خبرگزاری شبستان-استان فارس؛ مهدی رحمانیان| این روزها عاشقان حضرت اباعبدالله(ع) از گوشه گوشه ایران اسلامی راهی پیاده روی عظیم اربعین حسینی می شوند؛ حماسه ای سرشار از معنویت و عشق به اهل بیت(ع) که هر ساله تکرار می شود امام برای زائران اباعبدالله(ع) تکراری نمی شود.
موکب های بسیاری نیز از سوی ارادتمندان به خاندان اهل بیت(ع) نیز در مسیر پیاده روی زوار اربعین برپا شده و به پذیرایی از زائران مشغول هستند.
اگرچه فعالیت در این مواکب به صورت خودجوش و مردمی شکل می گیرد اما بچه های مسجد نیز مانند همیشه پای ثابت موکب ها بوده و خدمت به زوار امام حسین(ع) را افتخاری برای خود می دانند.
امسال در مسیر پیاده روی اربعین، برخی از کانون های فرهنگی هنری مساجد استان فارس با ایجاد مواکب متعدد مشغول خدمت رسانی به زائران هستند.
در این میان خدمات ویژه ای از سوی بچه مسجدی ها به زوار اربعین ارائه می شود که از جمله آن اسکان، پذیرایی در وعده های صبحانه، نهار و شام، میان وعده، خدمات فرهنگی و... است.
از رسیدگی به امور گمشدگان تا ارائه اینترنت رایگان
مدیر کانون فرهنگی هنری رهپویان ولایت روستای قصر احمد از برپایی موکب حضرت رقیه بنت الحسین(س) برای خدمت رسانی به زائران حسینی خبر می دهد و می گوید: این موکب در شهر حیدریه نجف و عمود ۵۹۲ برپاست.
آنگونه که عبدالله هوشیار قصراحمدی گفته، موکب حضرت رقیه بنت الحسین(س) برای خدمت رسانی به زائران حسینی در طریق نجف به کربلای معلی به مدت ۱۰ روز برپا شده است.
وی به خدمات این موکب اشاره می کند و ادامه می دهد: بخش چایخانه این موکب به صورت شبانه روزی به توزیع چای، شربت و هندوانه بین زوار امام حسین(ع) می پردازد.
هوشیار از رسیدگی به امور گمشدگان و در اختیار گذاشتن اینترنت رایگان خبر می دهد و خاطرنشان می کند: در بخش آشپزخانه نیز خادمان اباعبدالله الحسین(ع) به پخت هر سه وعده غذا به اندازه یکهزار نفر مشغول هستند.
وی با اشاره به اینکه در محل اسکان یک هزار و ۵۰۰ نفر مرد و ۲هزار و ۵۰۰ نفر زن خدمات رسانی می شود، یادآور می شود: اقامه نماز جماعت و برپایی عزاداری در ایام این ۱۰ روز همراه با پخش بسته های فرهنگی و آجیل مشکل گشا بین کودکان انجام می شود.
غرفه مهدویت تا خدمات خیاطی و کفاشی
مدیر کانون فرهنگی هنری مصلی نمازجمعه خفر نیز از برپایی موکب حضرت صاحب الزمان(عج) شهرستان وابسته به این کانون برای خدمت به زائران حسینی در کربلای معلی خبر می دهد.
مجتبی طالبی می گوید: موکب حضرت صاحب الزمان(عج) شهرستان خفر وابسته به کانون فرهنگی هنری مصلای جمعه واقع در شهر کربلا آماده پذیرایی از زائران سیدالشهدا(ع) است.
طالبی با اشاره به برپایی غرفه های مهدویت، کودک، خیاطی، کفاشی و اتاق شارژ گوشی همراه در این موکب، عنوان می کند: در برنامه های موکب به حمایت از غزه و فلسطین نیز پرداخته شده است.
وی همچنین به خدمات این موکب اشاره می کند و می گوید: خدمات ویژه این موکب شامل اسکان، اطعام، پذیرایی و درمان بوده و روزانه پذیرای سه هزار نفر از خواهران و برادران حسینی است.
طالبی با اشاره به برپایی غرفه های مهدویت، کودک، خیاطی، کفاشی و اتاق شارژ گوشی همراه در این موکب، عنوان می کند: در برنامه های موکب به حمایت از غزه و فلسطین نیز پرداخته شده است.
موکب حضرت صاحب الزمان (عج) در کربلای معلی به نشانی پشت حرم حضرت عباس (ع)، شارع بغداد، روبه روی هتل الریحان جنب حسینیه بغدادی واقع شده است.
از خدمات درمانی تا تعمیرات کیف و کفش
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه الزهرا(س) مسجد جامع معزآباد جابری خرامه نیز از برپایی موکب جابر بن عبدالله انصاری درعمود ۱۸۸ طریق نجف به کربلا خبر می دهد.
مصیب حیدری جابری می گوید: موکب جابر بن عبدالله انصاری درعمود ۱۸۸ طریق نجف به کربلا با همکاری کانون فرهنگی هنری فاطمه الزهرا (س) مسجد جامع معزآباد جابری شهرستان خرامه مثل سنوات سال های گذشته با شور واشتیاق به مدت ۱۰ روز از زائرین و زوار ابا عبدالله الحسین(ع) خدمت رسانی می کند.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه الزهرا (س) مسجد جامع معزآباد جابری خرامه ادامه می دهد: این موکب علاوه بر اسکان خواهر و برادر، تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ پرس غذا در وعده های غذایی صبحانه، ناهار و شام و همچنین توزیع شربت، فالوده و بستنی را نیز دربرنامه خود دارد.
وی با اشاره برنامه های فرهنگی و مذهبی موکب جابر بن عبدالله انصاری، می گوید: اقامه نماز جماعت همراه باسخنرانی ومرثیه خوانی از برنامه های فرهنگی موکب است.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه الزهرا(س) معزآباد جابری خرامه ادامه می دهد: از اقدامات دیگر این موکب تعمیرات کیف و کفش است که با استقبال زائران مواجه شده و موجب دلگرمی خادمین موکب را فراهم آورده است.
حیدری جابری یادآور می شود: امسال با همکاری جمعیت هلال احمر و گروه جهادی بسیج پزشکی با استقرار پزشک و پرستاران بیماران به صورت سرپایی مداوا می شوند.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه الزهرا(س) معزآباد جابری خرامه ادامه می دهد: از اقدامات دیگر این موکب تعمیرات کیف و کفش است که با استقبال زائران مواجه شده و موجب دلگرمی خادمین موکب را فراهم آورده است.
وی همچنین می گوید: تمام هزینه های برپایی موکب جابر بن عبدالله انصاری از محل هدایا، کمک و نذورات مردمی تامین شده است.
ویزیت پزشکان متخصص تا خدمات ویژه برای مادران و کودکان
مدیر کانون مسجد گنج شیراز نیز با اشاره به اینکه بچه های مسجد در موکب خادم الرضا (ع) به زائران اربعین حسینی خدمت رسانی می کنند، گفته این موکب در عمود ۱۳۲۵ مسیر نجف به کربلای معلی برپاست.
امین پوربشیری با اشاره به اینکه بچه های مسجد گنج شیراز با ارائه خدمات گوناگون میزبان زائران در اربعین حسینی هستند، ضمن تشریح خدمات این موکب، می گوید: در این موکب خدماتی شامل پذیرایی، خدمات بهداشتی و امداد پزشکی شامل ویزیت توسط پزشکان عمومی و متخصص ایرانی ارائه می شود.
وی از پخت و توزیع روزانه سه هزار پرس غذا در این موکب خبر می دهد و اذعان می کند: پذیرایی شامل سه وعده صبحانه، ناهار و شام است ضمن اینکه چایخانه و شربت خانه نیز در این موکب تدارک دیده شده است.
پوربشیری ادامه می دهد: برای مادران و کودکان نیز پیش بینی های ویژه ای در این موکب شده است و خدماتی ارائه می شود.
اسکان و تغذیه زائران در مرز شلمچه
مدیر کانون فرهنگی هنری جوانان ام البنین روستای سعادت آباد نیز با اشاره به همکاری در برپایی موکب شهدای شهرستان داراب در مرز شلمچه، می گوید: این موکب در اسکان و تغذیه به زائران اربعین حسینی خدمت می کند.
مجتبی رفیعی غیاثی ادامه می دهد: این موکب در مرز شلمچه برپا شده است و ۵۰ نفر از اهالی روستای سعادت آباد شهرستان داراب که از بچه های مسجد حضرت ابوالفضل(ع) نیز هستند، به ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی می پردازند که ۱۲ نفر از این خادمان خواهر هستند.
آمدیر کانون فرهنگی هنری جوانان ام البنین روستای سعادت آباد که مسئولیت این موکب را بر عهده دارد، خاطرنشان می کند: با تامین هزینه های مردمی در اسکان و تغذیه ارائه خدمات می کنیم و روزانه حدود ۲ هزار و ۲۰۰ پرس غذا توزیع می شود.
وی یادآور می شود: موکب پذیرایی در ۲۰۰ متر مانده به خروجی مرز در جایگاه مشترک با شهرداری تهران برپاست و طبق هماهنگی صورت گرفته مدرسه شهید رجایی شهر خرمشهر نیز برای آشپزی و پارکینگ خودروهای زائران شهرستان داراب استفاده می شود.
خدمات این کانون روستایی در شهر کربلا
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه الزهرا (س) روستای نویه هم با اشاره به همکاری در برپایی موکب شهدای سرچهان در کربلای معلی می گوید: این موکب در شارع بغداد میزبان زائران حسینی است.
رضا نجفی می افزاید: امسال نیز همچون گذشته خداوند توفیق داد تا به زائران حسینی در اربعین خدمت کنیم و امیدواریم که میزبان خوبی برای دوستداران اهل بیت(ع) باشیم.
مدیر کانون فرهنگی هنری کوثر روستای نصروان داراب هم که امسال اولین سفر خود به پیاده روی اربعین را تجربه می کند با خوشنویسی کوله پشتی و لباس زائران حسینی را با شعار «لبیک یا حسین (ع)» مزین کرده است.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه الزهرا (س) روستای نویه شهرستان سرچهان با اشاره به همکاری در برپایی موکب شهدای سرچهان در کربلای معلی، ادامه می دهد: این موکب در کربلا به نشانی شارع بغداد یا خیابان میثم تمار، نهر فرات، حی العباس، عمود ١٢ مدرسه محمدیه میزبان زائران حسینی است.
وی با اشاره به اینکه ۲۰ نفر که اکثرا از اهالی مسجد حضرت ابوالفضل(ع) هستند، در برپایی این موکب به ارائه خدمت می پردازند، اظهار داشت: خدمات موکب شامل پذیرایی در وعده های غذایی و اسکان است.
خدمتی متفاوت از جنس هنر به زائران اربعین حسینی
مدیر کانون فرهنگی هنری کوثر روستای نصروان داراب هم که امسال اولین سفر خود به پیاده روی اربعین را تجربه می کند با خوشنویسی کوله پشتی و لباس زائران حسینی را با شعار «لبیک یا حسین (ع)» مزین کرده است.
ابراهیم شامیرزایی گنجی می گوید: امسال برای اولین بار توفیق شد که در پیاده روی اربعین شرکت کنم و با این توفیق، حداقل کار، همین خطاطی صلواتی در مسیر پیاده روی و در مواکب بود.
وی با احساس شادی و شعف از این اقدام هنری، استقبال زائران حسینی را نیز خوب توصیف کرده و می گوید: بیشترین درخواست ها از طرف زائران حسینی نگارش شعار «لبیک یا حسین (ع)» و «لبیک یا مهدی (عج)» بوده است.
اینها تنها گوشه ای از خدمات بچه های مسجد به زائران اربعین حسینی است و می توان گفت در این ایام یک ایران خادم زائران حسینی هستند.
نظر شما