«جنگ علیه مساجد»، روایت تبعیض علیه مسلمانان در ایتالیا+ فیلم

کتاب تازه منتشر «جنگ علیه مساجد»، تبعیض‌هایی را که جوامع اسلامی در ایتالیا در رابطه با حق مسلمانان برای انجام آزادانه مناسک مذهبی و همچنین ساخت مساجد با آن مواجه هستند، آشکار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «presstv»، کتاب تازه منتشر «جنگ علیه مساجد»، تبعیض‌هایی را که جوامع اسلامی در ایتالیا در رابطه با حق مسلمانان برای انجام آزادانه مناسک مذهبی و همچنین ساخت مساجد با آن مواجه هستند، آشکار می‌کند.

«فرانچسکو تیری»، نویسنده کتاب «جنگ علیه مساجد» و کارشناس فناوری اطلاعات ایتالیایی که به اسلام گرویده است، تحلیل می‌کند که چگونه تنش‌های سیاسی در مورد ساخت مسجد در ایتالیا به عمد توسط سیاستمداران اسلام‌هراس از همه طیف‌ها با هدف تضعیف جوامع مسلمان ایجاد می‌شود.

این کتاب چالش های پیش روی ساخت مساجد در ایتالیا را در بحبوحه خصومت فزاینده علیه اسلام محکوم می کند. این در حالی است که طی دهه‌ها، فضای تبلیغات اسلام‌هراسی مانع از تلاش‌های بیشتر جوامع اسلامی برای تاسیس مساجد جدید در کشور شده است.

تحلیلگران دینی می‎گویند که در نبود قوانین روشن، مسئله مسجد در ایتالیا با یک خلاء قانونی مواجه است و به همین دلیل مسلمانان این کشور با چالش‌های عمده برای ساخت مسجد مواجه هستند.

بر اساس این گزارش، از زمانی که ایتالیا تقریبا حدود ۸۰ سال پیش به جمهوری تبدیل شد، قانون‌گذاران چپ و راست عمدا از قانون‌گذاری در این مورد اجتناب کردند. باوجود اینکه دادگاه قانون اساسی بر حقوق اقلیت‌های مذهبی برای عبادت تاکید کرد.

در حالی که برخی از گروه‌های مذهبی کوچک‌تر موفق به ایجاد مکان‌های عبادت شده‌اند، مسلمانان تا حد زیادی از انجام این کار منع شده‌اند.

جورجیا ملونی، نخست وزیر فعلی ایتالیا در اظهاراتی که پنج سال پیش بیان کرد، گفت: ما اینجا هستیم تا به ایجاد مساجد جدید «نه» بگوییم.تا زمانی که مقررات جدیدی را برای ایمنی شهروندان اجرا نکنیم، دیگر مسجدی وجود ندارد.ما می خواهیم همه خطبه‌ها به زبان ایتالیایی ایراد شود، زیرا در ایتالیا هستیم.

و اما امروز ملونی پیش‌نویس قانونی را با هدف ممنوعیت مکان‌های عبادی مسلمانان در مکان‌هایی مانند گاراژها و انبارهای صنعتی ارائه کرده است.

همچنین بر اساس این قانون ساخت مساجد جدید یا تبدیل بناهای موجود به مساجد در ایتالیا تقریبا غیرممکن است.

مسلمانان ساکن در این کشور مجبور هستند تا مراکز تفریحی را به مکان‌های موقت عبادی تبدیل می کنند.

این در حالی است که بسیاری از رهبران جوامع اسلامی در ایتالیا نسبت به قانونی بودن پیش‌نویس قانون دولت ملونی درباره ممنوعیت ساخت عبادتگاه‌های مسلمانان ابراز نگرانی کرده اند.

در طول ۲۰ سال گذشته، روایات اسلام هراسانه توسط سیاستمداران در ایتالیا از طریق گزارش های خبری، روزنامه‌ها و برنامه‌های گفتگو محور ارائه شده است.

در این زمینه، مساجد اغلب یک کارکرد نمادین در بحث‌های مربوط به نقش مسلمانان در حوزه عمومی ایتالیا داشته‌اند.

از سال ۲۰۰۱، روایت عمومی رایج درباره مسلمانان به طور سیستماتیک توسط همه جناح های سیاسی دستکاری شده است و امروزه، مساجد در ایتالیا نه تنها به عنوان مکان‌های عبادت بلکه به عنوان مکان‌هایی برای تجمعات اجتماعی مهم مورد هدف قرار می گیرند.

آنچه امروز در ایتالیا رخ می‌دهد، منعکس کننده اتفاقاتی است که در فلسطین در حال اتفاق افتادن است؛ جایی که مساجد توسط ارتش اسرائیل به عنوان بخشی از یک استراتژی عمدی ویران شده‌اند.

در ایتالیا حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار مسلمان زندگی می‌کنند و حدود یک‌هزار و ۲۰۰ نمازخانه در این کشور وجود دارد، اما این کشور تنها دارای چهار مسجد است که برای این تعداد از جمعیت مسلمان بسیار محدود است.

کد خبر 1779296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha