قدیمی‌ترین عکس ثبت‌شده مربوط به یک مسجد

مؤسس موزه فرهنگ عکاسی و فیلم کاشان گفت: قدیمی ترین عکس  از کاشان که تاکنون پیدا شده متعلق به علمای کاشان به تاریخ ۱۲۵۲ شمسی در مسجد سلطانی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شمال استان اصفهان، مؤسس موزه فرهنگ عکاسی و فیلم کاشان در نشست «عکاسان کاشان در دوران مشروطه» در هتل سرای عامری این شهر گفت: آخرین تحقیقات و پژوهش های انجام شده حکایت از آن دارد که سه دهه پس از اختراع عکاسی در دنیا در کاشان عکاس وجود داشته است.

امیر مقامی در ادامه افزود: قدیمی ترین عکس  از کاشان که تاکنون پیدا شده متعلق به علمای کاشان به تاریخ ۱۲۵۲ شمسی در مسجد سلطانی است که با توجه به مهر پشت عکس های مشابه و نوع پاسپورته این عکس، و همچنین تحقیقات میدانی، توسط شخصی به نام میرزا عبدالله هاشم اف عکاسی شده است.

وی افزود: طبق عکس ها و اسناد موجود سه عکاس به نام های میرزا اسدالله هاشم اف، میرزا علی آقا مهین و جواد خان آریانپور همزمان با دوران مشروطه در کاشان عکاسی می کردند.


موسس موزه فرهنگ عکاسی و فیلم کاشان  در ادامه بیان داشت: با توجه به آثار اهدایی و بررسی اسناد هویتی سه عکاس فعال کاشانی در دوره مشروطه، اختلاف سنی کمی با یکدیگر دارند که هم پوشانی و همکاری آنها در برخی از آثار بدست آمده دیده می شود.

مقامی با بیان اینکه تحقیق و پژوهش درباره عکاسان دوران قاجار در کاشان همچنان ادامه دارد، افزود: عکس های علما و گروه نایبیان در دوران مشروطه کاشان از مهمترین آثار بدست آمده است.

کاشان از جمله شهرهای پیشگام در جنبش مشروطه است

پژوهشگر تاریخ و فرهنگ کاشان هم در این نشست با بیان اینکه فرمان مشروطیت در مرداد ماه ۱۲۸۵ توسط مظفرالدین شاه صادر می شود، اظهار داشت: کاشان از جمله شهرهای پیشگام در جنبش مشروطه است که با مشارکت روشنفکران و علمای خود بواسطه چاپ مطبوعات، تاسیس مدارس به سبک نوین و انجمن های مختلف نقش بسزایی در تاریخ این جنبش ایفا کرده است.

محمدمهدی نجفی، پیشگامی کاشانی‌ها در حرفۀ روزنامه‌نگاری و صنعت مطبوعات، تاثیر بسزایی در شکل‌گیری و اشاعۀ جنبش مشروطه در ایران داشته است. به طوری‌که سردبیری و مدیریت بسیاری از جراید تاثیرگذار و جریان‌ساز این دوره بر عهدۀ کاشانی‌هاست و بسیاری از شاعران و نویسندگان کاشانی در نشریات این دوره قلم می‌زنند.

اولین کارت‌پستال‌ها در ایران توسط تاجر کاشانی چاپ شده است

مهدیار زمزم، پژوهشگر تاریخ و فرهنگ کاشان در این نشست با اشاره به نقش کارت پستال در دوران مشروطه گفت: دوران مشروطه فضایی به وجود آورد که عکس در آن بواسطه چاپ کارت پستال بدل به یکی از مهم‌ترین رسانه‌ها شده و به ارتباطات جمعی وارد گردید. 


زمزم در ادامه با معرفی سیدعبدالرحیم کاشانی  تاجر و مشروطه خواه کاشان و نقش وی در تجارت و تولید کارت پستال افزود: بنا به اسناد به جا مانده اولین کارت‌پستال ها در ایران توسط سید عبدالرحیم تاجر کاشانی چاپ و منتشر شده است.

نشست عکاسان کاشان در دوره مشروطه به عنوان نخستین رخداد برنامه ای موزه فرهنگ عکاسی و فیلم کاشان توسط مدیریت این موزه با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان و هتل سرای عامری برگزار شد.

کد خبر 1776575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha