مردم از روحانیت انتظار هدایت و از حوزه توقع ارائه طرح اداره جامعه را دارند

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی گفتند: مردم کماکان روحانیت را مرجعی مطمئن در دین و دنیای خویش می‌دانند و از آنان انتظار دارند قرآن کریم را تفسیر نموده، احادیث را توضیح دهند و احکام شرعی را استنباط نمایند و از حوزه‌های علمیه نیز انتظار دارند طرح اداره جامعه را ارائه داده و اجرای آن را مطالبه کنند و از عقاید و باورها دفاع نموده و در راستای معرفی فضایل اخلاقی و کرامت انسانی تلاش کنند و در یک کلام آنها را به سعادت دنیوی و اخروی شان راهنمایی کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، مدرسه تابستانی «دارالعلم»، صبح امروز شنبه (۶ مردادماه) با حضور مدیران و اساتید برجسته حوزه علمیه و طلاب شرکت کننده در این مدرسه در محل دانشگاه علوم اسلامی رضوی آغاز به کار کرد.

مدرسه تابستانی دارالعلم، که با همکاری حوزه علمیه و آستان قدس رضوی برنامه‌ریزی شده در قالب پنج مدرسه منطق و روش‌شناسی، ادبیات و زبان‌شناسی، علوم عقلی، فقه و اصول و قرآن و حدیث طی دو هفته برگزار می‌شود.

روحانیت همچنان در جامعه مرجعیت دارد

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در پیامی به این مراسم ضمن تشکر از همه اساتید، طلاب، فضلای شرکت کننده و مسئولان برگزاری دوره مدرسه علمی تابستانه که در کنار آستان مقدس حضرت رضا علیه‌السلام برگزار شده است، گفتند: امیدوارم به برکات انوار قدسیه این بارگاه رفیع، این جلسات علمی موجب ارتقاء علمی و معنوی شرکت کنندگان محترم گردد.

این مرجع عالیقدر با بیان اینکه نگاهی گذرا به تاریخ حوزه‌های علمیه از گذشته تا به حال گویای تفاوت های فراوان در جنبه های مختلف است، افزودند: توسعه و گسترش مدارس علمیه و افزایش تعداد طلاب دسترسی به منابع و مصادر و بهره‌مندی از فناوری‌های جدید و ارتباط با مراکز علمی داخلی، خارجی و طرح و بررسی موضوعات و نیازهای امروز جامعه و موارد دیگر، از بارزترین این تفاوت‌هاست که این حجم از امکانات و تسهیلات وظیفه کنونی حوزه‌های علمیه را سنگین‌تر خواهد کرد.

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی بیان داشتند: مردم کماکان روحانیت را مرجعی مطمئن در دین و دنیای خویش می‌دانند و از آنان انتظار دارند قرآن کریم را تفسیر نموده، احادیث را توضیح دهند و احکام شرعی را استنباط نمایند و از حوزه‌های علمیه نیز انتظار دارند طرح اداره جامعه را ارائه داده و اجرای آن را مطالبه کنند و از عقاید و باورها دفاع نموده و در راستای معرفی فضایل اخلاقی و کرامت انسانی تلاش کنند و در یک کلام آنها را به سعادت دنیوی و اخروی شان راهنمایی کنند، لذا روحانیت و حوزه‌های علمیه نیز متقابلا و با چنین وظیفه سنگینی دیگر نباید هیچ فرصتی را از دست داده با اهمال کنند.

تعطیلات حوزه آسیب‌زاست

این فقیه برجسته تشیع تعطیلات فراوان در حوزه‌ها را افتی دانستند که سال‌هاست اعتراض دلسوزان را در پی داشته است که با چنین وضعیتی آسیب جدی به بنیان علمی حوزه‌ها وارد خواهد شد، و افزودند: البته سالیانی است که به این موضوع اهمیت داده شده و موفقیت‌هایی نیز حاصل شده که در این راستا تشکیل مدارس تابستانی طرح بسیار مهم و سودمندی است.

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی تصریح کردند: استفاده از اماکن زیارتی با مناطق مناسب دیگر و تکمیل بخشهای باقیمانده از کتب فراگیری دروس جدید در کنار درس‌ها و متون رایج بحث های علمی در موضوعات مختلف تحت نظر اساتید خبره و کارهای گوناگون علمی آموزشی و پژوهشی دیگر موقعیت بسیار مبارکی را جهت بهره‌مندی طلاب و فضلای محترم از ایام تابستان جهت رشد علمی معنوی و تربیتی فراهم می‌کند که باید آن را مغتنم شمرد.

معظم‌له ضمن ابراز امیدواری از گسترش کمی و کیفی این مدارس گفتند: برگزاری چنین جلساتی نهضت علمی و فکری جدیدی در حوزه‌های علمیه به راه انداخته و موجب بالندگی و ارتقای بنیان علمی طلاب معزز خواهد شد.

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در پایان ضمن قدردانی مجدد از برگزار کنندگان و مشارکین این طرح علمی، توفیقات روزافزون همگان را از درگاه خداوند متعال مسألت نمودند.

پایان پیام/

کد خبر 1774420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha