به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، حجت الاسلام والمسلمین «رحم الله خواجه پور» ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه شهر مارگون ضمن توصیه خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، دوری از گناه و معصیت، موضوع خطبه نخست را در رابطه با مشورت کردن دانست و اظهار کرد: مشورت و همفکری نه تنها یکی از دستاوردهای حیات بشری، بلکه از آموزههای دین و نکاتی است که در سیره بزرگان آئین جایگاه بی بدیلی داشته است.
امام جمعه شهرستان مارگون گفت: در قرآن کریم و در روش حضرات معصومین علیهمالسلام، بزرگان، علمای برجسته، رهبران نیک اندیش، عادل، صالح و مدبر، این سیره و تدبیر وجود داشته که همه با هم به گفتگو و مشورت بپردازند و کارها را با انجام شورا بین خود و تعامل و تضارب فکری به انجام رسانند.
وی ادامه داد: زیرا این روش باعث میشود علاوه بر تعمیق، تشویق، تحریک و تهییج، حس هم افزایی و مشارکت جمعی میان آحاد مردم، استفاده از اندیشههای مختلف و ابتکارات و خلاقیت های ذهنی نهادینه شود و بهترین تصمیم ها به دست آید و اجرایی شود.
حجت الاسلام خواجه پور افزود: مشورت باعث میشود خلاقیت ها فرصت ظهور و بروز یابد و میزان رضایت مندی از زندگی و تصمیمات جمعی بیشتر شود. خطیب نماز جمعه مارگون بیان کرد: آیات متعددی در قرآن کریم به مناسبت های مختلف، گویای این حقیقت است که مشورت در امور مختلف چه آنها که به ظاهر کم اهمیت هستند و چه آنها که در واقع پر اهمیت، از ارکان تدبیر اسلامی و تفکر عقلایی است که قطعا منطبق بر آموزههای دینی هم قرار دارد و در روایات و سیره ائمه اطهار (ع) هم میتوان این رویکرد را دید.
وی یادآور شد: در آیه 159 سوره آل عمران به پیامبر اسلام (ص) دستور میدهد در امور، با مسلمانان مشورت کند و آن را از رموز پیروزی و موفقیت آن حضرت میداند «فبما رحمة من اللّه لنت لهم و لوکنت فظّاً غلیظ القلب لانفضّوا من حولک فاعف عنهم و استغفر لهم و شاورهم فی الامر فاذا عزمت فتوکل علی اللّه». به سبب رحمت الهی در برابر مومنان نرم شدی و اگر خشن و سنگدل بودی از اطرف تو پراکنده میشدند پس آنان را ببخش و برای آنها آمرزش بطلب و در کارها با آنها مشورت کن، اما هنگامی که تصمیم گرفتی بر خدا توکل کن».
حجت الاسلام خواجه پور خاطرنشان کرد: در آیه 38 سوره شوری میفرماید: «و الذین استجابوا لربّهم و اقاموا الصلوة و امرهم شوری بینهم؛ آنها کسانی هستند که دعوت پروردگارشان را اجابت کرده و نماز را بر پای دارند و کارهایشان بین آنان با مشورت انجام میشود».
امام جمعه شهرستان مارگون با اشاره به اینکه خداوند در سوره بقره آیه 233 میفرماید: «اگر در مورد بازداشتن کودک از شیر قصد تصمیم گیری دارید مشورت کنید «فان ارادا فصالاً عن تراض منهما و تشاور فلا جناح علیهما»، گفت: همچنین در سوره زمر آیه 18 میفرماید: «فبشّر عبادالذین یستمعون القول فیتبعون احسنه؛ پس بندگان مرا که سخن را میشنوند و نیکوترین را پیروی میکنند بشارت ده ». وی با ذکر این سوال که با چه اشخاصی مشورت کنیم؟، اظهار کرد: مسلم است هر کسی نمیتواند طرف مشورت قرار بگیرد، زیرا ممکن است نقاط ضعفی داشته باشد که مشورت با آنها مایه بدبختی و عقب افتادگی باشد.
حجت الاسلام خواجه پور گفت: امام علی 0ع) در نهج البلاغه میفرماید: «وَلاَ تُدْخِلَنَّ فِی مَشُورَتِکَ بَخِیلاً یَعْدِلُ بِکَ عَنِ الْفَضْلِ وَ یَعِدُکَ الْفَقْرَ، وَلاَ جَبَاناً یُضْعِفُکَ عَنِ الاُْمُورِ، وَلاَ حَرِیصاً یُزَیِّنُ لَکَ الشَّرَهَ بِالْجَوْرِ؛ فَإِنَّ الْبُخْلَ وَالْجُبْنَ وَالْحِرْصَ غَرَائِزُ شَتَّی، یَجْمَعُهَا سُوءُ الظَّنِّ بِاللهِ. با افراد بخیل مشورت نکن چون تو را از بخشش و کمک به دیگران باز میدارند و از فقر میترسانند. همچنین با افراد ترسو مشورت نکن چون تو را از کارهای مهم باز میدارد و با افراد حدیث مشورت نکن که آنها برای جمع آوری ثروت و یا کسب و مقام ستمگری در نظر تو جلوه میدهند».
خطیب نماز جمعه مارگون ادامه داد: طلحه و زبیر به امیرالمومنین امام علی علیه السلام گفتند «ما به شرطی با تو هستیم که در هر کاری با ما مشورت کنی، زیرا حساب ما از دیگران جداست، امام فرمود: «من در کتاب خدا و سنت رسول او نگاه میکنم، هرچه بود پیروی میکنم و نیازی به رای و مشورت شما و دیگران ندارم، ولی اگر امری بود که در کتاب خدا و سنت برهانی بر آن نداشتم، با شما مشورت خواهم کرد»، لذا باید توجه کنیم که با چه اشخاصی مشورت کنیم.
وی بیان کرد: وظیفه مشاور هم همان طور که دستور موکد اسلام بوده این است که به افرادی که مورد مشورت قرار میگیرند تاکید شده که از هیچ گونه خیرخواهی فروگذار نکنند و خیانت در مشورت یکی از گناهان بزرگ محسوب میشود.
نظر شما