزارکننده برنامه هستند و از این راه عشق و ارادت خود را به سرور و سالار شهیدان کربلا به نمایش می گذارند.
آنگونه که مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد فارس می گوید برپایی موکب های پذیرایی و ایستگاه های صلواتی از عزاداران حسینی نیز از برنامه های کانون های مساجد است که با توزیع چای، آب و شربت و همچنین توزیع غذای گرم در پایان مجالس همراه است.
برنامههای فرهنگی مساجد ویژه ماه محرم
حجت الاسلام امیدی ادامه می دهد: برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری از جمله مسابقات نقاشی، کتابخوانی، نمایشگاه های عفاف و حجاب، نمایشگاه های روایت کننده واقعه کربلا، حضور در برگزاری تعزیه خوانی و نشست های بصیرتی همراه با پرسش و پاسخ به شبهات نوجوانان از دیگر برنامه های این ایام است.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان فارس با بیان اینکه محافل عزا در ماه های محرم و صفر در برخی مساجد تداوم دارد، عنوان می کند: برخی کانون های مساجد همچنین مسابقه حفظ زیارت عاشورا، حلقه های معرفت با موضوع تبیین اهداف قیام امام حسین(ع)، محافل انس با قرآن با حضور قاریان و حافظان قرآن کریم و ختم صلوات و اهدای ثواب طرح تلاوت نور به پیشگاه شهدای کربلا را نیز در برنامه های خود پیش بینی کرده اند.
اجرای برنامه های ویژه امر به معروف و نهی از منکر در هفته احیای این فریضتین، دیدار با خانواده های شهدا و ایثارگران، تکریم پیشکسوتان عزاداری و پیرغلامان حضرت امام حسین(ع)، برگزاری ویژه برنامه جهت کودکان سه الی ۶ ساله با موضوعات مختلف از جمله قصه گویی با محتوای کربلا و عاشورا، نقاشی با موضوع سه ساله کربلا حضرت رقیه (س) نیز از دیگر برنامه های مساجد و کانون های فرهنگی هنری در ماه های محرم و صفر است که حجت الاسلام امیدی به آن اشاره می کند.
نظر شما