به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، «اولین گردهمایی ملی مجموعه های مردمی نخبهپرور» امروز (چهارشنبه، ۲۴ تیرماه) در مجموعه مجتمع آدینه برگزار شد.
در این همایش، سیدسلمان سیدافقهی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه تاریخ میدان جدال میان حق و باطل است، گفت: خداوند در قرآن کریم هدف از قیام را ایجاد قسط و توزیع منابع برای رشد بشر دانسته است و انقلاب اسلامی ایران نیز نقطه عطف قیام مردمی بود که با اجتماع مردمی به پیش رفت. امروز اثرگذاری انقلاب اسلامی در دنیا قابل مشاهده است.
وی بیان کرد: امید است که ایستادگی و مقاومت مردم ایران در برابر دشمنان زمینه ساز ظهور امام مهدی (عج) را فراهم کنند که این با حرکت اجتماعی محقق می شود چرا که پیامبر (ص) نیز رسالتش تربیت انسان و انسان سازی با خلق حرکت های اجتماعی بوده است.
سیدافقهی خاطرنشان کرد: برخی بر داعیه جدایی اسلام از سیاست تاکید می کنند در حالی که روح حقیقی اسلام و به تعبیر امام خمینی (ره) اسلام ناب محمدی تاکید بر پیوند اسلام با سیاست دارد و این گفتمان از اول انقلاب در کشور ما شکل گرفته است. همواره حرکت های مردمی باعث پیشرفت انقلاب شده اند و در گردنه های دشوار و فتنه ها حرکت های مردمی بوده است که موجب جهت دهی و حرکت مردم شده است.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ابراز کرد: همان گونه که مردم در سیاست، فرهنگ و اقتصاد پشتیبان حکومت بوده اند در اقتصاد نیز می توانند یاری گر حکومت باشند زیرا ما معتقدیم موفقیت ما آن زمان است که مردم پای کار باشد. در گام دوم انقلاب نیز تاکید مقام معظم رهبری بر میدان داری مردم در امورات است.
وی بحث تربیت و آموزش نخبه را یکی از رویکردهای مورد توجه دانست و گفت: از اوایل دهه ۹۰ که کانون نخبه پروران شکل گرفت، لازم بود که این کانون به یک جریان تبدیل شود و از سال گذشته بسیج علمی و پژوهشی با این کانون تعامل و همکاری کردند تا شاهد رشد و پرورش نخبگان جوان باشیم.
سیدافقهی در ادامه تصریح کرد: بنا بر تاکید مقام معظم رهبری ما در حوزه اقتصادی نیازمند تربیت کادر نیستیم بلکه در این حوزه نیازمند تغییر روش ها هستیم، اینکه ما بر اساس مکاتب غربی اقتصادمان را بسازیم، امکان پذیر نیست بلکه باید بر اساس آموزه های خودمان در جهت تمدن سازی گام برداریم. ما نیازمند الگوسازی برگرفته از مکتب خودمان در حوزه اقتصادی هستیم و تربیت نخبه در این حوزه می تواند منشأ تحولات باشد؛ بنابراین تحول در حوزه اقتصادی نیازمند انجام کار ریشه ای است. اگر نیازمند تحول در این زمینه هستیم باید به فکر و ایده ها در این حوزه توجه کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۱۱۰ مجموعه نخبه پرور و علمی که طلایه دار پیشران حرکت های علمی در کشور هستند باید تکثیر شود، ابراز کرد: اگر می خواهیم به سمت تمدن سازی حرکت کنیم نیازمند کادرسازی هستیم و اگر می خواهیم سیاست های اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم، این موضوع باید توسط جوان موفق انقلابی مسلط به دانش اقتصادی فراهم شود.
بنا بر این گزارش، در ادامه این همایش، روح الله رضوی نژاد، رییس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور با اشاره به اینکه نخبگان موتور محرکه پیشرفت و پیشران کشور هستند، گفت: کسی که استعداد و فکر برتر دارد باید همت و تلاش کند تا کارها را تحت هدایت الهی پیش ببرد.
رییس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور افزود: امروز زمینه پرورش استعدادها در کشور فراهم شده است و بسیاری از نخبگان کشور در برابر مردم احساس مسئولیت دارند و برای بروز و ظهور استعدادها و بکارگیری آن تلاش می کنند زیرا در عرصه جهاد علمی و مرجعیت علمی باید طبق کلام مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم انقلاب همت کرد و برای تحقق آرمان اسلامی تمام تلاش خود را به کار گرفت که در این زمینه نقش نخبگان بسیار مهم است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند هر کاری که توسط مردم انجام شده، خوب پیش رفته است. کار نخبه پروری نیز باید به شکل مردمی دنبال شود. ما در پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و بسیج نقش مردم را دیدیم. در موضوع نخبه پروری نیز باید به نقش مردمی باور داشته باشیم. اگر مردم در این عرصه وارد شوند، شاهد موفقیت های قابل توجهی خواهیم بود. این باوری است که انقلاب اسلامی در ما به وجود آورده است.
رضوی نژاد با اشاره به نقش تاثیرگذار مسجد در کشور، گفت: مسجد در پیروزی انقلاب اسلامی نقش کلیدی و اثرگذاری داشته است و این در کلام و باور امام و مقام معظم رهبری تاکید شده است؛ با محوریت مردم با الگوسازی و کادرسازی می توانیم برای تمدن سازی آینده نظام گام برداریم.
نظر شما