خبرگزاری شبستان-استان فارس؛ مهدی رحمانیان| اهمیت تقوای الهی و ملازمت با راستگویان به عنوان الزامات اساسی دستیابی به سعادت در دنیا و آخرت مورد تأکید قرار میگیرد.
صادقان معمولاً به افرادی اطلاق میشود که در گفتار و کردار، شفاف و راستگو هستند. این افراد نقش مهمی در تشکیل روابط اجتماعی سالم ایفا میکنند و به عنوان الگوهای رفتاری مثبت، میتوانند بر محیط اجتماعی تأثیرگذار باشند.
تقوای الهی، به معنای پرهیز از گناهان و رعایت اصول اخلاقی در زندگی روزمره، موجب تقویت روحیه صداقت و نظم در رفتار افراد میشود.
این در حالی است که ارتباط با افراد صادق، باعث افزایش اعتماد، کاهش اضطراب و بهبود کیفیت رابطهها میشود.
تقوای الهی و پیوند آن با صداقت
تقوای الهی، به معنای پرهیز از گناهان و رعایت اصول اخلاقی در زندگی روزمره، موجب تقویت روحیه صداقت و نظم در رفتار افراد میشود.
براساس نظریات روانشناسی اخلاق، افرادی که به اصول تقوا پایبند هستند، در انتخابهای خود با آگاهی بیشتری اقدام میکنند و این امر احساس مسئولیت و تعهد را در آنان تقویت میسازد.
تأثیر پیروی از صادقان بر سعادت فردی و اجتماعی
افرادی که در زندگی خود از صادقان پیروی میکنند، نهتنها به بهبود کیفیت زندگی خود میپردازند، بلکه به بالا رفتن سطح معنوی و اخلاقی جامعه نیز کمک میکنند. این افراد معمولاً در مقایسه با دیگران، احساس رضایت بیشتری از زندگی دارند و بهراحتی میتوانند با چالشهای روزمره مقابله کنند.
پیروی از صادقان و تقوای الهی، بهعنوان دو عنصر کلیدی در ایجاد زندگی معنادار و رضایتبخش، باید در کانون توجه قرار گیرد؛ این دو عامل نهتنها در زمینه فردی، بلکه در ساختار اجتماعی، توانایی ارتقاء سطح اخلاقی و معنوی جامعه را دارند.
«برای داشتن دل و عمل پاک، خانواده و جامعه پاک و خلاصه یک زندگی سالم، باید همواره با صادقان باشیم».
راستقامتان دنیا و آخرت
امام جمعه جهرم با استناد به آیات قرآن و احادیث پیامبر اکرم (ص)، به اهمیت پیروی از صادقانهترین افراد جامعه می پردازد و می گوید: «برای داشتن دل و عمل پاک، خانواده و جامعه پاک و خلاصه یک زندگی سالم، باید همواره با صادقان باشیم».
حجت الاسلام محمدحسین مدبر با توضیح درباره ویژگیهای صادقان، آنها را کسانی معرفی کرد که «قول، فعل، عمل، ظاهر و باطنشان حاکی از صدق و صداقت است» و به عنوان راستقامتان دنیا و آخرت شناخته میشوند.
وی با مراجعه به تاریخ و سیره معصومین (ع)، خاطرنشان می کند: «مخاطب و مکلّف ائمه معصومین(ع) اهل ایمان تا قیام قیامت است که باید با صادقان باشند». مدبر تأکید می کند که ملازمت و پیروی از اهل بیت (ع) به معنای همگامی و همراستایی با ایشان است و هیچگاه نباید از آنها جلو زد یا عقب ماند.
این به تنهایی کافی نیست
امام جمعه جهرم در ادامه بر اهمیت برائت از دشمنان خدا و پیامبر (ص) و معصومین (ع) تأکید کرده و می افزاید: «این مسئله باید جایگاه مهمی در زندگی ما داشته باشد، تا مبادا به کسانی ملحق شویم که فقط محبت اهل بیت(ع) را ابراز میکنند و این به تنهایی کافی نیست».
«ولایت اهل بیت (ع) را کسی خواهد داشت که هم اهل محبت نبست به آنان و هم اهل برائت از دشمنان شان باشد».
حجت الاسلام مدبر تصریح می کند که «دوستی و محبت، بیزاری و دشمنی نسبت به دشمنان اهل بیت (ع) را میطلبد» این خطیب دینی با اشاره به فرمایشات اهل بیت (ع)، می گوید «کسی که ادعای محبت اهل بیت (ع) دارد باید از دشمنان آنان نیز برائت جسته و با دلی پاک زندگی کند».
او بر ضرورت آن تأکید دارد که «محبت به اهل بیت (ع) باید همواره همراه با نفرت از دشمنان آنان باشد و این مسئله نباید به خشونت و افراط منجر شود» حجت الاسلام مدبر همچنین بر این نکته تاکید می کند که برائت باید از درون و بهصورت معرفتی شکل گیرد و ابراز آن باید به گونهای باشد که بر جامعه آسیب نرساند.
مدبر بر ضرورت ایجاد فضای گفتگو و فهم متقابل در ابراز برائت و محبت تأکید کرده و می گوید: «ولایت اهل بیت (ع) را کسی خواهد داشت که هم اهل محبت نبست به آنان و هم اهل برائت از دشمنان شان باشد».
در دنیای پیچیده امروز، صداقت و راستگویی نهتنها الگوهای فردی، بلکه پایهگذار روابط اجتماعی سالم و پایدار در جامعه هستند. لذا، توجه به این موضوعات، میتواند زمینهساز تحقق سعادت حقیقی در دنیا و آخرت باشد.
نظر شما