به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، علی فرخنده امروز شنبه (۱۷ شهریور) در نشست خبری با تشریح طرحهای قرارگاه شهید آوینی اظهار کرد: ۲۴ طرح به دبیرخانه قرارگاه استانی شهید آوینی ارسال و بررسی شد که در نهایت چهار طرح مورد حمایت قرارگاه مرکزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.
وی به اجرای طرح قرآنی ۳۱۳ با همت ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان و موسسه قرآنی تسنیم ذکر اشاره کرد و گفت: تربیت ۳۱۳ حافظ قرآن، برگزاری کارگاههای توانمندسازی صوت و لحن و ۵۰ کرسی تلاوت قرآن در شهرستانهای مختلف از چشماندازهای طرح قرارگاه شهید آوینی در استان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح جوانهها در قالب قرارگاه شهید آوینی ادامه داد: در همین راستا تربیت ۵۰۰ کنشگر فرهنگی با محوریت دانشآموزی در سطح مدارس استان با عنوان «رواق»، تربیت ۱۰۰ کنشگر جدید رسانهای و تربیت ۱۰۰ هنرمند تئاتر شبستان در دستور کار قرار گرفت.
فرخنده بیان کرد: طرح «خاوران» نیز با توجه به پیشینه و قدمت خراسان جنوبی و بخصوص وجود مفاخر و مشاهیر بزرگی در حوزه فرهنگی، دینی و هنری با برگزاری بزرگداشت دو شخصیت آیت الله تهامی و ابن حسام خوسفی مورد تایید و حمایت قرارگاه شهید آوینی وزارتخانه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه کنگره ملی ابن حسام خوسفی در سه بخش علمی و پژوهشی، فرهنگی و هنری و بخش اختتامیه در دستور کار است، افزود: ۲۳ عنوان مقاله در قالب کتاب چاپ میشود و تصویرسازی ۳۰ اثر از اشعار ابن حسام خوسفی و ۲۰۰ اثر خوشنویسی از اشعار این شاعر آیینی توسط هنرمندان برجسته استان تولید خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برگزاری کارگاه تربیت ۱۸۰ شاعر آیینی در قالب این طرح در دستور کار است، ادامه داد: در بخش فرهنگی کنگره ملی ابن حسام خوسفی تا پایان شهریور ماه شاهد برگزاری جشنواره ملی شعر آیینی خواهیم بود.
فرخنده با بیان اینکه اختتامیه این کنگره ملی ۲۸ آبان ماه امسال همزمان با سالروز وفات ابن حسام خوسفی برگزار میشود، در ادامه گفت: با توجه به اینکه خردادماه سال آینده شصتمین سال رحلت آیت الله تهامی است لذا اختتامیه بزرگداشت این عالم ربانی سال آینده خواهد بود اما رویدادهای اولیه آغاز شده و اولین برنامه فرهنگی و هنری در هفته نخست مهر ماه به میزبانی مسجدی که مقبره این عالم ربانی در آن قرار دارد، برگزار میشود.
وی از برگزاری دومین جشنواره منطقهای موسیقی مقامی آوای کویر در استان خبر داد و افزود: این جشنواره در دو بخش آموزش و رقابت گروههای موسیقی برگزار خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی بیان کرد:۸۲۴ شهریور ماه آغاز رقابت سه روزه جشنواره موسیقی مقامی آوای کویر یادبود استاد ذوالفقار بیتاته در استان خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه تعداد ۳۸۲ نفر از هنرمندان استانهای خراسان جنوبی خراسان رضوی، خراسان شمالی، کرمان و جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان به دبیرخانه اثر ارسال کردند، افزود: برخی از شرکتکنندگان مشترکاً در دو یا سه بخش گروه نوازی، تکنوازی و آواز شرکت کرده بودند.
فرخنده بیان کرد: ۴۳ گروه موسیقی که از این تعداد ۶ گروه از خراسان جنوبی (نوای لوت و پریشان از بیرجند، فریاد کویر از سرایان، بیتانه از فردوس، نوای شرق از درمیان صحراگرد از قاین، ۱۴ گروه خراسان رضوی، ۱۲، گروه خراسان شمالی، ۵۰ گروه کرمان و ۶ گروه از سیستان و بلوچستان ، به دبیرخانه جشنواره اثر ارسال کردند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی به بخش آموزش رایگان در این جشنواره منطقهای موسیقی مقامی اشاره کرد و یادآور شد: در پایان دوره آموزشی ۲۰ نفر افراد منتخب این دورهها با معرفی اساتید در اختتامیه جشنواره قطعهای را اجرا خواهند کرد.
وی با بیان اینکه طی این جشنواره ۶۰ اثر موسیقیایی تولید میشود و ۱۰۰ هنرمند موسیقی مقامی نیز تربیت خواهد شد، مجموع اعتبارات قرارگاه شهید آوینی استان خراسان جنوبی را ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعلام کرد.
نظر شما