حجتالاسلام دکتر ابراهیم باقرزاده-استاد دانشگاه و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش- در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی اظهار داشت: با وجود صفات عالی و برجسته پیامبر(ص) مانند علم، ایمان، تقوی، شجاعت، صبر، استقامت، بخشش و... خداوند متعال در قرآن کریم حضرت را با این صفت ممتاز، خطاب میکند: «وَإِنَّک لَعَل خُلُقٍ عَظیمٍ؛ تو بر مسند بزرگی که همانا اخلاق نیکو است تکیه زدهای.»
وی ادامه داد: اینکه چرا خداوند فرمود به مرحمت خدا بود که با مردم مهربان گشتی به دلیل این آیه مذکور است؛ رهبر اگر خشن و تندخو و غیرقابل انعطاف و فاقد روح گذشت باشد در برنامههایش با شکست مواجه میشود و مردم از اطرافش پراکنده میشوند و آن فرد از وظیفه رهبری خود بازمیماند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش در ادامه تاکید داشت: اخلاق سیاسی و اجتماعی رسول خدا(ص) گویای انعطاف و نرمش یک رهبر و زمامدار آگاه و مسئول است.
حجت الاسلام باقرزاده با بیان اینکه آنچه درباره مهربانی حضرت رسول(ص) در زمان حیات باید گفت بسیار زیاد است، افزود: اما در روایات میخوانیم که به آن حضرت(ص) جسارت میکردند حتی زمانی که ایشان به شهر طائف رفته بودند آن قدر به پای آن حضرت سنگ زدند که خون از پای مبارکشان جاری شد ولی آن بزرگوار فرمودند: «خدایا اینان نمیفهمند آنان را هدایت کن» و هرگز در حق آنان نفرین نکردند و همواره تبسم بر لبان آن حضرت نقش میبست.
وی در ادامه گفت: یکی از خدمتگزاران پیامبر هم درباره حسن اخلاق پیامبر(ص) میگفت: من ۱۸ سال به پیامبر(ص) خدمت کردم و هیچگاه سخنی تند یا کرداری ملالآور حتی برای تنبیه از ایشان ندیدم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش با اشاره به اینکه شوخ طبعی و مزاحهای مناسب که سبب گرمی روابط میشود از جمله هنرهای برقراری ارتباط مؤثر است، افزود: در عین حال خبر از حسن خلق و روحیه لطیف صاحب آن دارد و چنین روحیهای سبب میشود سایرین در برخورد با چنین شخصیتی در نهایت حفظ اعتدال و پرهیز از شوخیهای بی مورد و بی جا روابطی گرم و صمیمی را برقرار کنند.
حجت الاسلام باقرزاده ادامه داد: اخلاق نیکوی پیامبر غیر از رعایت ادب و احترام برخوردهای مزاحگونه و دلچسبی است که در روایات بسیار رسیده است اما به هیچوجه در غالب شوخی حق دیگران را ضایع نمی کردند و دیگران را به بهانه شوخی مسخره نمی کردند یا دست نمی انداختند تا کسانی را بخندانند.
وی در ادامه عنوان کرد: متأسفانه در جامعه شاهد این نوع برخورد چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی هستیم که به بهانه خنداندن مردم دیگران را مسخره می کنند و با این وسیله دنباله کنندگان خود را افزایش می دهند و این قبیل اعمال از ساحت امت پیامبر(ص) به دور است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش با بیان اینکه زندگی و سیره پیامبر باعث تلطیف فضای جامعه و خانواده خواهد شد، افزود: همچنین به مهربانی و همدلی بیشتر کمک خواهد کرد اما باید مراقب بود به نام این سنت، گروهی یا شخصی یا اقوامی در ایران در غالب جک و امثال آن، مورد تمسخر قرار نگیرند که این خود باعث نفاق و تشطط در جامعه خواهد شد.
حجت الاسلام باقرزاده با اشاره به اینکه در دنیای معاصر علی رغم پیشرفت های صنعتی، بشر به لحاظ ارزش های انسانی و معارف اخلاقی به شدت دچار افول و سرخوردگی شده است، گفت: به همین لحاظ نسل های جدید به سوی ادیان آسمانی بازگشته اند که طبعاً مترقی ترین آن ها دین اسلام است که با نیازهای امروز بشر تطابق دارد.
وی ادامه داد: کسانی که با گرایش بشر به ارزش های دینی و خصوصا اسلام مخالف هستند، درصد آن هستند که از هر بهانه ای برای تخریب چهره اسلام استفاده کنند و چون پیامبر اسلام(ص) سرآمد مسلمانان و آیین مقدس اسلام است، می کوشند چهره پیامبر(ص) را تخریب کنند تا با تخریب این چهره، در واقع چهره اسلام را مخدوش سازند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش بیان کرد: امروز هم شاهد کشتار وحشیانه فلسطینیان توسط صهیونیست خون آشام هستیم و از طرفی مردم دنیا به صبر و ایستادگی مسلمانان مظلوم و نیز توسل آن ها به قرآن آگاه شدند و در صدد هستند که با قرآن و دین اسلام و پیامبر آشنا شوند.
حجت الاسلام باقرزاده در پایان گفت: این نیز از الطاف الهی به مسلمانان است که علی رغم بایکوت رسانه های دول اروپایی و حامیان اسراییل ، اما نام اسلام و پیامبر، قرآن، در بین آزادیخواهان جهان پررنگ تر از همیشه می درخشد و اقبال دنیا به دین اسلام بیشتر شده است.
نظر شما