خبرگزاری شبستان _ آذربایجانغربی : زنان از دیرباز در اماکن مذهبی حضور داشتهاند و این امر اختصاصی به اسلام ندارد. بهترین دلیل آن، حضور حضرت مریم در بیتالمقدس است که در قرآن نیز بدان اشاره شده است. (آل عمران، ۳۷؛ مریم، ۱۶)
حضرت زینب(س) این بانوی بزرگوار از چنان جایگاهی در میان ایرانیان برخوردار است که بسیاری از مردم نام فرزند خود را زینب می گذارند و علاوه بر این بنا به عرض ارادت به ساحت مقدس آن حضرت، مساجد و کانون های فرهنگی هنری متعددی نیز در مساجد سراسر کشور به نام یا القاب آن بانوی گرامی نام نهاده شده است.
بر پایه این گزارش در سطح کشور تعداد ۷۱ مسجد و کانون مشترکا، تعداد ۸۳ باب مسجد و تعداد ۱۲۹ کانون فرهنگی هنری به نام و یا القاب حضرت زینب (س) نامگذاری شده و فعالیت می کنند. از میان آمار مذکور تعداد ۱۳ باب در استان آذربایجان غربی به نام یا القاب حضرت زینب (س) هستند.
در استان آذربایجان غربی هزار و ۴۰۰ کانون فرهنگی و هنری فعالیت می کند که بیش از ۱۰۶ هزار نفر عضو این کانون ها بوده و از هزار و ۴۰۰ کانون فعال در استان ۴۴۰ کانون فرهنگی و هنری اهل سنت، ۷۰۰ کانون آن روستایی. ۳۰۰ کانون فرهنگی و هنری خواهران هستند که در سال ۱۴۰۲ نیز ۸۶ کانون فرهنگی و هنری تخصصی خواهران تشکیل شد.
پروین موسوی، مدیر کانون فرهنگی و هنری حضرت زینب کبری(س) میاندوآب به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ارومیه گفت: به مناسبت ماه محرم ۵۰ عدد بسته معیشتی، احسان حسینی و غذای گرم به نیازمندان محله توزیع شد.
وی افزود: در این بسته معیشتی شامل برنج، روغن مایع، ماکارونی، شکر، سویا، نمک، انواع حبوبات و سایر اقلام است.
موسوی ادامه داد: همچنین حلقه های قرآن در راستای مفاهیم روخوانی و روانخوانی و زیارت عاشورا به مناسبت ماه محرم با حضور بانوان هر روز در حال برگزاری است.
مدیر کانون فرهنگی و هنری حضرت زینب کبری(س) میاندوآب گفت: همچنین به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی پخت آش نذری نیز در کانون خواهیم داشت.
وی افزود: حضرت زینب کبری (س) اسوه صبر، ایثار و فداکاری است. بانویی که پیامآور دشت کربلا بود و بنا به ابیات مشهور در وصف ایشان: «کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود»
موسوی گفت: مسجد از دیرباز محلی برای تبیین مسائل و حل مشکلات مردم بوده و امروزه نیز این کاربرد باید پررنگ تر از سال های قبل باشد.
مدیر کانون فرهنگی و هنری حضرت زینب کبری (س) میاندوآب برگزاری کلاسهای قرآنی، احکام، تهیه جهیزیه، تهیه و توزیع سبدکالا در مناسبت های مختلف، دیدار با خانواده شهدا، اجرای کلاسهای فنی و حرفه خیاطی، زبان، ریاضی و کمک های اولیه، آموزش پرورش قارچ، گل سازی، برگزاری کلاسهای ورزش همچون پیاده روی، آمادگی جسمانی، کاراته و والیبال را از جمله فعالیت های کانون فرهنگی و هنری حضرت زینب کبری (س) عنوان کرد.
وی با بیان اینکه بیش از ۷۰۰ نفر عضو این کانون بوده و تمرکز فعالیتها بر روی بانوان و دختران، بیان کرد: امروزه دشمنان نظام با هدف قرار دادن این قشر، به دنبال ضربه زدن به بنیان خانواده و در نهایت جامعه هستند و از این رو توجه ویژه به بانوان و دختران از اهمیت بالایی برخوردار است.
نظر شما