به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با توجه به اولویتهایی همچون توسعه روابط دانشگاهی و استفاده از ظرفیتهای علمی کشور بهویژه استان همجوار ارمنستان، آذربایجان شرقی، هیأتی از دانشگاه تبریز به سرپرستی شجاعی، مدیر مرکز فعالیتهای علمی ـ بینالمللی این دانشگاه و شالبافیان، رئیس اندیشکده قفقاز و آسیای مرکزی وارد ارمنستان شدند و با مسئولان دانشگاههای ارمنستان دیدار و گفتوگو کردند.
این هیأت روز دوشنبه اول مردادماه وارد ارمنستان شد و در روز نخست با سبحانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان دیدار داشتند.
در ابتدای این دیدار، اسدیموحد، رایزن فرهنگی کشورمان در ارمنستان نیز ضمن معرفی این هیأت، ظرفیت دانشگاه و ضرورت بهرهگیری از توانمندی استانهای همجوار ارمنستان را یادآور شد و گفت: با توجه به ضرورت بهرهوری از ظرفیتهای موجود در کشور این سفر شکل گرفته است که امیدواریم نتیجه این سفر دستیابی به توافقات مطلوب باشد.
شجاعی به معرفی ظرفیتهای دانشگاه و بسترهای موجود برای تعامل و فعالیتهای علمی بهویژه در حوزه زبان فارسی پرداخت و با بیان اینکه این دانشگاه دارای ظرفیتهای زیادی بهویژه در حوزه آموزش زبان فارسی است، تأکید کرد که دانشگاه تبریز در زمینه آموزش زبان فارسی و فعال کردن دیگر ظرفیتها آماده همکاری است.
سفیر ایران در ارمنستان اظهار داشت: با توجه به روابط دیرینه ایران و ارمنستان و وجود بسترهای مناسب برای توسعه روابط فرهنگی و دانشگاهی بهویژه زبان فارسی و همچنین، با توجه به اینکه زبان فارسی در ارمنستان بسیار مورد توجه است، هر اقدامی که منجر به تقویت زبان فارسی شود بسیار ارزشمند است و از آن استقبال میکنیم.
وی ابراز امیدواری کرد که دانشگاه تبریز با توانمندیهایی که دارد بتواند به توسعه زبان فارسی در مدارس و دانشگاهها کمک کند.
میزبانی دانشگاه تبریز از دانشجویان شرقشناسی و ایرانشناسی
شجاعی ظرفیتهای دانشگاه تبریز را بهویژه در بخش بینالملل و آموزش زبان فارسی برشمرد و تأکید کرد که دانشگاه تبریز آمادگی دارد در زمینههای برگزاری دورههای دانشافزایی، میزبانی از دانشجویان شرقشناسی و ایرانشناسی برای شرکت در اردوهای علمی_تفریحی و تقبل اسکان و پذیرایی و برپایی برنامههای علمی ورود کند.
وی ادامه داد: این دانشگاه آمادگی دارد فرصتهای تحصیلی را برای دانشجویان مقاطع مختلف شامل کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارمنستان فراهم ساخته و دورههای دانشافزایی را برای مدرسین زبان فارسی برپا کند و پذیرایی و اسکان آنان را از محل امکانات دانشگاه تقبل کند.
آمادگی در زمینه برگزاری همایشهای مشترک بین دو دانشگاه نیز از دیگر موارد مطرح شده سفیر ایران بود که همه موارد مورد استقبال قرار گرفت و حاضران در جلسه ابراز امیدواری کردند که این موضوعات پیگیری شود.
پس از آن، شالبافیان به معرفی اندیشکده دانشگاه تبریز پرداخت و گفت: این اندیشکده همایشها و نشستهای علمی را در طول سال برگزار میکند و نمونه آن برگزاری همایش بینالمللی در ۲۷ شهریورماه است که به دلیل سالروز وفات استاد شهریار بهعنوان روز زبان و ادبیات فارسی نامگذاری شده است و این دانشگاه برای پذیرش میهمانان و ایرانشناسان و افراد فعال در حوزه زبان و ادبیات فارسی آمادگی دارد.
همایش «بررسی میراث فرهنگی ایران در قفقاز جنوبی» برگزار میشود
دومین نشست این هیأت دانشگاهی نیز، روز سهشنبه دوم مردادماه با مسئولان و معاون بینالملل دانشگاه بروسف در دانشگاه زبانهای خارجی برگزار شد.
در این نشست موضوع تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دورههای دانشافزایی، سفر دانشجویان به تبریز و پذیرایی از آنان توسط دانشگاه تبریز و اعزام اساتید برای مدت ۱۰ روز تا دو هفته برای آشنایی با ظرفیتهای علمی و دستاوردهای تبریز مطرح شد که مورد استقبال قرار گرفت.
نشستی بعدی در دانشگاه اسلونی بود که تکتک موضوعات مطرح شده با این دانشگاه نیز مورد تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد اسفندماه ۱۴۰۳ همایش بینالمللی «بررسی میراث فرهنگی ایران در قفقاز جنوبی» در تبریز با همکاری دانشگاه اسلونی برگزار شود که در این راستا کمیته علمی و دبیرخانه اجرایی این همایش در تبریز مستقر میشود.
همچنین، مقرر شد دانشگاه تبریز، دانشگاه اسلونی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان در برگزاری این همایش مشارکت داشته باشند.
این هیأت با پروفسور آسطوریان، رئیس دانشکده شرقشناسی دانشگاه اسلونی دیدار داشت. جلسه سوم با حضور پروفسور وسکانیان در دانشگاه ملی ایروان تشکیل شد که مباحث فوقالذکر در این جلسه نیز مطرح شد.
شایان ذکر است، موضوع چاپ کتاب به دو زبان فارسی و ارمنی با مشارکت دو دانشگاه تبریز و ایروان از دیگر مباحثی بود که در این دیدار مطرح شد.
نظر شما