ترور اسماعیل هنیه توسط ایران و محور مقامت بی پاسخ نمی ماند

حجت الاسلام محقی با باین اینکه ترور و به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران پالسی به جمهوری اسلامی و محور مقامت است، گفت: اسماعیل هنیه در فضای سیاسی ارتباطات بسیار نزدیکی با جمهوری اسلامی و گروه مقاومت داشت و معتقد بود که ایران پرچمدار مبارزه برای آزادی فلسطین است و این اقدام، بی پاسخ نمی ماند.

حجت الاسلام علی محقی-مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی- در گفتگو با خبرنگار شبستان در خراسان جنوبی با تسلیت شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش‌ مقاومت اسلامی فلسطین حماس با اشاره به تاریخچه تشکیل جنبش جبهه مقاومت اسلامی حماس، اظهار کرد: بخش عمده‌ای از مبارزات ملت فلسطین و اسلام‌خواهی و اسلام‌گرایی آنان حول انقلاب اسلامی ایران شکل گرفت.

وی افزود: اولین جنبش اسلام‌گرا، جنبش حماس بود که از مسجدی شروع شد که امام جماعت آن شیخ احمد یاسین (موسس این جنبش) بود که بدنه‌ای از کادر نوجوان را دور خود جمع کرد و در کنار محافل قرآنی بحث سیاسی و روش مبارزه با رژیم صهیونیستی را مطرح کرد.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی بیان کرد: خروجی این دوره‌ها توسط مرحوم شیخ احمد یاسین که بارها توسط رژیم صهیونیستی اسیر و شکنجه شد، این بود که کادر فوق العاده قوی با محوریت او به عنوان رهبران حرکت اسلامی حماس شکل گرفت که یکی از آنان تربیت آقای اسماعیل هنیه بود.

حجت الاسلام محقی ادامه داد: اسماعیل هنیه تحصیل کرده دانشگاه‌ غزه است و در مصر هم تحصیلاتی داشته که در آنجا با افراد سرشناسی که در حوزه فلسطین کار می‌کردند آشنا شد و بیشتر تحت تاثیر تفکرات شیخ احمد یاسین و مشی اخوانی و مبارزاتی جریان فکری حماس قرار گرفت و جزو رهبران ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس بود.

تحلیلگر مسائل فلسطین با بیان اینکه اسماعیل هنیه اولین نخست وزیر فلسطینی در منطقه غزه بود که یک روند نوسازی و بهسازی را در غزه شروع کرد، گفت: اسماعیل هنیه در فضای سیاسی ارتباطات بسیار نزدیکی با جمهوری اسلامی و گروه مقاومت داشت و معتقد بود که ایران پرچمدار مبارزه برای آزادی فلسطین است.

وی بیان کرد: جمهوری اسلامی هم نگاهش به گروه‌های اسلام‌گرا و پر و بال دادن به شخصیت‌های همچون اسماعیل هنیه و شخصیت‌هایی که مبتنی بر قرآن و سنت رسول خدا مبارزه می‌کنند، بوده است.

حجت الاسلام محقی با یادآوری اینکه در بحران سوریه اختلاف‌نظری بین حماس و ایران شکل گرفت که اولین تصمیمی که کادر رهبری حماس گرفت تغییر رئیس دفتر سیاسی جنبش‌ مقاومت اسلامی فلسطین حماس بود که اسماعیل هنیه جایگزین خالد مشعل شد، افزود: همان زمان تحلیل برخی از کارشناسان حوزه فلسطین و حوزه مقاومت این بود که فلسطینی‌ها ترجیح می‌دهند با ایران همکاری کنند تا با کشورهای عربی و سران عرب.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی با بیان اینکه خانواده اسماعیل هنیه در جنگ غزه به شهادت رسید، عنوان کرد: یکی از کارهای رژیم صهیونیستی برای شکست عملیات طوفان الاقصی و پوشاندن شکست خود در این عملیات این بود که به سمت ترور خانواده‌های رهبران مقاومت رفت و همیشه به دروغ مطرح می‌کردند فرزندان آنان در اروپا زندگی می‌کنند در حالی که بعد از شهادت خانواده اسماعیل هنیه خیلی‌ها متوجه شدند که فرزندان اسماعیل هنیه در غزه و در بین مردم زندگی می‌کردند.

تحلیلگر مسائل فلسطین در ادامه با اشاره به اینکه یکی از اهدافی که بارها رژیم صهیونیستی برای ترور اعلام کرده بود ترور آقای اسماعیل هنیه بود، گفت: ترور و به شهادت رساندن رئیس دفتر سیاسی جنبش‌ مقاومت اسلامی فلسطین حماس در تهران هم کدی برای جمهوری اسلامی و محور مقاومت بود و هم اینکه دستگاه سیاست خارجه ایران نباید از این مسئله به راحتی عبور کند.

حجت الاسلام محقی افزود: ترور و به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران پالسی به جمهوری اسلامی و محور مقامت است و ناظر به واکنش، رژیم صهیونیستی در لاک دفاعی فرو خواهد رفت و البته باید ببینیم در روزهای آینده، واکنش جمهوری اسلامی و شورای امنیت ملی چه خواهد بود.

قابل ذکر است، اسماعیل هنیه ملقب به ابوالعبد رئیس دفتر سیاسی جنبش‌ مقاومت اسلامی فلسطین حماس پس از سالهای طولانی حضور در عرصه مبارزه و جهاد علیه رژیم صهیونیستی، امروز به شهادت رسید. ابوالعبد اسماعیل هنیه متولد سال ۱۹۶۳، (۶۰ ساله) از رهبران ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس بود. وی در ۶ مه ۲۰۱۷ رئیس جدید دفتر حماس و جایگزین خالد مشعل شد.

 

اسماعیل هنیه، با نام کامل اسماعیل عبدالسلام احمد هنیه با کنیه ابو العبد در ۲۹ ژانویه ۱۹۶۳ در اردوگاه الشاطی در غزه به دنیا آمد. محل اصلی زندگی خانواده اش قبل از آوارگی روستای الجوره در عسقلان بود. وی تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در مدارس سازمان آنروا در اردوگاه الشاطی در غزه گذراند. تحصیلات دبیرستان را در دانش سرای دینی الازهر در غزه کامل کرد و در سال ۱۹۸۱ وارد دانشگاه اسلامی غزه شد و به عضویت انجمن اسلامی این دانشگاه در آمد. وی همچنین از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۴ عضو شورای دانشجویی دانشگاه و از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۸۶ ریاست شورای دانشجویی دانشگاه را بر عهده داشت. وی لیسانس زبان عربی را از دانشکده تربیت دانشگاه اسلامی غزه دریافت کرد.
 

او در تاریخ ۱۷/‏۱۲/‏۱۹۹۲‬ همراه با ۴۱۵ نفر از رهبران و فعالان حماس و جهاد اسلامی به مرج الزهور در جنوب لبنان تبعید شد. اسماعیل هنیه جزئیات عملیات ترور نافرجام خود را این گونه توصیف می‌کند: در تاریخ ۰۶/‏۰۹/‏۲۰۰۳‬ م. همراه شیخ احمد یاسین به دیدار دکتر مروان ابو راس رفته بودیم. وقتی ناهار را در منزل ایشان میل کردیم، ناگهان یک هواپیمای اف ۱۶ محلی را که در آن بودیم بمب باران کرد. سقف فرو ریخت و همه جا را دود و گرد و خاک فرار گرفت. به شکرانه پروردگار موفق شدیم از منزل خارج شویم و خداوند ما و خانواده دکتر ابو راس را نجات داد.

از جمله سمت‌های اسماعیل هنیه در طول‌های سال‌های گذشته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
دبیر پیشین هیئت امنای دانشگاه اسلامی غزه
مسئول پیشین امور اداری دانشگاه اسلامی غزه
مدیر سابق علمی دانشگاه اسلامی غزه
عضو سابق منای دانشگاه اسلامی غزه
عضو کمیته عالی گفتگوی حماس با بقیه گروه‌های فلسطینی و تشکیلات خودگردان
عضو کمیته عالی پیگیری انتفاضه به نمایندگی از حماس
رئیس دفتر شیخ احمد یاسین
عضو رهبری سیاسی جنبش حماس
عضو سابق هیئت مدیره جمعیت اسلامی غزه
رئیس باشگاه جمعیت اسلامی غزه به مدت ۱۰ سال

کد خبر 1774950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha