به گزارش خبرنگار زنان و خانواده خبرگزاری شبستان، روز گذشته (شنبه، ۱۰ شهریور ماه) ساره جوانمردی، عضو تیم ملی ایران حاضر در پاراالمپیک پاریس موفق به کسب مدال طلا در رشته تیراندازی شد؛ در کنار این پیروزی که کام ملت ایران را شاد کرد، آنچه در قاب رسانه ها زیبایی این پیروزی را دوچندان کرد، رفتار جوانمردی پس از پیروزی بود سجده شکر و بوسه بر قرآن در کنار حجابی که زینتبخش او بود نشان داد حجاب و باورهای مذهبی نهتنها سد و مانعی برای حضور اجتماعی زنان نیست بلکه به موفقیت های آنها ضریب هم می دهد. در این باره با یک کارشناس گفتگو کردهایم.
«فرزانه حکیم زاده»، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار زنان و خانواده خبرگزاری شبستان با اشاره به کسب طلای ساره جوانمردی در عین داشتن حجاب اسلامی در عرصه پاراالمپیک پاریس اظهار کرد: یکی از زیباترین و اثرگذارترین عرصه های بین الملی میدان رقابت های ورزشی است که زنان محجبه کشورمان توانسته اند با حضور مقتدرانه خود در رشته های مختلف پیام اقتدار و استقلال زنان مسلمان ایران را به جهانیان عرضه کنند.
وی تصریح کرد: اگر دین مبین اسلام مخالف حضور اجتماعی زنان بود، هرگز حجاب و پوشش را بر زنان مسلمان واجب نمی کرد. در واقع حجاب یعنی حضور زن در اجتماع، یعنی اینکه اسلام حضور انسانی و کرامت انسانی زن را در جامعه تبلیغ می کند نه حضور جنسیتی وی را.
حکیمزاده با بیان اینکه حجاب هیچ محدویتی در بروز استعدادها و توانمندی های زنان در عرصه های علمی و ورزشی ایجاد نمی کند، تصریح کرد: حفظ حجاب و عفاف یکی از باورها و اعتقادات ارزشمند و ضامن حفظ حرمت زنان در برابر جنس مخالف است و زنان کشورمان وقتی با حجاب اسلامی بر سکوهای بین المللی حاضر می شوند مانند سفیرانی عمل می کنند که مروج فرهنگ اسلامی و تبیین کننده جایگاه زن در اسلام هستند.
این استاد حوزه تأکید کرد: بنابراین، حضور بانوانی مانند «ساره جوانمردی» برنده طلای پارالمپیک پاریس در عرصه های بین المللی باعث سربلندی کشورمان است. با وجود همه هجمه هایی که نسبت به زنان در جامعه ما می شود؛ موفقیت های چنین بانوانی در عرصه های مختلف قابل تحسین است در واقع موفقیت های این بانوان نشان می دهد که هم ایران اسلامی به پیشرفت زنان در عرصه های مختلف اهتمام دارد و هم بیانگر این است که حجاب و حیا مانعی در پیشرفت بانوان محسوب نمی شود.
وی در ادامه تأکید کرد: مسلم است وقتی که ما تعداد بیشماری از زنان محجبه را می بینیم که در عرصه های مختلف علمی، ورزشی و حتی پست های مدیریتی درخشیدند؛ پس باید بپذیریم که حجاب هیچ محدویتی برای پیشترفت زنان ایجاد نمی کند. نماینده مجلس کانادا برای اینکه نشان دهد؛ حجاب مانع تفکر و تامل انسان نیست؛ یک لحظه پارچه ای بر سرش گذاشت و سپس آن را برداشت و گفت: من نمی فهمم، بود و نبود این پارچه چه تاثیری در تفکر و فعالیت مغر دارد؛ اگر کسی بگوید مانع است، قابل پذیرش نیست.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه فلسفه وجودی حجاب برای انجام فعالیت های اجتماعی زنان وضع شده است، افزود: در واقع رعایت حجاب و پوشش مناسب زنان در فعالیت های مختلف نقش مهمی در رشد و پیشترفت آنها در عرصه های مختلف دارد. ضمن اینکه عکس این مساله هم صادق است؛ زنانی که بیشتر به ظواهر خود توجه می کنند، کمتر در فعالیت های اجتماعی و ... موفق هستند. از سوی دیگر کسی که با پوشش مناسب در جامعه ظاهر می شود، نسبت به او به عنوان یک فکر موافق و خلاق نگریسته می شود در حالی که فردی که بیشتر به ظواهر خود توجه می کند، بیشتر مورد توجه جنس مخالف خود قرار می گیرد تا یک فرد خلاق و متفکر.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اما برای خود من ثابت شده است که با حجاب و پوشش مناسب، راحت تر می توانم موجب رشد افکار و اندیشه هایم شوم و به مردان هم ثابت کنم که من در این عرصه موفق بوده و هستم؛ در این صورت آنها هم این مسأله را بهتر می پذیرند.
نظر شما