قدم قدم به سوی بهشت

چندصد کیلومتر راه از خراسان جنوبی تا بارگاه هشتمین امام را پای پیاده پیموده‌اند به عشق او که خوان نعمت و کرامتش به وسعت همه دل‌هایی است که در جهان برای او می‌تپد، تا در سالروز شهادتش، پیام‌رسان شور و دلدادگی همه ارادتمندان به محضر حرم یار باشند.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ زهرا مهرور؛ این روزها که واپسین روزهای ماه صفر با سالروز رحلت پیامبر اکرم(ص)، شهادت امام حسن(ع) و شهادت غریبانه شاه خراسان عجین شده، دل‌ها کبوترانه هوای پریدن به سمت مشهد را کرده است. جامانده و غیرجامانده هم ندارد، همه دلشان برای رسیدن به بارگاه نورانی امام رضا (ع) پر می‌زند.

خیلی‌ها هم هر ساله در همین ایام با پای پیاده رهسپار محضر خورشید هشتم می‌شوند. زائرانی که قدم به قدم در مسیر دلدادگی حرکت می‌کنند. اینجا زن و مرد، پیر و جوان یک شوق دارند و آن هم زیارت بارگاه منور پیشوایشان حضرت علی بن موسی الرضا(ع) است. دلباختگانی که نه با پا، بلکه با دلی شکسته قدم در مسیر عاشقی گذاشته‌اند و تلاش دارند به نحوی شایسته به مهمانی امام مهربانشان بروند و اینگونه ارادت خود را تقدیم پیشگاه مولایشان کنند.

وصف حال و روز زائران پیاده، قصه دل‌هایی است که به عشق امام رضا (ع) می‌تپد. گرمای روز، سرمای شب، خستگی و سختی راه بسیار حقیرتر از آن است که مانع وصال این عاشقان و معشوق شود. زائران پیاده حالشان در هوای حرم رضوی، مصداق این بیت حضرت حافظ است که می‌گوید: « ای خوشا دولت آن مست که در پای حریف/ سر و دستار نداند که کدام اندازد» و این اشتیاق است که آنان را می کشاند.

قدم قدم به سوی بهشت

در منابع شیعی، به‌دلیل غربت امام هشتم(ع) زیارت حرم مطهر ثامن‌الحجج با فضیلت‌ترین زیارت‌ها و حتی مقدم بر زیارت کربلا دانسته شده است. در این روایات فضیلت تحمل سختی، سرما و گرما و حتی قطره‌ای از باران در راه زیارت حضرت رضا(ع) عامل رهایی از آتش آورده شده است.

هر ساله عده‌ای زیادی از مردم دیار خاوران با پای پیاده برای حضور معنوی و زیارت حریم رضوی رهسپار مشهد مقدس، پایتخت معنوی ایران می‌شوند. دیگر زیارت دور، کفایت دل بی‌تاب این جماعت عاشق را نمی‌کند، سیاه‌پوش و غرق در ماتم با پای پیاده به مشهد الرضا(ع) می‌روند تا در غم شهادت این امام همام همنوا با فرزندش حضرت جواد الائمه (ع) شوند.

توفیق زیارت با پای پیاده

یکی از زائران پیاده رضوی که امسال پنجمین سال است پای پیاده قدم در راه زیارت امام رضا (ع) گذاشته، درخصوص حال و هوای خود به خبرنگار شبستان می‌گوید: امسال ابتدا به من اطلاع‌ دادند که از آخرهای مسیر مشهد پیاده حرکت خواهیم کرد، خیلی از این موضوع ناراحت شدم اما وقتی مجدد با من تماس گرفتند که پیاده‌روی از همان ابتدای مسیر خواهد بود خیلی خوشحال شدم و خدا را به خاطر چنین لطفی شاکرم چرا که تشرف پیاده توفیقی است که نصیبم شده است.

«اسماعیل حسینی» از روستای نازدشت شهرستان سربیشه معتقد است هر چه در زندگی دارد از لطف خدا و امام مهربانی‌هاست و آرزو می‌کند وقتی به کنار بارگاه حضرت دوست برسد برای شفای همه مریض‌ها، خوشبختی همه جوانان، سربلندی ایران عزیز و سلامتی رهبر معظم انقلاب و تعجیل در فرج حضرت مهدی(عج) دست به دعا بردارد.

مسیر طولانی و سخت است اما زمانی که این سختی برای زیارت چنین امام رئوفی باشد، همه سختی‌ها شیرین و سهل می‌شود. «محمدجواد» زائر پیاده ۱۲ ساله دیگری که به همراه خانواده‌اش راهی مشهد الرضا شده، در پاسخ به اینکه چگونه سختی راه را تحمل می‌کند، می‌گوید: عشق به آقا علی بن موسی الرضا(ع)، هفت مرتبه است من را به این مسیر دلدادگی کشانده تا به همگان نشان دهم که اهل بیت(ع) به ویژه امام هشتم را چقدر دوست دارم.

او با همین سن کم خود از عنایت و لطف امام رضا(ع) سخن می‌گوید و یادآور می‌شود یکبار مریضی سختی گرفتم و در دلم از امام رئوف کمک خواستم و ایشان همان لحظه جوابم را داد و حالم بهتر شد.

همه اینها وصف حال هزاران زائر عاشقی است که در آخرین روزهای ماه صفر رنج سفر را به جان خریده و فرسنگ‌ها راه را از دور و نزدیک به عشق زیارت مولای خود طی می کنند تا با حضور در بارگاه رضوی، دست ادب به سینه گذاشته، دل را به پنجره فولادش گره بزنند و در سوگ امام هشتم اشک ماتم بریزند.

من فقط یه دل دارم اونم مال امام رضاست

«مهدی سبزه‌کار» هم که جزو موسسین حرکت کاروان پیاده امام رضا(ع) از بیرجند به مشهد مقدس است، در گفتگو با خبرنگار شبستان می‌گوید: از سال ۷۵ کاروان پیاده روضه الرضا(ع) از بیرجند به سمت مشهد به همراه ۱۷ نفر از جوانان شهر پیاده حرکت کرد.

این مداح اهل بیت(ع) که امسال با کاروان پیاده خاتم الانبیاء(ص) بیرجند همراه شده است می‌افزاید: روایت داریم که «افضل الاعمال احمزه» برترین اعمال، سخت‌ترین آنهاست؛ ما با شرایط سخت این مسیر را پیاده به زیارت می‌رویم تا عشق و دلدادگی خود را به اهل بیت(ع) و حضرت رضا(ع) نشان دهیم.

قدم قدم به سوی بهشت

وی با اشاره به عنایت امام رضا(ع) در زندگیش می‌افزاید: الحمدالله عنایت خاص حضرت به صورت محسوس و نامحسوس در زندگی همه شیعیان هست و خیلی‌ها لطف امام را دیدند. من هم سال‌ها بود که صاحب فرزند نمی‌شدم که از امام رضا(ع) خواستم و حاجتم روا شد.

در این مسیر هر کسی هر چه دارد در طبق اخلاص می‌گذارد تا به زائر پیاده رضوی خدمت کند و مردم دارند اربعین دیگری را در مسیر پیاده‌روی مشهدالرضا(ع) انجام می‌دهند. او تأکید می‌کند: امسال وقتی به حرم مطهر و محضر امام رئوف برسم اولین دعایم بعد از تعجیل در فرج حضرت مهد(عج)، نابودی رژیم غاصب اسرائیل خواهد بود که ماه‌هاست مردم مظلوم غزه را به شهادت می‌رساند.

این زائر پیاده در پایان این بیت شعر را می‌خواند: «توی این عالم هستی که همه رو به فناست من فقط یه دل دارم اونم مال امام رضاست.»

هوا گرم و زمین سوزناک است، در میان زائران پیاده، عده‌ای پابرهنه گام می‌نهند تا داغی زمین، دلشان را هم بسوزاند و اشک دیده را به آقایشان تقدیم کنند. آری زائران پیاده از بیرجند این مسیر ۵۰۰ کیلومتری را نه با پا که با دل طی می‌کنند تا به محضر امام مهربانی‌ها برسند.

«سید علی اکبر فرزادفر» پیرمرد بیرجندی ۶۵ ساله‌ای است که او هم تاکنون هشت مرتبه همراه کاروان پیاده خاتم الانبیاء(ص) توفیق زیارت آستان هشتمین خورشید نصیبش شده است و باور دارد که عشق، انسان را در هر سن و سالی که باشد حتی با پای پیاده به این مسیر می‌کشاند.

قدم قدم به سوی بهشت

مرد جوانی با صورتی آفتاب‌سوخته که به تنهایی در انتهای کاروان حرکت می‌کند و با پرچمی بر دوش نجواهایی عاشقانه را زیر لب زمزمه دارد، می‌گوید: با اینکه سالی چند بار به مشهد مشرف می‌شوم اما علاقه زیادی داشتم که در این ایام پیاده به زیارت آقا بروم.

او که تمایلی به بیان اسم خود ندارد، بیان می‌کند: برای حاجت خاصی پیش آقا نمی‌روم همین که توفیق داشته‌ام امسال پای پیاده در خیل عظیم زائرانش قرار بگیرم برایم نعمت بزرگی است؛ خدا را شکر که توفیق زیارت نصیبم شد.

۱۱ روز پیاده‌روی به شور زیارت ثامن الحجج(ع)

اما پس از حدود ۱۱ روز پیاده‌روی در مسیر دلدادگی، کم‌کم لحظه وصال نزدیک است و زیباترین قاب آن جا خواهد بود که زائر پیاده به مشهدالرضا(ع) می‌رسد و امام مهربانی‌ها او را در آغوش می‌کشد.

یکی از خادمین کاروان پیاده زیارتی خاتم الانبیاء(ص) شهرستان بیرجند که خودش از سال ۱۳۷۵ با پای پیاده عازم مشهد می‌شده، در گفتگو با خبرنگار شبستان می‌گوید: این کاروان پیاده از سال ۱۳۹۰ راه‌اندازی شده است. هر سال چهار روز قبل از روز اربعین حرکت می‌کنیم و امسال ۳۰ مرداد ماه حرکت کاروان در مسیر ۵۰۰ کیلومتری از بیرجند تا مشهد آغاز شد که روزانه حدود ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر راه می‌رویم.

«علی نوگیدری» با بیان اینکه آمار زائران پیاده این کاروان معمولاً حدود ۸۰ تا ۱۰۰ نفر است، می‌افزاید: برخی از زائران اربعین هم در برگشت از باغچه تا حرم رضوی به این کاروان می‌پیوندند که تعداد زائران در سنین مختلف از پیرمرد تا نوجوان در نهایت به حدود ۱۵۰ نفر می‌رسد.

قدم قدم به سوی بهشت

رئیس شورای هیأت‌های مذهبی خراسان جنوبی نیز می‌گوید: طبق روال سال‌های گذشته بسیاری از هم استانی‌های عزیز و هیئت‌های مذهبی خراسان جنوبی با پای پیاده و یا سواره در دهه آخر ماه صفر به پابوسی آستان مقدس حضرت رضا (ع) می‌روند.

«غلامرضا عباسی‌مقدم» با بیان اینکه ما خراسانی‌ها ارادت خاصی به امام علی بن موسی الرضا (ع) داریم و در روز شهادت حضرت تلاش می‌کنیم برای عرض ارادت زائر حرم رضوی باشیم، می‌افزاید: امسال هم ۲۸ کاروان شامل هزار و ۵۰۰ نفر از استان با پای پیاده عازم زیارت حضرت امام علی بن موسی الرضا (ع) شدند.

این روزها حرم مطهر رضوی و خیابان‌های اطراف حرم، مملو از جمعیت عاشقان و عزادارانی است که هر یک از هر کوی و برزنی با هر لهجه و گویشی، شرح دلدادگی می‌خوانند و امشب در غم شهادت علی بن موسی الرضا (ع) به سر و سینه می‌زنند و اشک ماتم می‌ریزند. بنا بر اعلام سخنگوی جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع)، شمار زائران پیاده امام رضا(ع) که برای عزاداری در سالروز شهادت آن امام عازم مشهد و تا امروز(۱۳ شهریور ۱۴۰۳) به این شهر وارد شده‌اند به ۲۲۳ هزار و ۱۵۶ نفر رسید.

کد خبر 1779454

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha