خبرگزاری شبستان- اصفهان: زهره سادات طالقانی: اختتامیه چهل و دومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان پسر سراسر کشور در صحن قدس حرم مطهر امام رضا علیهالسلام برگزار شد.
این مسابقات به منظور ارتقاء سطح علمی و دینی دانشآموزان و ترویج فرهنگ قرآنی برگزار میشود و هر ساله دانشآموزان برتر از سراسر کشور در آن شرکت میکنند. در این دوره، دانشآموزان در زمینههای مختلفی از جمله قرائت قرآن، تفسیر، نهجالبلاغه و احکام با یکدیگر رقابت کردند. این رقابتها به تقویت روحیهی معنوی و دینی دانشآموزان کمک میکند و فضای مناسبی برای شناسایی و تجلیل از نخبگان قرآنی کشور فراهم میآورد.
علاوه بر این، حضور در چنین مراسمهایی در مکانهای مقدس مانند حرم مطهر رضوی، انگیزه و الهام بیشتری به شرکتکنندگان میدهد و ارزشهای معنوی و دینی را در بین آنان تقویت میکند. این اختتامیه نه تنها برای تجلیل از برگزیدگان، بلکه برای ارتقاء فرهنگ قرآنی و ایجاد انگیزه در سایر دانشآموزان برای شرکت در این گونه فعالیتها اهمیت ویژهای دارد.
هدف از برگزاری مسابقات قرآن و عترت دانشآموزی، ترویج فرهنگ قرآنی و آشنایی بیشتر دانشآموزان با معارف اسلامی است و این مسابقات برای تقویت روحیه معنوی، افزایش دانش دینی و تشویق به مطالعه و تدبر در قرآن و سیره اهل بیت (ع) برگزار میشود.
خبرگزاری شبستان اصفهان گفتگویی را با نفر برتر این مسابقات از اصفهان انجام داده است که با هم می خوانیم:
خودتان را معرفی بفرمایید ؟ چند سال سن دارید و در کدام مدرسه مشغول به تحصیل می باشید؟
امیرحسین سلطانی، متولد مرداد ۱۳۸۶، نویسنده و دانش آموز در دبیرستان شهید اژهای۱ تحصیل میکنم و رتبه برگزیده ناحیهای و استانی در سه سال متمادی هستم و اکنون منتخب کشوری چهل و دومین مسابقات قرآن، عترت و نماز در رشتة انشاء نماز شده ام.
چه کسانی مشوق شما برای گام نهادن در این مسیر بودند؟
اول خدا ، دوم خانواده ، سوم دوستانم ، چهارم دبیرستان و در نهایت نهادهای خارج از مدرسه. بر این باورم انسان علاوه بر تلاش مستمر خود باید نگاهی اگرچه کوچک به دیانت و معنویت داشته باشد. همیشه خداوند و ائمه را پشتیبان مسجل خود دانستهام و امیدوارم اگر اشتباهی بوده؛ بخشیده شود. خانوادهام همیشه در کنارم بودهاند و در مواقع لازم تذکراتی به من داده اند که نقش آنها را برایم عزیزتر و مهمتر کرده است. دوستانم در تمام این راهها همراه و یاریگر بودند. قطعا بدون این عزیزان چنین نمیشد. معلمانم و کادر اجرایی در تمامی مقاطع به ویژه در دبیرستان شهید اژهای این مسیر را هموار کردند تا من و دوستانم در این قدمگاه پا بگذاریم و نهایتا محافلی که در آنها حضور داشتم عامل افزایش علم نه چندان زیاد این حقیر بوده است.
چرا در رشته انشای نماز شرکت کردید و در خصوص رشته انشای نماز توضیح دهید؟
سلطانی درباره علاقه اش به نویسندگی بیان کرد: بنده از دوران دبستان نوشتن را بسیار دوست داشتم و همواره به دنبال خواندن آثاری بودم که من را با فضای جدیدی آشنا میکرد. نوشتن به من احساس شکوفایی و نشاط میدهد اما باید توجه کرد همین قلم که ابزار نوشتن است میتواند به شما قدرت به دست گرفتن افکار را دهد پس نویسنده باید در انتخاب موضوع و نوع نوشتار خود دقت بسیاری کند.
وی آشنایی خود با مسابقات قرآن، عترت و نماز را اینگونه توصیف کرد: در پایه هفتم مدرسه اعلام کرد کسانی که توانایی قرآنی دارند میتواند در این مسابقه شرکت کنند. در ابتدا بنده میخواستم در رشته نهجالبلاغه متسابق شوم اما هنگامی که متوجه رشتة انشاء نماز شدم، با کمی پرسوجو به سمت این رشته رفتم. در سه سال مقطع متوسطه اول در سطح استانی رتبه آوردم اما برای مرحله کشوری برگزیده نشدم و معتقدم ناتوانی من برای راهیابی به مرحله کشوری و شرکت در سالهای متعدد من را بسیار در متنهای مرتبط با نماز پخته کرد.
نوجوان راهیافته به مرحله کشوری در چهل و دومین مسابقات قرآن، عترت و نماز درباره چگونگی عملکرد در رشته انشاء نماز افزود: این رشته به توانایی دیدن از عینکهای متفاوت به یک موضوع واحد توسط دانش آموز وابسته است. دانشآموز باید بتواند با نگاه کردن از دریچهای دیگر به توصیف زیبایی و ارزشهای نماز پی برده و به شیوایی آن را در صفحه بنویسد. استفاده از فنون ادبی ، خوانایی و خوشخطی ، درآمیختن نثر و نظم از نکات مثبتی است که در نظر داوران این رشته اهمیت دارد.
این نویسنده نوجوان ادامه داد: متون بنده همواره از دو حدیث پیامبر اکرم (ص) نشأت گرفتهاند. اول نماز ستون دین است و دوم نماز معراج مؤمن است. این دو حدیث الگوی من در تمام نوشتههای مربوط به نماز است. درک احادیث به ظاهر کار آسانی است اما هنگامی که در عمق معنای آن وارد بشویم هم بر نوشتة افراد تاثیر به سزایی دارد و هم بر زندگانی افراد.
وی افزود: افرادی که در رشته انشا نماز شرکت میکنند را اصطلاحاً کاتبان نماز عنوان میکنند. تنها رشته ادبی میان رشته های موجود در مسابقه است و به عنوان یکی از مهمترین مرجع های ادبی-مذهبی در خصوص توصیف نماز شناخته میشود. به دلیل وابسته بودن رشته به زبان و ادبیات فارسی، اجرا کردن این رشته فقط در سطح کشورهای فارسی زبان امکان پذیر است که تا کنون عملی نشده است.
نقش نماز و قرآن در زندگی و تحصیل شما چگونه بوده است؟
سلطانی تأکید کرد: نماز و قرآن یکی از عوامل موثر در زندگی شخصی و ادبی من بودهاند و بر این باورم افراد برای رسیدن به موفقیت علاوه بر تلاش و کوششی که دارند باید از متوسلان درگاه الهی باشند. البته کلام خود را با یک فراز از سخن های شهید بهشتی تکمیل کنم که هیچ انسانی حق ندارد در تلاش و کوششهایش و خواستههای فردی و اجتماعیاش، در انتظار فرجهای معجزه آسا باشد. این منطق اسلام نبوده است و نیست.
نظر شما