خبرگزارش شبستان_خراسان جنوبی: نمیدانم این چندمین سالی است که زائرن افغانستان برای دیدار اربابشان در دشت کربلا؛ گذرشان به دیار کویری خراسان جنوبی افتاده است اما این بار که شاهد شوق و شعف مضاعف شان برای دیدار ارباب در امامزادگان باقریه بیرجند بودم. حال خوبشان را حس کردم. میزبانی موکب ایرانی هم از عاشقان و دلدلدگان کوی عشق بینظیر و ماندگار بود.
۱۵۰ زائر افغاستانی از پیرمرد و پیر زن تا کودک و نوجوان همه در این قافله همسفر عشق شده بودند.
این زائران به شوق کربلا با رسیدن به امامزادگان باقریه اولین کارشان اقامه نماز و توسلی به حضرت یار بود. انگار خستگی راه برایشان مفهومی نداشت.
قیام خالصانه حسین(ع) عالمگیر است
ابراهیم زکی_ یکی از زائران افغانستانی است که در گفتوگو با خبرنگار شبستان افزود: در هر کاری اگر نیت خالص باشد آن کار ماندگارتر است، اینکه امام حسین(ع) در دل همه رخنه کرده است به خاطر این است که قیام مقدس با نیت خالص بوده است.
زکی با بیان اینکه حسین(ع) برای دین نفس داد، خون داد و حتی فامیلش را به اسارت داد، افزود: جا دارد حسین(ع) را از نزدیک زیارت کنیم. باید برویم تا صحنه کربلا را حس کنیم.
به گفته وی؛ وقتی انسان با چشم سر خود میبیند، به یقین و باور و علم میرسد؛ اینکه فقط بشنویم از کربلا؛ کفایت نمیکند لذا کوله سفر بستهایم.
پا در رکاب حضرت صاحبالزمان(عج)
این زائر شیعه افغانستانی با اشاره به نذر قدمها برای ظهور در پیادهروی اربعین، گفت: ما کمترین از امت تشیع هستیم، ما قدم میگذاریم در جریان اربعین چراکه اعتقاد داریم حضرت صاحبالزمان(عج) آنجا قدم میگذارند، وقتی حضرت در میان زائران هستند، نفس گرم ایشان بر زندگی ما اثر میگذارد و هر کاری با خلوص نیت انجام شود یک گام به ظهور نزدیک تر میشویم.
مشکلات افغانستانی ها برای زیارت اربعین
به گفته وی؛ هر سال افغانستانی ها را در آخرین روزهای اربعین راهی کربلا می کنند، همه زیارت خودشان را میکنند و بعد در آخرین روزها؛ نوبت افغانستانی ها میشود، همانطور که ایرانی ها برای زیارت بال، بال میزنند ما هم برای زیارت اربعین دلمان بال، بال میزند. این دوری راه و کمبودی اقتصاد نباید مانع زیارت ما شود.
محدودیت های طالبان را دور زدیم
حاجمحمد نعیم بشیری هم یکی دیگر از زائران افغانستانی در مسیر کوی عشق است که به خبرنگار شبستان گفت: برای اولین بار راهی کربلای حسین(ع) هستیم، شور حسینی سبب شد تا آماده این سفر شوم؛ ۲۰ سال پیش همین بیرجند ساکن بودم و با رفتن زائرانی از ایران و افغانستان به کربلا حسرت بر دلم ماند، دوستانم که ایران بودند همه عازم شدند، اینجا بود که آتشی بر دلم افتاد و تا زیارت نروم این آتش از دلم بیرون نمیرود.
این زائر با بیان اینکه اگر توفیقی باشد قصد دارم هر سال در پیاده روی اربعین شرکت کنم، ادامه داد: این شور و شعفی که بر دلها افتاده است از محبت اباعبدالحسین(ع) است، در این کاروان شیعه و سنی در کنار هم و یک دل هستیم.
وی با اشاره به ورود طالبان به افغانستان، گفت: از زمان ورود طالبان به افغانستان محدودیت هایی برای عزادارای ها داریم و سختگیری هایی اعمال میشود اما ما جلسات عزاداری خود را میگیریم و وحدت بین شیعه و سنی وجود دارد.
بشیری با اشاره به شور حسینی کاروان های اعزامی به کربلا در ایام اربعین، گفت: وجود این شور حسینی تاثیر بسزایی در بین دیگر افغانستانیها دارد، امیدواریم این کاروان های اعزامی از افغانستان هر سال بیشتر شده و وحدت بین شیعه و سنی هم بیشتر شود.
وی از جمهوری اسلامی ایران خواست تا همانطور که ویزای ما را رایگان میدهند، ما افغانیها را زودتر راهی پیادهروی کربلا کنند چراکه دو سال است که به این مراسم اربعین دیر میرسیم؛ آرزوی ما این است که ایران ویزای ما را زودتر تهیه کند.
این زائر با اشاره به فاصله ۲ هزار کیلومتری افغانستان تا کربلا، گفت: این عشق قلبی به حسین(ع) است که ما در مسیر نه گرما، نه طوفان و نه سختیهای مسیر پر پیچ و خم را نمیبینیم، این سختیها جلودار زیارت ما نیست؛ اگر شرایط برای ما فراهم باشد نه سرما و نه گرما دلیلی برای عدم زیارت نمیشود؛ این یک عشق حسینی است.
وی خواستار هماهنگی بین ایران و افغانستان در ایام اربعین شد و گفت: ایران ویزای رایگان برای ما تهیه میکنند اما انتظار ما این است که این ویزاها زودتر به دست ما برسد تا به پیادهروی اربعین برسیم.
سردی و گرمی را به عشق حسین (ع) خریداریم
زهرا اکبری دیگر زائری است که در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: برای اولین بار آقا اباعبدالله ما را دعوت کرده است، هوا بسیار گرم است اما به عشق آقا سردی و گرمی، دار و نا دار خودمان را پشت سر میگذاریم.
به گفته این زائر افغانستانی عشق مردم افغانستان به امام حسین(ع) زیاد است اگر ناامنی است و طالبان محدودیتهایی را اعمال کرده است اما مردم سدها را پشت سر میگذارند.
وی افزود: خوش به حال ایرانیها که به راحتی و در امینت کامل عزاداری میکنند؛ ما نیز حاضریم از جان خود برای امام حسین(ع) بگذریم؛ طالبان در افغانستان کار را برای زنان ممنوع کرده اند، صدای بلندگوی مسجد ما نباید بلند باشد، نباید سینه بزنیم. این ها همه محدودیت های طالبان است اما ما عزاداری را برگزار میکنیم و با حضرت زینب(س) همدردی میکنیم. زنان در افغانستان نباید از خانه بیرون بروند و یا کار کنند. ما زنان افغانستان زمستان را به خُنکی و تابستان را به گرمی در خانه میمانیم و میسازیم.
این بانوی افغانستانی که دو پسر طلبه و ملّا دارد، گفت: دخترانم را هم حوزه علمیه فرستادهام؛ خانوادگی عشق به اهل بیت(ع) در سر داریم، ما فقیرانه طرف امام حسین(ع) ایستادهایم؛ هزینههای سفر اربعین را هم به سختی جمع کردهایم.
حسین(ع) پدر مهربان بچههای یتیم افغانستان
صالحه نظری دختر جوانی بود که همراه این کاروان راهی کربلا بود به خبرنگار شبستان گفت: برای اولین بار است که راهی کربلا هستیم و این مسیر برایم سختی ندارد چراکه راهی سفر عشقیم؛ در مسیر طوفان های زیادی بود اما ما به جان خریدیم.
وی گفت: تا یک سال گذشته عشق به امام حسین(ع) را اصلا درک نمیکردم اما امسال این عشق و شوق دیدار در دل من افتاد و راهی کربلا شدم، این حسی که پیدا کردم ناگهانی بود و فکر می کنم خود حضرت به من عنایت داشتند، من یک بچه یتیم هستم و آقا امام حسین را یک پدر دلسوز و مهربان برای همه بچههای یتیم میبینم.
زائر ۵۵ ساله دیگر این کاروان هم به خبرنگار شبستان گفت: از ولایت فراه برای اولین بار راهی کربلا هستم و حس خوبی دارم؛ امسال بعد از ۵۵ سال به آرزوی خودم می رسم.
وی افزود: از خردسالگی در آرزوی دیدار حسین(ع) هستم عشق به حسین خانوادگی در دل ما وجود دارد و امسال به همراه دخترم، پسرم و دامادم در این کاروان حضور داریم.
زهرا دختری نوجوان است و به خبرنگار شبستان گفت: این اولین باری است که عازم کربلا هستم همیشه خواب زیارت و بارگاه ملکوتی امام حسین علیه السلام را می بینم و مادرم امسال مرا به آرزویم رساند، در تمام سفر تنها آرزویم این خواهد بود که مادر و پدرم ۱۰۰ سال عمر با عزت داشته باشند.
میزبانی ۵ موکب اوقاف خراسان جنوبی از زائران اتباع
پرویز بخشیپور_ مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی هم در جریان بازدید از این کاروان افغان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: امروز موکب امامزادگان باقریه میزبان کاروانی ۱۵۰ نفره از کشور افغانستان است.
وی از راه اندازی ۵ موکب برای پذیرایی از زائران هندی، افغانستانی و پاکستانی در استان خبر داد و گفت: مسجد حضرت ابوالفضل(ع) نهبندان، امامزاده سید علی(ع)، امامزادگان باقریه، امازاده زید قاین و مسجد جامع خضری دشت بیاض همه آمادگی کامل برای پذیرایی از زائران اتباع را دارند.
نظر شما