ابعاد ترور شهید هنیه از منظر جنگ شناختی

در یک عملیات تروریستی در مردادماه، اسماعیل هنیه، رهبر حماس به درجه رفیع شهادت رسید که در کنار سایر ابعادی مهمی که مورد بررسی قرار گرفته، باید توجه ویژه ای به بعد اجتماعی برای تحلیل جنگ ترکیبی و شناختی داشت.

خبرگزاری شبستان-منصوره طاهری؛ کارشناس مسائل غرب آسیا| در یک عملیات تروریستی در مردادماه، اسماعیل هنیه، رهبر حماس به درجه رفیع شهادت رسید که در کنار سایر ابعادی مهمی که مورد بررسی قرار گرفته، باید توجه ویژه ای به بعد اجتماعی برای تحلیل جنگ ترکیبی و شناختی داشت.

رژیم صهیونیستی بعد از عملیات طوفان الاقصی و وعده صادق هیمنه نظامی و امنیتی خود را چه در بین ساکنینش در فلسطین اشغالی، چه در منطقه و چه در جهان از دست داده است. محور مقاومت و قلب آن ایران سطح بازدارندگی تسلیحاتی و امنیتی بالایی را در یک سال اخیر به رخ منطقه و جهان کشیده اما آنچه نگارنده در این یادداشت علاقمند است به آن بپردازد، بازدارندگی سیاسی و اجتماعی به دست آمده در واحدهای سیاسی محور مقاومت است. 

یادمان نرفته که در دهه ۸۰ و در دعواهای سیاسی و درگیری‌های پس از انتخابات، شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران با هدف القای تعارض و تقابل منافع ملی ایران و سیاست منطق‌ای‌اش پرتکرار شده بود، حتی در گفتمان برخی گروه‌های سیاسی و خواص سیاسی نیز شاهد این مسائل بودیم.

ما به ازای این فضا در کشورهای مقاومت در منطقه نیز وجود داشت؛ در آنجا بیشتر از سلطه طلبی و سیادت‌خواهی ایران در منطقه و اختلافات نژادی و مذهبی استفاده می‌شد اما در سال‌های اخیر خصوصاً در اتفاقات اخیر غزه و منطقه، شاهد تغییر قابل توجهی در این حوزه هستیم، فهم و آگاهی عمومی و نخبگانی جامعه از مفهوم منفعت ملی با در نظر گرفتن تمامی مؤلفه‌هایش (امنیت ملی، توسعه اقتصادی، توسعه سیاسی و...) در سطح بالایی رقم خورده، در انتخابات اخیر ریاست جمهوری هم در کشاکش رقابت‌های انتخاباتی و هم پس از آن شاهد بودیم که جناح‌های مختلف سیاسی و نخبگان سیاسی در برخورد با مسئله مقاومت با عقلانیت فزاینده‌تری برخورد کردند. 

عدم تقلیل مسائل مهم سیاست خارجی به دعواهای جناحی و سیاسی و همدلی عمومی در مسائل مهم حیاتی باعث می شود ایران در شرایط ملتهب منطقه ای نقش آفرینی دقیق تری داشته باشد و به دشمن فرصت ندهد که شکست در میدانش را با هدف گرفتن اذهان عمومی و مردم جبران کند(آنچه که هدف از همین ترور اخیر در تهران نیز بود)، همانگونه که دیگر کشورهای محور مقاومت مانند یمن، عراق، سوریه و لبنان  نیزبه خوبی توانسته اند درهم تنیدگی منفعت ملی و سیاست منطقه ای مقاومت را در جوامعشان تعریف کنند.

بنابراین با توجه به اینکه سطح منازعات در منطقه غرب آسیا در حال افزایش است و ایران نیز یک بازیگر بسیار مهم و همچنین مورد هدف دشمن می باشد می بایست علاوه بر تمرکز بر بازدارندگی نظامی-امنیتی به سرمایه اجتماعی نیز توجه ویژه نمود و برای حفظ و افزایش آن در کشاکش تنش ها برنامه ریزی کرد.

کد خبر 1775996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha