به گزارش خبرگزاری شبستان از استان مرکزی، علیرضا خلیلینیا، با اشاره به اینکه راکتور تیتانیوم برای نخستینبار در کشور، توسط متخصصان پتروشیمی شازند ساخته و نصب شد، گفت: این مهم در راستای ادامه شکست تحریمها انجام شده است.
مدیر عامل شاراک با بیان اینکه راکتور و وِسِل تیتانیوم برای اولین بار در کشور توسط متخصصان پتروشیمی شازند طراحی، ساخت و نصب شد که ساخت این تجهیز پیشتر توسط کشور آلمان انجام شده بود، افزود: موضوع داخلی سازی قطعات و تجهیزات در پتروشیمی شازند از جمله موضوعاتی است که همواره در دستور کار قرار دارد و تجهیزات مختلفی از جمله توربواکسپندر، اکسترودر و همین راکتور تیتانیوم با همت و دانش متخصصان کشور، داخلیسازی شد که نیاز به خارج از کشور را مرتفع کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه برای ساخت این راکتور بالغ بر ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است، ادامه داد: اگر بنا بر وارد کردن این تجهیز بود باید ۶ برابر این مبلغ هزینه میشد.
وی اظهار داشت: واحد اسید پتروشیمی شازند در تولید محصولاتی همچون چسب و رزین و برخی داروها کاربرد دارد.
مدیر عامل شرکت پتروشیمی شازند، اظهار داشت: وسل و راکتور قدیمی در این واحد از جنس کربن استیل بود که به دلیل خورندگی شدید سیال و محتویات، از پوشش رابر و آجرهای نسوز روی سطح کربن استیل استفاده میشد که مشکلات زیادی را به همراه داشت.
خلیلی نیا در ادامه با بیان اینکه راکتور و وِسِل قدیمی بالغ بر ۱۰۰ تن وزن داشت که با ساخت تجهیزات جدید این میزان وزن به ۱۳ تن کاهش یافت، ادامه داد: با توجه به تولیدات خوب این واحد، طی چهار ماه برگشت سرمایه خواهیم داشت.
وی همچنین با اشاره به اینکه این واحد سال گذشته همچون بسیاری از پتروشیمیهای کشور با چالشهایی روبرو بود، اضافه کرد: با وجود به کارگیری تمام توان در جهت تولید و رکورد شکنی در تولید و فروش ۳۰۰ هزار میلیارد ریالی و افزایش ۶ درصدی تولید، اما سود شرکت با کاهش مواجه بود.
این مقام مسئول عمده دلیل این امر را افزایش نرخ خوراک در کشور، دانست و بیان کرد: نرخ خوراک بالغ بر ۷۰ درصد افزایش داشت، در حالیکه قیمت تمام شده محصولات پتروشیمی شازند ۳۰ درصد افزایش داشت و همین امر باعث کاهش سود برای شرکت شد.
وی با اشاره به اینکه در بحث خوراک پتروشیمیها نیاز به اعمال تخفیف است،گفت: امید است در دولت جدید سیاستگذاریها در خصوص موضوع صادرات محصولات و نرخ خوراک پتروشیمیها مورد توجه جدی قرار گیرد.
مدیرعامل پتروشیمی شازند با بیان اینکه راکتور قدیمی مجتمع که از جنس کربن استیل بود، در سال ۱۳۷۲ با فناوری کشور آلمان ساخته و در مجتمع نصب شده بود، گفت: ریزش و تجمع رسوبات سیال، نشت کاتالیست درمحیط زیست، کاهش میزان تولید، افزایش تکرار و زمان و تحمیل هزینه سنگین به مجتمع از جمله مشکلات استفاده از راکتور فرسوده با فناوری قدیمی این مجتمع بود.
نظر شما