به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان حجت الاسلام پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش امروز (دوشنبه، ۱۵ مرداد ماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه با گرامیداشت یاد و مقام شهید اسماعیل هنیه، گفت: در ایام تابستان در آموزش و پرورش و معاونت پرورشی بیش از ۱۶ برنامه ملی در حال اجراست و ۱۵ هزار مربی پرورشی و مشاور در حال جذب هستند و در هر ۳۲ استان کشور این اتفاق رخ می دهد، اردوی ملی دانش آموزان پیشتاز نیز به شکل متمرکز در حال برگزاری است و ۱۲۰۰ دانش آموز در ادوری ملی شرکت کردند.
وی با بیان اینکه اردوی مربیان تشکیلاتی در حال برگزاری است، افزود: تربیت مربیان ارشد نیز از هفته گذشته در اردوگاه شهید رجایی نیشابور به شکل علمی برگزار شد، مربی ارشد وظیفه شتاب دهی به فعالیت های اردویی و پرورشی دارند و امروز نیز افتتاحیه مسابقات قرآن دانش آموزان و دو هفته قبل مسابقات پسران برگزار شد و اختتامیه با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار می شود.
حجت الاسلام پورثانی با بیان اینکه اجلاس نماز روز پنجشنبه هفته قبل در مشهد برگزار شد، گفت: فرایند هدایت تحصیلی دانش آموزان در حال رخ دادن است و امسال ۱۶ روز زودتر از سال قبل برگزار و حرکت جدیدی در هدایت تحصیلی انجام شد.
وی در مورد اجرای طرح «نماد» خاطرنشان کرد: در طرح نماد قریب به ۶ میلیون غربالگری انجام و امسال آیین نمای نماد در شورای اجتماعی کشور ابلاغ شد و بابت درمان، مداخله سایر دستگاهها از سازمان برنامه بودجه، وزارت کشور و سازمان بیمه تامین اجتماعی و ... پیش بینی شده است و مصاحبه تشخیصی انجام می شود. در ۱۰ روز گذشته حق مدیریت مراکز مشاوره هم ابلاغ شد و ۶۵۰ مرکز مشاوره فعال هستند.
استقرار ۶ موکب مرزی دانش آموزی در اربعین
وی در مورد برگزاری مراسم اربعین دانش آموزی، اظهار کرد: اربعین برای ما یک رویداد و رخداد تربیتی است و در این مراسم اعزام دانش آموزی، برپایی موکب های دانش آموزی در مرزها و استودیوهای ضبط، اعزام معلمان، تولید محتوا و سرود، کتاب، پیشبینی شده است. موکب های مرزی در ۶ استان برپا می شود و کرمانشاه به عنوان موکب مرکزی معرفی شده است. اعزام دانش آموزان در مدارس به شکل متعادل ۲۰ تا ۳۰ نفر و اعزام های بزرگ دانش آموزی و تجمع در مسجد سهله انجام می شود.
افتتاح کافه دختران
حجت الاسلام پورثانی با بیان اینکه آیین نامه جذب نخبگان در دانش فرهنگیان تصویب شد، گفت: در این آیین نامه دانش آموزان ممتاز قرآنی، فرهنگی و هنری، خوارزمی و رخدادهای علمی که حائز رتبه بوده ، ۱۰ درصد از ظرفیت دانشگاه فرهنگیان را به خود اختصاص می دهند. از اول مهرماه جذب دانشگاه فرهنگیان اجرا می شود و قانون حداقل ۱۰ درصد مشخص کرده که با نظر دانشگاه این رقم قابل افزایش است.
وی برگزاری جشنواره فرهنگی هنری دانش آموزان از فردا و حضور قریب به دو میلیون دانش آموز در این جشنواره را از جمله برنامه های معاونت پرورشی خواند و افزود: برگزاری جشنواره کتاب نوش برای اولین بار، افتتاحیه راهیان نور و راهیان پیشرفت از هفته قبل و کافه دختران از دیگر برنامه های معاونت پرورشی است. در کافه دختران، بیش از ۱۰۰۰ ایده از سوی دانشآموزان دختر جمع آوری شده که ایدههای برتر در ۲۲ نقطه کشور توسط خود آنها ساخته می شود و این کافهها تا آخر سال در همه استان ها فعال می شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه کارینو سکویی است که در شاد ساخته شد، گفت: این سکو فرآیندمحور بوده و دانش آموزان در این طرح در ۶ محور آموزش می بینند و سپس در جشنواره مرتبط شرکت می کنند.
حجت الاسلام پورثانی از برگزاری جشن تشرف با موضوع سن تکلیف، در پایه هفتم و هشتم و سوم دبستان در ۸ استان خبر داد و از دیگر برنامه های معاونت پرورشی معرفی کرد گفت: برگزاری طرح اتقان برای روخوانی قرآن در ۱۵ استان به شکل مقدماتی، اجرای طرح شهید صدر زاده در اردوگاهها برای متناسب سازی فضای اردوگاهی با مقتضیات دانش آموزان از دیگر برنامه های این معاونت است.
وی با اشاره به فعال سازی خط ۱۵۷۰ در طرح نماد برای کمک به دانش آموزان گفت: در حوزه نماد بیش از ۶ میلیون و ۲۰۰ دانش آموز غربالگری شده و مصاحبه تشخیصی آنها در حال انجام است، در این حوزه ۳۲ پروتکل تدوین شده و خط ۱۵۷۰ در تمام استانها فعال است، تهیه نقشه خطرپذیری در مناطق دانش آموزی از جمله پروتکل های این طرح است و تا کنون ۲۰۸ هزار مصاحبه تشخیصی انجام شده و تا تاریخ ۱۵ مرداد ۱۱۶ هزار مدرسه دولتی و غیردولتی وارد سامانه نماد شدند و ۷۷ درصد مدارس فرم نماد را تکمیل کردند.
پروتکل وزارت بهداشت توسط همه باید رعایت شود
وی با بیان اینکه شعار اربعین ۱۴۰۳ کربلا طریق اقصی است اظهار کرد: دانش آموزان که امکان رفتن به سفر اربعین ندارند آثار هنری خود را در حوزه های مختلف عکس، نقاشی، مقاله و ...ارایه می دهند و قریب به ۱۵ هزار نفر دانش آموز به غیر از اعزام در غالب هیاتها و خانوادگی به مراسم اربعین اعزام می شوند که این دانش آموزان با حکم ماموریت از مدارس اعزام می شوند.
پورثانی در مورد جاماندگان اربعین گفت: در تمام پایگاههای تابستانی ابلاغ شد تا موکب تابستانی برگزار شود و پیاده روی جاماندگان اربعین از برنامه هایی است که دانش آموزان در غالب اردوهای دانش آموزی در آن شرکت می کنند.
وی با اشاره به اجرای پروتکل وزارت بهداشت توسط همه افراد و گروههای سنی گفت: مجوز اربعین به هرکسی داده نمی شود و مجوز توسط وزارت آموزش و پرورش با بررسی شرایطو تجربه مربیان و افراد در کار اردویی انجام میشود.
ورود هوش مصنوعی در انتخاب رشته دانش آموزان از سال آینده
وی در مورد تهدیدات داش اموزان در حوزه سلامت روانی دانش آموزان و بیشترین تماس ها در حوزه اسیب های اجتماعی گفت: بیشترین تماس در موضوع، ارتباطات خانودگی، و هدایت تحصیلی است. مدرسه یک موقعیت زیست اجتماعی و فرهنگی و ابرای دانش آموز است و مادامی که به زیست علمی صرف تبدیل شود موجب آرامش نخواهد بود. باید دانش آموز محصور در یک ساحت نباشد در این صورت آسیب اجتماعی کاهش می یابد. امروز هدایت تحصیلی مهم است برای تعیین مسیر آینده دانش آموز از کلاس نهم آغاز می شود. قرار است تا سال آینده هوش مصنوعی در پایه نهم و دوازدهم وارد شود تا ارتباط و فهم دانش در انتخاب رشته با آگاهی بیشتر باشد.
حجت الاسلام پورثانی در مورد دانش آموزان اتباع افزود: در کشور دو نوع اتباع هستند افرادی تحت پروتکل های وزارت کشور کد و کارت دارند و در مدارس تحصیل می کنند و عده ای غیرقانونی هستند و نسبت به آنها مسولیتی نداریم؛ برخی از افراد در مدارس خاص اتباع تحصیل می کنند و برخی به همراه دانش آموزان ما تحصیل می کنند عده ای خارج از این قاعده هستند، در حوزه پرورشی برنامه ریزی کف میدان پررنگ و مدیر و معاون پرورشی برای دختر و پسر اردوی متفاوتی دارد و برای اتباع هم برنامه ریزی متفاوت وجود دارد و مدیر و معاون مدرسه با توجه به اقتضائات که دارند برنامه ریزی خود را انجام می دهد.
وی گفت: در طرح آرمان علی وردی اردوگاه و مربی در کل شهر تهران به صورت رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گرفته است اما تا نقطه مطلوب فاصله داریم و وقتی قانون جامع اوقات فراغت در کمسیون فرهنگی مجلس تصویب شود حتما تحول عظیمی در حوزه پرورشی رخ خواهد داد.
وی با بیان اینکه طبق آمار سامانه تقریبا تمام دانش آموزان یک خدمت پرورشی می گیرند و از چالش های ما احصاء اثرگذاری فعالیت های پرورشی است که به راحتی انجام نمی شود گفت: امروز ابزار معاون و مربی پرورشی تبدیل به ابزار حرفه ای شده تا تئاتر و سرود مدرسه اول شود در حالیکه بنا این بوده از تئاتر و سرود برای بستر ارتباط استفاده شود در این راه باید به مربیان پرورشی هویت بخشی انجام شود. ارزشیابی مسائل تربیتی نیز از مسائل مدنظر ما است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا مربی پرورشی در مدرسه عنصر اثرگذار واقعی خواهد بود.
نظر شما