به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ایلام، مرز مهران به علت نزدیکی به کشور عراق، امنیت و امکانات بالا یکی از پرتردد ترین مرزهایی است که زائران جهت سفر به عراق آن را انتخاب می کنند.
کشور عراق از جمله کشورهایی به شمار میرود که در همسایگی ایران قرار داشته است؛ از سوی دیگر این کشور به علت وجود مقبره ۶ تن از امامان شیعه، یکی از مهمترین کشورهای زیارتی شیعیان به حساب می آید و همواره نزد مسلمانان از اهمیت بالایی برخوردار است.
از این رو هر ساله به ویژه در ایام اربعین زائران بسیاری از اقصی نقاط کشورمان از طریق مرزهای زمینی و هوایی و دریایی خود را برای زیارت عتبات عالیات به کشور عراق میرسانند.
نقش مرز مهران جهت تردد زائران عتبات عالیات
مهران نیز نام یکی از مرزهای شش گانه در کشور است که از توابع استان ایلام واقع در غرب کشور بوده و به علت موقعیت جغرافیایی مناسب، یکی از پرتردد ترین مرزهایی است که زائران جهت سفر به عراق آن را انتخاب می کنند.
بررسی ها نشان داده در بین مرزهای زمینی معمولا مرز مهران اصلی ترین کانون تردد مسافران ایران و عراق درنظر گرفته می شود؛ چرا که فاصله مهران تا نجف حدودا دو ساعت است و این میزان نسبت به سایر شهرهای زیارتی کمتر بوده؛ لازم به ذکر است این مرز در سال ۱۳۸۲ به عنوان مرز بین المللی شناخته شد.
مرز مهران در گذشته با مشکلات بسیاری به ویژه در حوزه زیر ساخت ها مواجه بود که با تلاش مدیران کشوری و استانی زیرساختهای مرز مهران طی سه سال گذشته بهصورت منظم بهبود و ارتقا یافته، به نحوی که امروزه مرز مهران به اولین مرز کشور برای تردد زائران اربعین حسینی تبدیل شده است.
اهمیت مرز بینالمللی مهران
مراد محمدی کارشناس اجتماعی با بیان اینکه فاصله مهران تا کربلا ۲۸۰ کیلومتر است، در گفتوگو با خبرگزاری شبستان اظهار داشت: مرز مهران و خروجی مهران از فعالترین مرزهای رسمی ایران است که نزدیکی به شهرهای زیارتی عراق، این مرز را به یکی از مهمترین کانونهای رفتوآمد زائران به ویژه در اربعین و صدور کالا به کشور عراق تبدیل کردهاست.
وی با تاکید بر اینکه مرز مهران برای کشور و به تبع استان ایلام از اهمیت بسیاری برخوردار بوده، تصریح کرد: مرز مهران تاثیر بسزایی بر حوزه های مختلفی از جمله اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و مذهبی بر عهده دارد؛ از این رو توجه به این بخش به ویژه در بحث زیرساخت ها دارای اهمیت بسیاری بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.
تجهیز زیرساختهای مرز مهران
سید زاهدین چشمه خاور مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان ایلام در گفت و گو با خبرگزاری شبستان اظهار داشت: با توجه به اینکه بیشتر زائران و مسافرانی که قصد رفتن به عراق را دارند از مرز مهران گذر میکنند، بدون شک تجهیز زیرساخت ها و توسعه امکانات این منطقه از ضرورت بالایی برخوردار است.
وی افزود: در همین راستا در این مرز امکانات رفاهی متعددی همچون نمازخانه، سرویس بهداشتی، فروشگاه مواد غذایی، پارکینگ صحرایی و... برای خدمت رسانی به مسافران تعبیه شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان ایلام تصریح کرد: علاوه بر اینکه تمام مسیرهای منتهی به مرز مهران به صورت بزرگراه است، امسال هم عملیات روکش آسفالتها، تجهیزات و امکانات مناسب، خط کشی محورها و نصب علائم راهنمایی و رانندگی و روشنایی جادهها نیز انجام شده است.
زیرساختهای ایجاد شده برای زائران در مرز مهران چشمگیر است
فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی چند روز گذشته ضمن حضور در مرز مهران و بازرید از قرارگاه حمل و نقل پایانه مسافربری شهید رئیسی (برکت) گفت: زیرساختهای بهوجود آمده در جهت خدماترسانی به زوار و سهولت رفت و آمد زائران حسینی در مرز مهران است که این ایجاد این زیرساخت چشمگیر است.
وی تاکید کرد: امیدوارم با برنامهریزیها و بررسی نقاط ضعف و چالشهای اربعین در سال آینده اربعینی باشکوهتر و بهتر را برگزار کنیم.
توسعه زیرساختهای اولویتدار اربعین در دولت چهاردهم پیگیری میشود
مومنی وزیر کشور روز گذشته در قرارگاه ستاد اربعین استان ایلام اربعین را علاوه بر بعد معنوی، نماد قدرت نرم جهان تشییع ذکر کرد و گفت: دستگاهها به تعهدات خود عمل کنند و از ظرفیتهای مختلف خود استفاده، تا این کنگره هر سال بهتر از سال گذشته برگزار شود.
وی عنوان کرد: پس از هر کنگره اربعین باید نقاط قوت و ضعف بررسی شود و نقاط ضعف سال گذشته بررسی و برطرف شود.
وزیر کشور اضافه کرد: توسعه زیرساختهای اولویتدار اربعین پیگیری میشود و دولت چهاردهم در این راستا مصمم است.
زیرساختها در مرز مهران متحول شده است
بهرام نیا استاندار ایلام گفت: زیرساختهای اربعین در ایلام طی سه اخیر متحول شده است بهطوریکه پارکینگ اربعین به وسعت ۴۶ هکتار ایجاد و در این پارکینگ، ظرفیت پارک بیش از ۱۰۰ هزار خودرو مهیا شده است.
وی افزود: طی دو سال اخیر بیش از ۲۴۰۰ چشمه سرویس بهداشتی در محورهای مواصلاتی استان به ویژه محورهای پرتردد ساخته شد.
دیگر امکانات مرز مهران
۵۷ پروژه با اعتبار سازمان همیاری شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور برای ساخت سرویس های بهداشتی، مجتمعهای فرهنگی و سایبانها در دست اقدام است.
حدود ۴۲ هزار متر مربع سایبان دائم و ۳۲ هزار متر مربع سایبان موقت با اعتبار ۱۶۲ میلیارد تومان برای رفاه زوار احداث شده است.
امسال ۱۲ هزار مترمربع موزاییک در پایانه شهید سلیمانی مرز مهران ایجاد، ۱۰ کیلومتر مهپاش نصب و راه پدافندی اربعین در آستانه بهرهبرداری است.
برای تونل کبیرکوه که بهصورت موقت زیر بار ترافیک رفت ظرف دو سال ۲ هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان هزینه شد که با تزریق اعتبار امیدوارم مشکل روشنایی کامل و نیز سیستم تهویه آن برطرف شود.
چندین مکان برای استراحت موقت زوار، مسجد و حسینیه با تجهیز وسایل سرمایشی دیده شده است.
افزون بر ۳۰ دستگاه آبسردکن در این پایانه نیز نصب و راهاندازی شده است.
و همچنین امکانات دیگری که توسط سپاه، ارتش و فراجا مهیا شده است.
مرز مهران به عنوان یکی از گذرگاههای کلیدی ایران و عراق، نقشی برجسته در روابط اقتصادی و فرهنگی و تقویت پیوندهای فرهنگی و مذهبی بین مردم دو کشور ایران و عراق دارد، از این رو توجه به این مرز از ضرورت بالایی بهره مند است.
نظر شما