به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الوطن، در گامی جدید در مسیر توسعه پایدار، اداره برق و آب دبی اعلام کرد: مسجد الریان در منطقه حتا توانست گواهینامه انرژی صفر به منظور رهبری در طراحی انرژی و محیط زیست (LEED ZERO)دریافت کند تا به اولین عبادتگاهی در جهان تبدیل شود که این گواهینامه معتبر بین المللی را به دست آورد و استاندارد جدیدی برای معماری پایدار در مکان های عبادت پایه گذاری کند.
«سعید محمد الطایر» رئیس اجرایی اداره برق و آب دبی، گفت: مسجد الریان از «طرح شهری ۲۰۴۰ دبی» که توسط «شیخ محمد بن راشد آل مکتوم» معاون رئیس امارات متحده عربی و نخست وزیر راه اندازی شد، حمایت می کند. همچنین طرح توسعه همه جانبه و پایدار در حتا با هدف رفع نیازهای توسعه اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی منطقه انجام می شود.
الطایر ادامه داد: مسجد الریان گواهینامه «انرژی صفر به منظور رهبری در طراحی انرژی و محیط زیست» را دریافت کرده است. این دستاورد تعهد ما به پایداری و نوآوری ، همچنین اشتیاق ما مساجد و ساختمانهای پایدار و سازگاری با محیطزیست را تایید می کند، که نشان دهنده تلاش ما برای رسیدن به حداقل استفاده از سوخت کربن تا سال ۲۰۵۰ است.
مسجد الریان که ساخت آن ۱۲ ماه به طول انجامید، نمونه ای از ساختمانهای پایدار است که دستکم ۱۵۰ درصد انرژی مورد نیاز سالانه خود را از طریق پنل های فتوولتاییک خورشیدی بسیار کارآمد در محوطه پارکینگ و وضوخانه تولید می کند.
انرژی تولید شده توسط این پنلها پاسخگوی کل مصرف سالانه مسجد از جمله روشنایی، سیستم های تهویه مطبوع و سایر موارد است و مازاد آن با رعایت اصول خالص انرژی مثبت به شبکه برق منتقل میشود.
مسجد الریان که سال ۲۰۲۱ افتتاح شد، رتبه پلاتین را برای ساختمان های سبز - رهبری در طراحی انرژی و محیطی (LEED v۴) را از شورای ساختمان سبز ایالات متحده با کسب ۸۳ امتیاز به دست آورد. در حال حاضر دریافت گواهینامه جهانی« انرژی صفر در رهبری طراحی انرژی و محیطی» موقعیت پیشگامی آن را در زمینه معماری پایدار تقویت می کند.
این دستاورد دیدگاه دبی به عنوان یک مرکز جهانی پیشرو برای انرژی پاک و اقتصاد سبز وتعهد اداره برق و آب دبی برای اجرای راهحلهای نوآورانه به منظور افزایش بهرهوری انرژی، کاهش کربن و افزایش کیفیت زندگی در امارات را حمایت میکند.
مسجد الریان بیش از ۶۰۰ نمازگزار را در خود جای می دهد و مساحت آن ۱۰۵۰ متر مربع با بالاترین استانداردهای پایداری محیطی است.
این مسجد شامل یک مناره به ارتفاع ۲۵ متر، پارکینگ برای اتومبیلها و موتورسیکلتهاست، علاوه بر این، امکاناتی مخصوص برای افراد معلول جسمی و حرکتی و یک ایستگاه «شارژر سبز» برای ماشینهای برقی در نظر گرفته شده است.
پنل های خورشیدی به همراه یک واحد تصفیه آب برای استفاده مجدد از آن برای اهداف آبیاری و نظافت نصب شد.
در ساخت این مسجد، سازمان برق و آب دبی خود را متعهد به رعایت بالاترین استانداردهای بین المللی برای تضمین کیفیت هوا با استفاده از یک سیستم تصفیه هوا بسیار کارآمد به منظور ایجاد محیطی سالم و پایدار در داخل مسجد و استفاده از مواد بازیافتی در ساخت و ساز کرد.
حتا منطقه از توابع امارت ( دبی ) در امارات متحده عربی میباشد. شهر حتا در فاصلهٔ ۱۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دبی واقع شدهاست.
نظر شما