به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، با گذشت ۱۰ ماه از آغاز جنگ اسرائیل علیه نوار غزه، آمار شهدای این جنگ به ۳۹ هزار و ۶۹۹ هزار نفر و آمار زخمی به ۹۱ هزار و ۷۲۲ نفر رسیده است و تعداد نامعلوم دیگری هنوز زیر خاک مدفون هستند. صدها هزار نفر نیز آواره شدند.
در تمام این مدت تظاهرات و رویدادهایی که در شهرهای اروپایی در حمایت از فلسطین و دفاع از قربانیان کشتارهای ارتش اشغالگر اسرائیل در نوار غزه و کرانه باختری برپاشد، متوقف نشد.
مرکز اطلاعات فلسطین اروپا (EPAL) ) بیش از ۲۲ هزار تظاهرات و فعالیت را در بیش از ۶۰۰ شهر در حدود ۲۰ کشور اروپایی در طول ۱۰ ماه پس از عملیات طوفان الاقصی مستند کرد.
دلایل ادامه تظاهراتها
تداوم فعالیتها و تظاهراتها در طول این مدت نشان دهنده قدرت انگیزه مدافعان حقوق ملت فلسطین و حجم گسترش مسئله فلسطین در رسانههای اروپایی و تلاش فعالان برای بسیج حمایت مخالفان حمله اسرائیل به غزه است.
رائد الصالحات، مدیر اجرایی مرکز رسانه ای اروپا (EBAL) درباره دلایل افزایش تظاهرات در اروپا می گوید: تداوم حملات اسرائیل به غزه بدون نظارت و پاسخگویی از سوی جامعه بین المللی یکی از این دلایل است. صحنه های خونین و پیکرهای متلاشی شده و سیاست گرسنگی، مدافعان حقوق فلسطینی از اقشار مختلف جامعه اروپایی را به درحرکت درآورد.
الصالحات می گوید: شرکت کنندگان در این تظاهراتها تنها از اقلیتهای عرب و مسلمان نیستند، بلکه بسیاری از مردم اروپایی نیز به آنها پیوستند که مظلومیت مردم فلسطین را در برابر حملات اسرائیل و بدون حمایت قانون بین الملل یا حمایت از حقوق شان توسط جامعه بین الملل را می بینند.
او می گوید: مردم اروپا متوجه شده اند که سیاستمداران اروپایی تا چه اندازه نسبت به روایت اسرائیل تعصب دارند و درد و رنج فلسطینیها به آنها مربوط نمی شود، بنابراین شاهد نمادهای مردمی همبستگی با فلسطین مانند پرچم و کفیه در پاساژها، مغازها و ویترین ها در پاسخ به تصمیمات رهبران سیاسی هستیم.
شاید عمیقتر شدن در دلایل تداوم جنبش حامیان فلسطین این نتیجه را حاصل کند که در باورهای مردم اروپا نسبت به حمایت از آرمان فلسطین تغییر ایجاد شده است.
علی شتیوی، هماهنگکننده عمومی شبکه اروپایی دفاع از حقوق از پناهندگان فلسطینی، درباره تظاهرات در آلمان می گوید: روزی نیست که در برلین تظاهرات یا تجمع در حمایت از نوار غزه انجام نشود.در این تظاهراتها از اقشار مختلف جوامع از جمله اقلیت عربی و اسلامی شرکت می کنند، نکته عجیب این است که نیمی از شرکت کنندگان در این فعالیتها اصالتا آلمانی هستند و این چیز جدیدی است.
شتیوی می گوید: دلیل این تغییر باور وعقیده این است فعالیت ها هنگامی ۱۰ ماه پیش در آلمان آغاز شد که با سرکوب و محدودیت در نتیجه سیاست راهبردی مقامات آلمانی برای خاموش کردن صدای حامیان فلسطین و ممنوعیت هر فعالیت در حمایت از حقوق فلسطینیها مواجه شد.
فلسطین در انتخابات
تغییر عقاید جوامع تنها به افراد ختم نشد، بلکه به بخشی از جنبشهای سیاسی و انتخابات مختلف اروپا رسیده است، به طوری که مسئله فلسطین به یک بند مهم در برنامههای انتخاباتی تبدیل شد.
این تغییرات در یک سطح نیستند، به طوری مدیر عامل مرکز IBAL می گوید: این تغییرات به سطح های مختلف تقسیم میشود. اعتقاد جوامع و برخی از رهبران به عدالت مسئله فلسطین و مظلومیت ملت آن، سیاست دولت های اروپایی با اسرائیل خصمانه نیست و می توانند از آن حمایت کنند و در عین حال خواستار احیای حقوق مردم فلسطین باشند. سطح دیگر این تغییرات به مسئله به رسمیت شناختن دولت فلسطین برمی گردد که برخی از این کشورها آن را انجام دادند.
برهمین اساس، تعدادی از احزاب اروپایی درحال حاضر، مسئله فلسطین و حمایت از آن و تخلفات اسرائیل را به منظور تحقق دستاوردهای سیاسی در میان جوامع اروپایی در برنامههای انتخاباتی خود گنجانده اند.
این درحالی است که گروههای فشار حامی اسرائیل از هر فرصتی برای حمله به حامیان فلسطین استفاده می کنند، حتی با تهدید به مرگ.
نظر شما