به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «english.aaj.tv»، گزارشها حاکی از آن است که تا پایان سال جاری میلادی یک هزار و ۱۰۰ مدرسه و سه هزار و ۵۰ مسجد در ایالت «خیبر پختونخوا» پاکستان، خورشیدی خواهند شد.
علاوه بر این، مراکز تجاری در این منطقه به شبکههای کوچک خورشیدی متصل خواهند شد.
قابل ذکر است که ۹۰۰ مسجد و عبادتگاه تا کنون در مناطق قبایلی ادغام شده مجهز به انرژی خورشیدی شدهند که روزانه ۱.۷۳ مگاوات برق تولید می کند و منجر به صرفه جویی قابل توجهی در هزینههای ماهانه می شود.
هدف این طرحها بهبود دسترسی به برق قابل اطمینان و تجدیدپذیر در مناطق قبیلهای ادغام شده است که در طول تاریخ با چالشهای تامین برق مواجه بودهاند.
«حاجی اقبال افریدی»، یکی از اعضای شورای ملی منتخب خیبر، اظهار داشت که تمام وعده های داده شده به مردم مناطق ادغام شده قبایلی عملی خواهد شد.
وی این دیدگاهها را در نشستی برای بحث در مورد پیشرفت پروژههای برقرسانی خورشیدی در حال انجام در منطقه خیبر که توسط یکی از شرکت های تابعه اداره انرژی و برق «خیبر پختونخوا» نظارت می شود، بیان کرد.
نشست مهمی زیر نظر «نثار احمد خان»، معاون وزارت انرژی و نیرو برگزار در این زمینه برگزار شد و در این نشست افراد کانونی معرفی شده به نمایندگی از تمامی اعضای منتخب مجالس ملی و ولایتی نیز حضور داشتند.
در جریان این نشست، خان به شرکت کنندگان اطلاع داد که در حال حاضر سه پروژه بزرگ انرژی خورشیدی در خیبرپشتونخوا در جریان است که شامل نصب سیستم های خورشیدی در یک هزار مدرسه و برق رسانی به بیش از سه هزار مسجد از طریق انرژی خورشیدی است.
وی تصریح کرد که این طرح در راستای کمک به محیط زیست و صرفهجویی در مصرف انرژی بسیار کمک کننده است و همچنین بیانکننده نقش مساجد در کمک به پروژههای زیست محیطی کشور است.
نظر شما