خبرگزاری شبستان مشهد | نامدرسه پیشرفت، اسمش هم برای اولین بار که بر دیوار کانون فرهنگی المنتظر در منطقه قاسم آباد مشهد دیدم برایم جالب بود والبته محل سوال!
فضای کانون که در طبقه فوقانی مسجد المنتظر است بسیار متنوع و جذاب طراحی شده است. از دیوارکوبهای طبیعی با شاخ و برگ درختان تا وسایل بازی دسته جمعی که در میان میز و صندلی هایی که برای مطالعه دانش آموزان چیده شده فضای متفاوت را خلق کرده است.
تهذیب، تحصیل، ورزش
این حرکت و ایده بچه های کانون المنتظر مرا به یاد این توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی به جوانان در خصوص تحصیل، تهذیب و ورزش می اندازد که فرمودند: تهذیب عامل دورماندن از هوای نفس، دوری از گناه و حرکت به سمت خدا، ورزش عامل سلامت جسم و روح و کسب علم عامل رشد فکری و بالندگی اجتماعی است. رهنمودی که گویا اینجا نصب العین فعالیت های این جوانان انقلابی و مسجدی است.
حسن ملوندی، مدیر کانون فرهنگی هنری المنتظر را به گفتگویی دعوت میکنم تا به پرسشهای ذهنی ام درباره این کانون و به خصوص نامدرسه پیشرفت پاسخ بگوید.
بازی در کنار آموزش
او میگوید: نامدرسه پیشرفت برنامه آموزشی تفریحی و سرگرمی است که به پیشنهاد امام جماعت مسجد المنتظر عجل الله تعالی فرجه الشریف حجت الاسلام مجتبی آریانی در کانون در حال برگزاری است. در نامدرسه پیشرفت تمامی کسانی که در حال تدریس هستند طبق برنامه ریزی هم درس می خوانند هم بازی میکنند، در طول سال ۴۰ دقیقه مطالعه و بیست دقیقه بازی، باتوجه به ایام امتحانات ۱ ساعت مطالعه و ۱۵ دقیقه بازی انجام می شود.
ملوندی با بیان اینکه نامدرسه پیشرفت از ساعت ۱۲ ظهر تا ۱۰ شب فعال می باشد ادامه میدهد: بچه ها در صورت که نیاز به رفع اشکال داشته باشند توسط مربیانی که از خود بچه های دانشجوی مسجد و کانون هستند رفع اشکال می شوند؛ کلاس زبان انگلیسی، عربی و ریاضی از جمله کلاس های رفع اشکال است. همچنین از محیط کافی شاپ می توانند برای پذیرایی استفاده کنند.
مدیر کانون فرهنگی المنتظر درباره برنامه های کانون میگوید: جنس فعالیت ها و برنامه های ما مخصوص پسرهاست لذا در حال حاضر همه ۷۵ عضو فعالی که در کانون داریم پسر و در رده های سنی مختلف کودک و نوجوان هستند.
هیاتی برای دهه هشتادیها
او تصریح میکند: ما یک هیات دانش آموزی به اسم جوادالائمه هم داریم که اکثرا بچه های دهه هشتادی و نودی هستند و پنجشنبه شبها برگزار میشود. البته در ایام عزاداری مثل محرم و صفر هر شب مراسم داریم.
مدیر کانون فرهنگی المنتظر با تاکید براینکه اینجا اولویت با کار تربیتی است بیان میکند: در کنار برنامه های تربیتی و فرهنگی، برنامه های تفریحی فراوانی مانند اردو یا استخر و بازیهای گروهی مثل پینت بال را برای بچه ها در طول سال برگزار میکنیم چرا که معتقدیم این بهترین راه برای جذب و مانایی بچه ها در مسجد است.
ای ادامه میدهد: در برنامه های مشترک و عمومی که ستادکانون های فرهنگی مساجد استان نیز به صورت هماهنگ برگزار میکند مانند رویداد هشتادیوم که ویژه اوقات فراغت تابستان امسال طراحی شده هم ما مشارکت فعالی داریم و در این برنامه ها نیز اعضای کانون حضور چشمگیری داشتند.
تاکتیکی برای جذب بچه ها به نماز
او ادامه میدهد: اینجا تلاش میکنیم بچه ها راحت باشند و محدودیتی برای آنها قائل نشویم مثلا در موقع نماز جماعت بچه ها اجباری برای آمدن به نماز جماعت ندارند و میتوانند همین بالا در کانون بمانند؛ هرچند اکثرا بچه ها بدون اینکه بگوییم خودشان در نماز شرکت میکنند. هرچند در برنامه های تفریحی مانند فوتبال هم که میرویم در زمان نماز ورزش یا تفریح تعطیل و نماز به وقت و به جماعت برپا میشود اما همانطور که گفتم اجباری برای بچه ها نداریم و اتفاقا اینباره استقبال بیشتر بچهها به نماز شده است.
ملوندی با اشاره به دیگر خدماتی که در این کانون برای کودکان و نوجوانان تدارک دیده شده ادامه میدهد: در برنامه های مناسبتی تلاش میکنیم برنامه ها با مشارکت حداکثری بچه ها اجرا شود. مثلا اکران فیلم که داریم تمام امور اجرایی توسط خود بچه ها مدیریت میشود. یا در ماه رمضان هر شب افطاری مهمان منزل یکی از بچه ها برای صرف افطاری ساده میشویم.
او معتقد است روشهای تربیتی برای ساختن نسلی انقلابی و معتقد به مبانی اسلام نیاز به روشهای نو و پویا دارد. راهبردهایی آمیخته با تفرج و سرگرمی با مشارکت خود بچهها.
استراتژی که اینجا در نامدرسه پیشرفت و کانون فرهنگی المنتظر گویا جواب داده است.
گزارش: علی رنگآمیز طوسی
نظر شما