به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم هفته گذشته راهی کمسیون های تخصصی مجلس شده و قرار هست از ۲۷ مرداد فرایند اخذ رأی اعتماد در صحن علنی آغاز شود.
هر فرد حقیقی و حقوقی و یا نهاد خصوصی و دولتی پیرامون موضوع کاری خود مطالباتی دارد که بچه های مسجد و به تعبیری دیگر کانون های فرهنگی و هنری مساجد در این میان از دولت انتظاراتی دارند که بخش عمده آن متوجه وزارت فرهنگ و هنر و وزیر جدید است.
تنها یک فصل از بودجه و یا برنامه وزیر نباید به این حوزه اختصاص یابد و یا در یک برنامه حمایتی خلاصه شود بلکه نگاه متفاوت به ظرفیت مساجد و شبکه به هم پیوسته و گسترده بچه های مسجد می تواند در تمامی عرصه ها کار گشا باشد. تحولات نوین در جامعه و تغییر ذایقه نسل جدید مستلزم نگاه ویژه و گسترده به فعالیت های کانون های مساجد بوده تا آنان قادر به جذب افراد نوجوان و جوان باشند.
احیا کارکردهای مساجد متناسب با نیاز امروز مستلزم حمایت های چند منظوره اعم از مادی، معنوی، تسهیلات، حمایت های کارآفرینی و مساعدت در رفع محرومیت ها است. محدودیت اعتبارات کشور از یک سو و تنوع نیازهای امروز جامعه و رشد تکنولوژی ها می طلبند که وزارت فرهنگ و ارشاد از طرح های نوین و نوآفرینی فرهنگی حمایت کند.
بسیاری از برنامه های که زمین مانده نیز باید مجدد احیا شود که در این میان بهره گیری از ظرفیت کانون های مساجد به دلیل شبکه گسترده و تأسیس این مراکز در نقاط مختلف شهری و روستایی اثر بهش خواهد بود.
عدم نگاه آماری به کانون های مساجد
یکی از مهمترین چالش هایی که در نبوغ و جهش فعالیت این مراکز به سمت فعالیت های جدید شده، همین نگاه آماری بوده که همه به دنبال آن رفته اند و دولت ها به تعدد برنامه نگاه کرده اند تا اینکه فرصت ها را بسازند.
دولت چهاردهم با حمایت از طرح های نوین فرهنگی کانون های مساجد می تواند به رونق و شکل گیری جریان جدید فرهنگی و هنری کمک کند.
تغییر نگرش مسوولان استانی که به کانون های مساجد هم نیاز است این موضوع را سرپرست ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان گفته که مسوولان در استان کمترین زمان را برای شنیدن حرف های بچه های مسجد اختصاص دادن اند.
به گفته محمدتقی محمدیان، شهرداری ها در استان اصفهان از کانونهای فرهنگی و هنری مساجد حمایت خوبی داشته اند اما سایر بخش ها چنین نبوده است.
وی ادامه داد: نگرش دولت تنها در وزارت فرهنگ و هنر کافی نیست بلکه به نوع دید دیگر مسوولان خصوصا در وزارت کشور هم مهم است.
هم توانی در مساجد محلهها
موضوعی که این سال ها گفتمان بسیاری از اهل مسجد شده، همکاری های مشترک وهمتوانی بین نهاد فرهنگی با محوریت مسجد است.
نماینده نجف آباد و تیران و کرون که طی دوره های گذشته بر ایجاد بستر خدمت رسانی در مسجد در قالب طرحی تاکید داشته افزود: در این طرح بسیاری از خدمات در مسجد ارایه خواهد شد.
ابوالفضل ابوترابی گفت: رها شدن فضا در مسجد و بلا استفاده بودن انسزاوار نبوده و باید زمینه بهره برداری آن فراهم شود.
قرارگرفتن کتابخانه، کانون، دارالقرآن، مرکز مشاوره، سالن مطالعه، باشگاه ورزشی سینما محله در مسجد یکفرصت برای مدیریت منابع محسوب می شود. دولت برای تحقق این موضوع باید از منظر مختلف به موضوع بپردازد و دامنه حمایت های خود را گسترش دهد.
توسعه فرهنگی با ظرفیت کانون های مساجد
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خمینی شهر گفت: دولت چهاردهم در رئوس برنامه ها و چشم انداز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد، حمایت از کانون های مساجد را اولویت بدهد.
فرامرز رادمنش با اشاره به تشکیل دولت چهاردهم و اولویت بندی فعالیت های آن اظهارداشت: حمایت از کانون های فرهنگی و هنری به عنوان مراکز و موسسات تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توسعه فرهنگی نیاز است.
وی ادامه داد: دولت می تواند به واسطه این مراکز بسیاری از رویدادهای مهم فرهنگی و هنری را اجرا کرده و برای ایجاد عدالت فرهنگی از این ظرفیت بهره برداری کند.
نظر شما