حجت الاسلام محمد شاکری-امام جمعه فردوس-در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی اظهار داشت: در خصوص نقش مساجد در ایجاد شور اربعینی باید ابتدا اصل این شوری که در ایام اربعین به وجود می آید، تبیین شود.
وی در ادامه گفت: هرچند صدا و سیما و خبرنگاران و خود زائرین قسمت هایی را به تصویر کشیده اند و بازگو می کنند ولی حقیقت آن است که شنیدن کی بود مانند دیدن و اصلا قاب تلویزیون و سینما گنجایش به تصویر کشیدن آن را ندارد.
حجت الاسلام شاکری با بیان اینکه یکی از مهمترین پایگاه های اجتماعی در کشور ما همین مساجد و هیئات مذهبی است، افزود: وقتی این موضوع به خوبی و با روش های امروزی و با استفاده از هنرهای سمعی، بصری برای مردم تبیین شود این شور و هیجان در دل توده مردم ایجاد می شود کما اینکه تا به حال چنین بوده منتهی آنچه مهم است صرفاً ایجاد شور و هیجان نیست بلکه مهم، استفاده از این شور و هیجان برای فرهنگ سازی این اخلاق حسنه و جوانمردی ها و ایثار و از خودگذشتگی و مقاومت و احترام به دیگران در طول سال است که به هنر دست اندرکاران این موضوع برمی گردد.
امام جمعه فردوس عنوان کرد: یکی از بهترین راهکارهای جذب افراد به ویژه نسل جوان به مساجد، ایجاد رفاقت و دوستی با آن ها است بگونه ای که حضور در مسجد را یک نوع ارتباط گیری و دید و بازدید با یکدیگر هم بدانند البته این به معنای نادیده گرفتن سایر کارکردهای مساجد نیست.
وی ادامه داد: از طرفی سفر و مسافرت کردن هم یکی از بهترین راه های ایجاد رفاقت است مخصوصا سفری که در آن تفریح و سیاحت و زیارت و معنویت با هم آمیخته شده باشد. سفر اربعین دقیقا اینگونه است یعنی افرادی که با همدیگر در این سفر حاضر می شوند چنان رفاقتی بینشان ایجاد می شود که تا سال های زیادی خاطرات مشترکشان موجب استمرار رفاقت می شود.
حجت الاسلام شاکری در ادامه گفت: حالا اگر بتوانیم این را بهانه ای کنیم برای حضور در مساجد چقدر زیبا می شود بنابراین مساجد هم می توانند شروعی برای حضور در پیاده روی اربعین و هم استمراری برای رفاقت ها، دوستی ها، همفکری ها و تشکلات مذهبی و... باشند.
امام جمعه فردوس در خصوص نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد اظهار کرد: با توجه به محدودیت های مسجد از جهت آدابی که باید از جهات مختلف مانند حفظ حرمت و طهارت و پاکیزگی و مسائلی از این قبیل رعایت شود و از طرفی روحیات جوانی که سرشار از انرژی و هیجان و کنجکاوی و استقلال طلبی و قدرت جوانی و علاقه مندی به ورزش های رزمی و غیره دارند، کانون های فرهنگی هنری بستر بسیار مناسبی برای حضور فعال جوانان هستند.
وی در ادامه گفت: حضور نسل جوان در کانون های فرهنگی هنری و عشق و علاقه آن ها به این فعالیت ها و تبیین اربعین و خدمات اربعینی در کنار حضورشان در پیاده روی می تواند این عشق و علاقه و انسجام و برنامه ریزی برای حضور را مضاعف نماید.
حجت الاسلام شاکری در ادامه عنوان داشت: آنهایی که دفاع مقدس را تجربه کردند خوب می دانند که قالب پیش آموزش های لازم برای دفاع و حضور در جبهه و خط مقدم در مساجد صورت می گرفت و امروز هم که عرصه حضور متفاوت شده است نیز مساجد و کانون ها می توانند همان نقش را ایفا کنند.
امام جمعه فردوس ادامه داد: یعنی قبل از حضور در پیاده روی کربلا، دوره ها و جلساتی را برای افرادی که قصد شرکت دارند بگذارند و وظایف را تشریح نمایند و از جمله آموزش هایی که برای سفر اربعین حسینی لازم است زوار فرا بگیرند بحث آداب معاشرت، رعایت حسن اخلاق، رعایت بهداشت و نظافت شخصی، محیطی و توجه به حربه های احتمالی دشمنان و چگونگی الگو شدن یک مسلمان ایرانی برای دیگر مردم حاضر در پیاده روی است.
نظر شما