ریشه دق‌الباب ۷ مسجد در پایان صفر در اسرائیلیات!

یک کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه کوبیدن در هفت مسجد در پایان ماه صفر یک عمل ساختگی، بدون سندیت شرعی و قومی است، گفت: دشمنان ما می‌خواهند، خرافات و موهومات را وارد دین ما و اعتقادات مردم را تضعیف کنند.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، چند سالی است در پایان ماه صفر، مراسمی در کشورمان رایج شده است که بر اساس آن برخی از مردم در شب اول ماه ربیع‌الاول، در نیمه شب، مقابل مساجد تجمع می‌کنند و به پاس دو ماه عزاداری در ماههای محرم و صفر از خدای خود حاجت می‌طلبند.

 ماجرا از این قرار است که در شب اول ماه ربیع‌الاول از حدود نیمه‌شب تا اذان صبح افرادی که غالباً خانم‌ها هستند با در دست داشتن شمع پشت درب مساجد مراجعه و با کوبیدن به درب مساجد و خواندن اذکاری توسل جسته و حاجات خود را طلب می‌نمایند، البته این عمل را تا هفت مسجد ادامه می‌دهند و خصوصاً این حال توسل در هنگام اذان صبح به اوج خود می‌رسد و معتقد هستند بدینوسیله اتمام ماه صفر و آمدن ماه ربیع‌الاول را خبر می‌دهند. پیرامون پیشینه روایی این سنت رایج شده گفتگویی با حجت الاسلام سعیدی آریا، کارشناس مذهبی انجام دادیم که در ادامه می خوانید:

حجت الاسلام «محمد سعیدی آریا» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان عمل خرافه آخرین روز ماه صفر را یک اقدام بدون سندیت شرعی دانست و اظهار کرد: به دلیل رحلت پیامبر(ص) و نیز شهادت تعدادی از ائمه(ع) در ماه صفر، در برخی از روایات آمده است که مسلمانان در این ماه از انجام کارهای مهم پرهیز کنند و برای دفع آفات و بلایای این ماه، بسیار صدقه دهند. اما آنچه که برخی می گویند، پیامبر (ص) فرموده اند: «هرکس بشارت ماه ربیع الاول را به من بدهد من هم بشارت بهشت را به او می دهم» و یا برآوردن شدن حاجت در این شب، صحیح نیست و سندیت ندارد.

کوبیدن در هفت مسجد عمل ساختگی و اشتباه

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه کوبیدن درِ مسجد و یا شمع روشن کردن مقابل هفت مسجد در شب پایان ماه صفر در شریعت و سنت های قومی ما توصیه نشده و یک عمل ساختگی و کاملا اشتباه است، بیان کرد: اینکه ما با پایان ماه صفر و فرا رسیدن ماه ربیع الاول درِ هفت مسجد(تعیین عدد برای کوبیدن در مساجد نیز سندیت ندارد) را در نزدیکی اذان صبح بکوبیم و فرارسیدن ماه ربیع و پایان دو ماه عزاداری را هم به یک یکدیگر تبریک بگوییم و مزد عزاداریمان را از خدا، پیامبر(ص) و ائمه(ع) طلب کنیم، اقدامی نادرست است، این اقدام یعنی آنکه ما خودمان را طلبکار ائمه اطهار(ع) می دانیم که برای عزاداری در این ماهها از آنها مزد می خواهیم و این بی ادبی و خلاف تربیت است.

وی در ادامه ابراز کرد: در این زمینه به بیتی از اشعار حافظ شیرازی اشاره می کنم که گفته است: «تو بندگی چو گدایان به شرط مزد مکن که خواجه خود روش بنده پروری داند». علمای دینی و بزرگان دینی نیز به این مسئله سفارش نکرده اند و انجام آن را خفت و خرافی کردن دینی می دانند.

خرافه آخر صفر برگرفته از خرافات اسرائیلیات

حجت الاسلام سعیدی آریا منشا رواج این خرافات را برگرفته از اسرائیلیات و خارج از مسائل دینی  دانست و تصریح کرد: این خرافات در زمان پیامبر(ص) اسلام و حتی سایر ادیان نیز بوده است و امروز دشمنان ما می خواهند، با رواج این قبیل اقدامات، خرافات و موهومات را وارد دین ما نمایند.

وی ادامه داد:  در برخی مواقع  رواج این خرافات در دین برگرفته از ذوقیات افراد، ساخته ها و پرداخته های ذهنی است که می خواهند از خودشان چیزی بگویند تا مورد توجه دیگران قرار گیرند، از طرفی طرح چنین حرف‌های بدون سندی به دلیل نداشتن علم و آگاهی است. وقتی افراد معلومات علمی پایینی داشته باشند، بدون سند صحبت می کنند و چنین مباحث را مطرح می کنند و برخی نیز این مطالب را باور می کنند.  

این کارشناس مذهبی در ادامه خوش یمن بودن خرید بویژه خرید طلا در روز ۱۳ صفر را که موجب افزایش رزق و روزی می شود، خرافه دیگری دانست که در سال‌های اخیر رواج یافته است و افزود: این خرافه نیز مانند دیگر خرافه ها برای تضعیف دین به کار می رود تا اصل دین را تخیلی مطرح و باورها و اعتقادات مردم را با این کارها تضعیف کنند.

وی افزود: وقتی که فرد اعمال خرافی(آخرین روز ماه صفر و ۱۳  صفر) را به نیت حاجت روایی انجام داد و خواسته برآورده نشد و برکت در رزق و روزیش حاصل نگردید، به وعده الهی برای رفتن مومنین به بهشت و به دیگر توصیه های بزرگان و ائمه اطهار(ع) نیز باور نمی کند و این موجب بی توجهی آنها به اعتقادات می شود. خداوند در آیه ۱۳ سوره مبارکه انعام در این رابطه می فرماید: «وَإِنَّ الشَّیَاطِینَ لَیُوحُونَ إِلَیٰ أَوْلِیَائِهِمْ لِیُجَادِلُوکُمْ ۖ وَإِنْ أَطَعْتُمُوهُمْ إِنَّکُمْ لَمُشْرِکُونَ، اهریمنان سخت به دوستان و پیروان خود وسوسه کنند تا با شما به جدل و منازعه برخیزند و اگر شما هم از آنان پیروی کنید (مانند آنها) مشرک خواهید شد».

اعمال ماه ورود به ماه ربیع الاول

این کارشناس مذهبی به اعمال ماه ورود به ماه ربیع الاول اشاره کرد و گفت: برای ورود به ماه ربیع الاول بزرگان دینی توصیه هایی داشته اند و در مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی نیز به اعمال ورود به این ماه اشاره شده است، روزه گرفتن به شکرانه سلامتی پیامبر اعظم(ص) و امیرمۆمنان(ع) از آسیب کفار و مشرکان در اول ربیع‌ الاول، صدقه دادن، قرائت زیارت پیامبر(ص) و امام علی(ع)، خواندن دعای اولین روز ماه ربیع الاول از جمله اعمال شب و اولین روز این ماه است.

کد خبر 1779221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha