آیین سینی گردانی به یاد قاسم ابن الحسن (ع)

مهدی بهبودی گفت: هر ساله همزمان به شب پنجم ماه محرم این آیین سنتی به یاد قاسم ابن الحسن (ع) با مشارکت تعدادی از بانوان اجرا می شود.

مهدی بهبودی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، ضمن تسلیت ایام ماه محرم، گفت: سینی گردانی یکی از آیین های سنتی با قدمت زیاد در فاریاب است.
مدیر کانون فرهنگی هنری جامع شهر فاریاب افزود: هر ساله همزمان به شب پنجم ماه محرم این آیین سنتی به یاد قاسم ابن الحسن (ع) با مشارکت تعدادی از بانوان اجرا می شود.
وی بیان کرد: امسال آیین سینی گردانی با مشارکت هیئات مذهبی و کانون فرهنگی هنری جامع برگزار شد.
بهبودی با اشاره به نحوه برگزاری آیین سنتی سینی گردانی، اظهار کرد: مردم بر این باورند که قاسم ابن الحسن (ع) که در آستانه ازدواج بوده در روز عاشورا قبل از رفتن به میدان نبرد، زن ها برای او حنا آماده کرده بودند و یک انگشت خودش را در ظرف حنا می گذارد.
مدیر کانون فرهنگی هنری جامع شهر فاریاب ادامه داد: به همین منظور هر ساله به یاد قاسم ابن الحسن (ع) تعدادی سینی تهیه می شود و داخل سینی ها قرآن، فانوس، آینه و شمعدان، لباس دامادی، حنا و بسته های شکلات گذاشته می شود.
وی اظهار کرد: این سینی ها توسط تعدادی از بانوان که لباس عربی بر تن دارند و سیاه پوش هستند حمل می شوند.
بهبودی اضافه کرد: یک حجله دامادی هم به صورت نمادین به نیت قاسم ابن الحسن (ع) درست می کنند که این زن ها با سینی ها هفت مرتبه دور این حجله می چرخند.
مدیر کانون فرهنگی هنری جامع شهر فاریاب  عنوان کرد: در حین چرخش زنان سینی گردان دور حجله، گروهی از جوانان نیز دمام زنی می کنند.
وی یادآور شد: از قدیم این آیین سنتی در فاریاب برگذار می شده است اما به پیشنهاد مادر بزرگم بیش از ۴ سال است که این آیین را ما برگزار می کنیم.
بهبودی عنوان کرد: اوایل با ۸ سینی تزیین شده آیین سینی گردانی را شروع کردیم تا اینکه امسال این سینی ها به ۱۵ عدد رسید.
مدیر کانون فرهنگی هنری جامع شهر فاریاب خاطرنشان کرد: هر بانویی که حاجتی دارد در این آیین، سینی را بر روی سرش می گذارد و حاجت که گرفت سال بعد یک سینی تزیین  کرده و در این آیین شرکت می کند.

کد خبر 1772428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha