به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، بوی ماه محرم شهر و روستای همه ایران را فراگرفته و به عشق امام حسین(ع) همه جا سیاه پوش شده و ملت ایران عزادار سالار شهیدان عالم شده اند.
پرچم عزای سالار شهیدان عالم و یاران باوفایش تا به بالاترین نقاط آسمان ایران زمین برافراشته شده و همه زیر این بیرق عزاداری می کنند و قطعا حرارتی که در دل مومنین به سبب شهادت امام حسین(ع) ایجاد شده خاموش نخواهد شد.
حال و هوای محرم کوچه و بازار را فراگرفته و پیام قیام امام حسین(ع) رو منبرها و بر فراز رسانه ها در حال ترویج است و نسل جدید این آموزه ها را فرا می گیرد.
اجر و پاداش عزاداری برای امام حسین(ع) در دنیا و آخرت برای همه روشن است و افراد باید از این فرصت برای سعادتمندی استفاده کند و آنان که در این مسیر تلاش می کنند تا عزای امام حسین(ع) برپا شود با نیت خالص خود اجر خواهند برد.
جریان عزاداری و مصیب خوانی در ماه محرم، عادت، رفتار و اقدامات غلطی هم عمدتا از سوی متولیان مراسمات رخ می دهد که ناشایسته بوده و تبعات خوبی نخواهد داشت از این جهت باید الزامات و بایدها و نبایدهای هیات داری و برگزاری مراسمات رعایت شود.
الزامات گاها در تولید محتوای برنامه بوده و بعضی اوقات در برگزاری و مدیریت برنامه است که باید رعایت شود تا رضایت حق تعالی و صاحب عزا تامین شود.
محتوای مراسم متمرکز بر اصل قیام امام حسین(ع)
محتوای برنامه روضه و مراسمات امام حسین(ع) غالبا توسط روحانیون، مداحان و روضه خوان ها تامین می شود و محوریت کار بر عهده این قشر است که باید به الزامات توجه کنند و اصل قیام عاشورا را تبیین کنند و احساسات مخاطبان همسو با جریان کربلا باشد تا نظام تربیتی حاکم شود.
رفتارهای سلیقه ای و ارائه محتوا بدون پشتوانه به اصل قیام آسیب زده و حتی دستورات دینی را نیز متاثر می سازد و گاهی به شبه های دینی می انجامد.
استاد مدرسه علیمه اهل البیت(ع) استان اصفهان با اشاره به این چالش و نگرانی در روضه های ماه محرم و صفر، گفت: روضه خوان و مداح با مطالعه وارد مراسم عزاداری بشود و اشعار خود را متمرکز بر مقتل و کتب دارای اعتبار ارائه کند.
حجت الاسلام حسین کریمی با بیان اینکه بیان واقعیت کربلا و روضه خوانی بر این محور مورد پستند است، تصریح کرد: گاهی یک مداح برای جذابیت و تحریک احساسات مطالبی را بیان می کند که دروغ بوده و علاوه بر اینکه برای او گناه بوده، به پایه های دین نیز صدمه می زند.
وی ادامه داد: بیان یک مطلب بدون پشتوانه توسط مداح و روضه خوان می تواند شبه در ذهن یک فرد به وجود آورد و او را نسبت به دین بی تفاوت و حتی بد بین می کند.
حجت الاسلام کریمی محتوای یک مداح دیگر حتی در صدا و سیما را عامل سندیت در مطلب ندانست و اظهارداشت: مطلب باید از کتاب های داری سند تولید و عرضه شود.
تبیین قیام امام حسین(ع) به زبان مخاطبان
عظمت قیام کربلا و فلسفه وجودی آن انسانیت را نجات داده و مسیر سعادت را باز می کند و اینکه از شعور حسینی دور شویم و تنها بر شور حسینی و یا حواشی کار بپردازیم، خیلی از فرصت ها را از دست داده ایم.
تبیین این واقعیت و کمک به شناخت در مراسمات مذهبی و تولیدات هنری امکان پذیر خواهد بود که سناریو و تولید محتوا آن باید به دست کارشناسان رقم بخورد.
روحانیون و اساتید دانشگاه کارشناسان خبره این حوزه هستند که باید نقش خود را متناسب با دانش و توانمندی علمی انجام دهند که البته روحانیون این نقش مهم را بیش از سایر اقشار بر عهده دارند.
عضو مجلس خبرگان رهبری خطاب به روحانیون و طلاب، تبیین واقعیت امام حسین(ع) را توصیه و تاکید کرد و اذعان داشت: جامعه به شناخت ابعاد مختلف این قیام بزرگ نیاز دارد و از عبرت های آن برای سعادتمندی زندگی خود استفاده خواهد کرد.
آیت الله سید ابوالحسن مهدوی ادامه داد: ارائه مطالب باید به گونه ای باشد که دشمن از آن برای خود استفاده نکند و شبه به وجود نیاورد.
وی شناخت یزد زمان را مهم خواند و اذعان داشت: جلسات محرم و صفر فرصت مغتنمی برای تبیین واقعیت های قیام عاشورا و دستاوردهای آن برای دین و جامعه اسلامی است.
هشدارهای انتظامی و ترافیکی پلیس
پلیس در این میان توصیه هایی را خطاب به متولیان هیات های مذهبی و مساجد دارد تا با التزام به آن مراسمات بدون اتفاق ناگوار برگزار شود.
فرمانده انتظامی استان اصفهان رعایت اصول ترافیکی، جلوگیری از ایجاد مزاحمت برای مردم و به خصوص منزل های در مجاورت حسینه و تکایا و همراهی با پلیس را مورد تاکید قرار داد.
سردار سرتیپ حمید علینقیانپور با بیان اینکه پلیس همراه با مردم خواهد بود، تصریح کرد: تامین امنیت مراسمات نیازمند همکاری متولیان هیات ها، مساجد و تکایا بوده و باید الزامات رعایت شود.
وی ادامه داد: مراقب ورود افکار غلط و سنت¬های غلط بود تا اینکه دشمن هم از این فرصت برای تحریف استفاده نکند و شبه در دین به وجود نیاید.
عزاداران زیر پرچم ایمنی و سلامت
در این میان ایمنی و سلامت عزاداران هم مهم بوده که آتش نشانی و خدمات ایمنی، بهداشت و درمان و دامپزشکی بر آن تاکید دارند و صرفا نیت را ملاک ندانیم بلکه رعایت ایمنی و رعایت اصول مراقبتی در اولویت قرار گیرد.
نظارت های دوره ای همین نهادها در طول سال خصوصا ماه محرم و صفر از مساجد و تکایا وجود که همکاری هیات های مذهبی شایسته تقدیر است.
بهداشت چایخانه، آشپزخانه، محیط مسجد و تکیه و همچنین رعایت اصول پیشگیری از آتش سوزی و ذبح و تهیه گوشت غذا از مهم است که زائران این حرم و عزاداران در کمال سلامت باشند.
نظر شما