خبرگزاری شبستان- مازندران؛ «جنگ جهانی جمعیت» پروژه ای که آمریکا به واسطه آن به جای حذف نیروی انسانی در دیگر کشورها با کارهای ضد فرهنگی از تولد آن ها جلوگیری می کند و به این ترتیب آسان تر بر منابع آن ها سلطه می یابد. کشورهای مختلف دنیا برای مواجه با این سیاست غلط استکبار پیر، به فکر رشد جمعیت افتاده اند اما در ایران اسلامی با وجود مواجه با بحران جمعیت همچنان برخی برطبل فرزند کمتر زندگی بهتر می کوبند و سد راه اجرای سیاست های ابلاغی جمعیت و فرزندآوری می شوند درصورتیکه با توجه به اهمیت و جایگاه توجه به جوانی جمعیت که مسئله خیلی مهمی است و تا دیر نشده باید در این بخش اقداماتی چشمگیر و باقوت انجام شود وگرنه برای همیشه دیر میشود همگان باید هر آنچه که در توان دارند را در این مسیر بکار ببندند تا درآینده دچار بحرانپیری جمعیت و کمبود نیروی انسانی نشویم.
مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیز در دیدار اخیر با رئیس دولت چهاردهم و کابینه وفاق ملی به مسئلهی مهم جمعیت و مسئلهی پیری زودهنگام کشور اشاره داشتند معظم له فرمودند: چهل سال قبل، نرخ رشد جمعیتمان ۳.۵ درصد بوده که از نرخهای خیلی بالا است. خب یک عدهای دستپاچه شدند و یک مقرراتی را گذاشتند و یک محدودیتهایی را ایجاد کردند. حالا آن نرخ رشد جمعیت ۳.۵ که هیچ ــ البته من دقیق نمیدانم، الان آمار جدیدی ندارم ــ مثلاً نیم درصد یا حداکثر یک چیز اینجوری است، ما باز همان مقررات را میخواهیم اعمال کنیم! این طور که نمیشود. مقررات باید منعطف باشد. یک روز جمعیت بیضابطه دارد اضافه میشود، جلویش را بگیرید، خوب است؛ یک روز هم جمعیت متوقف میشود یا دارد به طرف عقب میرود، کشور به سمت پیری میرود، اینجا باید بلافاصله مقررات را طبق نیاز کشور تغییر بدهید. دکتر ظفرقندی، وزیر محترم بهداشت، باید روی این مسئله شخصاً تکیه کنند، دنبال کنند این موضوع را؛ یعنی واقعاً بروند دنبال این قضیه و نگذارند این موانع تولید مثل و ولادت ــ که متأسفانه زیاد هم هست ــ ادامه پیدا کند و بر اینها کاملاً تسلط پیدا کنند.
در این بین تحقق بخشی از سیاست های ابلاغی جمعیت و فرزندآوری به بانک ها برمی گردد که بانک کشاورزی نیز با وجود اینکه بانک تخصصی در حوزه کشاورزی و باغداری است اما به تعهدات خود در راستای تحقق سیاست های جمعیت و فرزندآوری پای کار است.
برای آشنایی با عملکرد مدیریت شعب بانک کشاورزی استان مازندران در بحث پرداخت تسهیلات جمعیت و فرزندآوری به سراغ هوشنگ حیدرنژادیان- مدیر شعب بانک کشاورزی استان مازندران رفتیم که مشروح این گفتگو از نظرتان می گذرد:
حیدرنژادیان در بدو گفتگو ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهیدان رجایی و باهنر و شهدای پرواز اردیبهشت به ویژه سیدالشهدای خدمت آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس دولت مردمی سیزدهم با بیان اینکه بانک کشاورزی بعنوان یک بانک کاملا تخصصی و بازوی دولت پیگیر اشتغال و توسعه است، اظهار کرد: در دوران های مختلف بخش زیادی از ماموریت های دولت ها به این بانک واگذار شده است.
وی با تاکید براینکه این بانک در راستای عمل به مسئولیتهای حرفهای و اجتماعی خود در سالهای اخیر ضمن نقشآفرینی در توسعه بخشهای مختلف اقتصادی، حمایتهای بسیاری را از اقشار گوناگون جامعه بهعمل آورده، افزود: کاهش نرخ رشد جمعیت کشور در سالهای اخیر موجب شده تا دولت طرحهای مختلفی برای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ارائه دهد. وام فرزندآوری از جمله این طرحها است که از سال گذشته تصویب شده و همچنان ادامه پیدا کرده است. بر این اساس، خانوادههایی که صاحب فرزند میشوند، امکان دریافت این تسهیلات را خواهند داشت. این تسهیلات بسته به این که کودک فرزند چندم خانواده باشد، متفاوت است.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان مازندران با بیان اینکه دولت در راستای تشویق فرزند آوری قابلیت دریافت وام فرزند اوری را در اختیار عموم قرار داده و متقاضیان می توانند با مراجعه به بانک کشاورزی آن را دریافت نمایند، از پرداخت بیش از ۵۸۷۶ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزند آوری در راستای تحکیم بنیان خانواده، ترویج و سهولت اجرای سنت حسنه ازدواج و افزایش امید به زندگی خبر داد و گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون این میزان تسهیلات به ۳۹۰۲ نفر از متقاضیان پرداخت شد.
حیدرنژادیان نیز از پرداخت بیش از ۱۱۲ میلیارد ریال تسهیلات بابت اشتغال مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی خبر داد و افزود: شعب بانک کشاورزی استان مازندران در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ این میزان تسهیلات را به ۸۰ نفر از واجدان شرایط پرداخت کردند.
وی با بیان اینکه عادلانه سازی یارانه ها از جمله فعالیت های بانک کشاورزی است، افزود: در بحث تامین امنیت غذایی نیز این بانک نقش انکارناپذیری دارد.
حیدرنژادیان بابیان اینکه ۹۵درصد منابع و امکانات این بانک به بخش کشاورزی اختصاص دارد، گفت: شعب استان مازندران از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۳، مبلغ ۹۰ هزار و ۳۳۶ میلیارد ریال تسهیلات، به ۵۵هزار و ۱۷۸نفر از فعالین در زیربخش های زراعت، باغداری، دام و طیور، شیلات و آبزیان و صنایع تبدیلی کشاورزی پرداخت کردند.
وی افزود: سال گذشته تعداد۴۶هزار و ۵۹۸ فقره تسهیلات به مبلغ ۷۳۲۸۴ میلیارد ریال به تولید کنندگان بخش کشاورزی پرداخت شده است.
حیدرنژادیان بابیان اینکه بانک کشاورزی استان مازندران طی ۲ سال اخیر، بیش از ۶۶۷ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی از محل منابع داخلی بانک، با نرخ ترجیحی (۱۵درصد) به متقاضیان پرداخت شده، ادامه داد: با پرداخت این تسهیلات ۲۵۴ فقره تراکتور، کمباین و ادوات کشاورزی خریداری شده توسط کشاورزان وارد چرخه مکانیزاسیون کشاورزی این استان شده که موجب بهبود قابل توجه ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان گردیده است.
وی با اشاره به تسهیلات پرداختی در بحث احداث گلخانه، تصریح کرد: شعب بانک کشاورزی استان مازندران در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ و از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه، بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال، تسهیلات احداث گلخانه، به ۲۵ طرح و در سطح بیش از ۳۸ هکتار پرداخت شده است.
حیدرنژادیان اضافه کرد: تعداد سه طرح گلخانه ای دیگر به مساحت بیش از ۲ هکتار و اختصاص بیش از ۹۰ میلیارد ریال تسهیلات در مرحله تصویب و انعقاد قرارداد بوده و از محل بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه، تعداد ۱۰ طرح از بخش های مختلف کشاورزی از جمله صنایع تبدیلی و غذایی به مبلغ ۳۸۰ میلیارد ریال، مصوب و آماده انعقاد قرارداد است.
وی به فعالیت این بانک تخصصی در بحث بخشودگی سود و جرائم دیرکرد اشاره کرد و گفت: شعب بانک کشاورزی استان مازندران از محل بند (خ) ماده ۳۳ قانون برنامه ششم توسعه و منابع داخلی، مبلغ ۳۰۰۷ میلیارد ریال جهت تسویه بدهی بدهکاران، جذب و تعداد ۱۷۴۵۰ فقره از بدهکاران از این بخشودگی استفاده و بدهی خود را تسویه نموده اند.
حیدرنژادیان ضمن تشریح عملکرد صندوق بیمه کشاورزی، خاطرنشان شد: به منظور کاهش تاثیر مخاطرات طبیعی در بخش کشاورزی و جبران بخشی خسارات وارده به کشاورزان در سال زراعی و ۱۴۰۱-۱۴۰۲ و ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ در استان مازندران، تعداد ۷۲۵۷۵ فقره بیمه نامه صادر و طی این ۲ سال، مبلغ ۱۰۴۲ میلیارد ریال غرامت به خسارت دیدگان بخش کشاورزی استان که محصولات خود را بیمه نمودند، پرداخت شد.
وی ادامه داد: صندوق بیمه کشاورزی در راستای برنامه ها و اهداف وزارت جهاد کشاورزی، محصولات جهش تولید در دیمزارها شامل: گندم، جو و کلزای دیم و همچنین محصول برنج در کشاورزی قراردادی را تحت پوشش بیمه قرار داده است.
حیدرنژادیان از فعالیت در حوزه خرید تضمینی محصولات استراتژیک خبر داد و یادآورشد: در راستای خرید تضمینی محصولات استراتژیک در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، تاکنون ۲۲۳ هزار تن گندم به ارزش ۳۵۹۷۲ میلیارد ریال از کشاورزان مازندرانی خریداری شده و ۶۳۴۸ میلیارد ریال از گندم خریداری شده در سال ۱۴۰۳ در صف پرداخت قرار دارد.
نظر شما