به گزارش خبرگزاری شبستان از استان مرکزی، مجید رجبی امروز دوشنبه (۱۵ مرداد) در آیین تجلیل از خبرنگاران، ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی و شهادت شهید هنیه گفت: امید است شاهد آزادی قدس شریف، پیروزی مردم فلسطین و نابودی اسرائیل باشیم.
مدیر عامل پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند، با بیان اینکه این واحد صنعتی در سال ۱۳۷۲ به عنوان بزرگ ترین پالایشگاه تک واحدی کشور با ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه در روز و اولین پالایشگاه کشور در عصر انقلاب اسلامی به بهره برداری رسید، افزود: در سال های آتی با اتکا به توانمندی و تخصص دانش آموختگان کشور ظرفیت این پالایشگاه به ۱۷۰هزار بشکه در روز ارتقا یافت.
وی با بیان اینکه در ادامه مسیر با پیاده سازی طرح های فاز دو این مجموعه، ظرفیت این پالایشگاه از سال ۱۳۸۹ به ۲۵۰ هزاربشکه در روز رسید و به عنوان اولین شرکت پتروپالایشی به این نقطه اتکا و خودباوری در تامین نیازهای انرژی کشور بدل شد، اظهار داشت: اولین واحدهای تولید بنزین یورو۴در کشور با ظرفیت ۱۶میلیون لیتر در روز در این مجموعه راه اندازی شد.
این مقام مسئول، همچنین با بیان اینکه در راستای ارتقا کیفیت شاخص های زیست محیطی در کل کشور، اولین واحد تصفیه و تولید گازوئیل یورو۴ در کشور با ظرفیت ۱۲ میلیون لیتر در روز راه اندازی شد، ادامه داد: کلیه محصولات این پالایشگاه بعد از اجرای طرح های فاز۲ تاییدیه استاندارد یورو۴ را کسب کردند و این پالایشگاه به عنوان شاخص در عمل به تعهدهات زیست محیطی و ارتقا کیفیت محصولات، بدل شد.
رجبی اظهار داشت: فعالیت این مجموعه در راستای اولین ها به اینجا ختم نشد و این پالایشگاه اولین و تنها شرکت تولیدکننده ی سوخت کشتیرانی(۱۴۰ ATR) بر اساس استانداردهای بین المللی و مطابق معاهده ۲۰۲۰IMO، لقب گرفت و در شرایط تحریم از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد.
وی با اشاره به اینکه این شرکت در بحث کیفی سازی محصولات و ارتقا شاخص های زیست محیطی برای محصولات نهایی، به موارد فوق الذکر اکتفا نکرد و از نیمه ی دوم سال ۱۴۰۲ بحث ارتقا کیفیت گازوئیل تولیدی این مجموعه از یورو۴ به یورو۵ به همت مدیران و متخصصان پالایشگاه، کلید خورد، بیان کرد: این مهم گامی در جهت کاهش انتشار آلاینده های زیست محیطی و عمل به تعهدات سازمان بود.
وی با اشاره به اینکه در پیاده سازی این طرح که از نیمه ی دوم مهر ۱۴۰۲ آغاز شد بدون اضافه کردن تجهیزات خاص و یا سرمایه گذاری اولیه و صرفا با تغییر در شرایط فرآیندی، محصول تولیدی واحد تصفیه هیدروژنی گازوئیل از یورو۴ به یورو۵ ارتقا داده شد، بیان کرد: میزان گوگرد موجود در محصول نهایی از ppm ۵۰ (پنجاه جزء در میلیون) به زیر ۱۰ ppm (ده جزء در میلیون) رسانده شد.
رجبی همچنین با اشاره به اینکه در کنار اجرای طرح تولید گازوئیل یورو۵، طرح ارتقا کیفیت نفت سفید و سوخت جت پالایشگاه نیز پیاده سازی شد و میزان گوگرد در محصولات ذکر شده به زیر ۱۰ ppm (ده جزء در میلیون) رسانده شد، خاطر نشان کرد:در نهایت اجرای طرح های کیفی سازی محصولات واحدهای تصفیه هیدروژنی گازوئیل (GHT) و نفت سفید (KHT) در مجموع توانست سود ۳۷/۵ میلیون دلاری در سال را رقم بزند.
مدیر عامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) بیان کرد:در کنار کیفی سازی محصولات واحدهای تصفیه هیدروژنی گازوئیل و نفت سفید، تغییر در پارامترهای فرآیندی با رویکرد صرفه جویی در سوخت مصرفی این واحدها پیاده سازی شد که از این نظر میزان صرفه جویی در مصرف حامل های انرژی و کاهش هزینه های سوخت، به رقم ۴۰۰ میلیارد در سال رسانده شد و از این مسیر علاوه بر تاثیر به سزا در کاهش انتشار کربن و دی اکسیدکربن، گامی مثبت در بهبود شاخص های زیست محیطی پالایشگاه محسوب می شود.
رجبی در ادامه به پروژه احداث واحد کک سوزنی اشاره کرد و گفت: در این پروژه برای ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و هزار نفر به طور غیر مستقیم، اشتغال زایی می شود.
وی در ادامه به پروژه بهینه سازی بازیافت آب های با املاح بالا به روش اسمز معکوس نیز اشاره مرد و گفت: با توجه به شرایط بحران کم آبی حاکم بر جهان که در کشور ما نیز وجود دارد و الزام استفاده از روش های نوین بازیابی و تصفیه جریان های پساب پالایشگاه امام خمینی (ره)شازند به منظور صرفه جویی در مصرف آب، تامین نیازهای آبی پالایشگاه و کمک به حفظ محیط زیست، احداث پروژه تصفیه پساب های موجود در پالایشگاه صورت گرفته است.
وی ادامه داد:کاهش حجم پساب ورودی به حوضچه های تبخیر و نهایتا قطع سرریز آنها به اراضی کشاورزی منطقه، استفاده مجدد از پساب و کاهش برداشت آب خام از منابع زیرزمینی و سد کمال صالح و لید آب بدون املاح و کاهش بار وارده به سیستم (رزینها)آب DM که گاها در شرایط اضطراری قرار می گیرند از اهداف قابل حصول پروژه بهینه سازی بازیافت آب های با املاح بالا به روش اسمز معکوس است.
مدیر عامل شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره)شازند اظهار داشت: در راستای اجرای این طرح بصورت میانگین ۲۰۰ نفر بومی منطقه در روز برای انجام این پروژه حضور داشتند و حدود ۵۰ نفر اشتغال دائم انجام می شود.
این مقام مسئول ادامه داد:آب های با املاح بالا در حال حاضر به حوضچه های تبخیر ارسال می گردد و اجرای طرح موجب افزایش بهره وری مصرف آب و جلوگیری از نفوذ آب املاح بالا به سفره های زیرزمینی می گردد.
نظر شما