حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا فوادیان» دبیر علمی اندیشکده بین المللی مهدویت در گفتگو با خبرگزاری شبستان در استان قم، با گرامیداشت روز نهم ربیع گفت: این روز با عنوان روز عهد و پیمان با امام زمان (عج) نامیده شده است و مردم، مراسمی را که در سراسر کشور برگزار می کنند در واقع مراسم عهد و پیمان دسته جمعی با امام زمانشان است.
وی در ادامه با اشاره به آسیب شناسی بیعت با امام زمان(عج) در این روز گفت: مردم در این روزعهد و پیمان می بندند اما یکی از آفت ها و آسیب ها، خلف وعده و پیمان شکنی است که بعد از نهم ربیع شاهد وفای به عهد و پیمان نیستیم.
بیعت با ولی خدا مخصوص قشر و گروه و طبقه و جنس خاصی نیست، همه در برابر ولی خدا، جانشین خدا و خلیفه خدا روی زمین موظف هستند
این کارشناس مهدوی با اشاره به واقعه غدیرو بیعت همه مسلمین حتی بانوان با ولی خدا گفت: بیعت با ولی خدا مخصوص قشر و گروه و طبقه و جنس خاصی نیست، همه در برابر ولی خدا، جانشین خدا و خلیفه خدا روی زمین موظف هستند و باید بیعت کنند.
دبیرعلمی اندیشکده بین المللی مهدویت ادامه داد: امام مهدی (ع) در هشتم ربیع سال دویست و شصت روزی که امام حسن عسکری ع به شهادت رسیده اند به امامت رسیده اند، و ما باید در آن روز با امامت و ولایت امام زمان خود بیعت می کردیم لذا امسال یا سال های بعد از سال دویست و شصت که عهد و پیمان با حضرت می بندند به عنوان روز تجدید عهد و بیعت با امام زمان (عج) است.
حجت الاسلام والمسلمین فوادیان افزود: ما با امام زمان (عج) عهد و پیمان می بندیم که چه کاری انجام بدهیم؟ عهد و پیمان ما با حضرت چیست؟ مفاد عهد و پیمان با حضرت چیست؟ در زیارت آل یاسین که خود حضرت به ما تعلیم دادند و بهترین راه ارتباطی و توسل و عهد و پیمان با بقیه الله است می گوییم: «و هو عهدی الیک و میثاقی لدیک» ای آقا این عهد و پیمان من به سوی شماست میثاق من نزد شماست. حال چه کاری باید انجام دهیم؟
وی ادامه داد: ما چند کار را باید انجام دهیم همانطور که در دعای ندبه نیز می خوانیم. اول بخشیدن جان، بخشین مال و دارایی، گذشتن از فرزندان و خانواده، و عهد کنیم هرآنچه که خداوند به من بخشیده است در راه تو صرف و خرج بکنم و به پای تو بریزم و برای اهداف تو خرج کنم. درواقع چنین عهد و پیمان هایی را در روز نهم ربیع با امام زمان می بندیم، حال باید فکر کنیم آیا ما عهدمان را وفا کرده ایم؟ آیا این میثاقی که با حضرت می بندیم بعد از ۹ ربیع نیزپای کار هستیم؟ آیا وفای به عهد و پیمان داریم؟
دبیرعلمی اندیشکده بین المللی مهدویت تصریح کرد: درطول تاریخ خیلی ها حرف زدند اما عمل نکردند، خداوند تبارک و تعالی نیز در آیات بسیاری از قرآن کریم مارا به وفای به عهد و پیمان تشویق فرموده است: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ / کَبُرَ مَقْتًا عِنْدَ اللَّهِ أَنْ تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ ای کسانی که ایمان آورده اید چرا چیزی می گویید که انجام نمی دهید / نزد خدا سخت ناپسند است که چیزی را بگویید و انجام ندهید»
وی تصریح کرد: نامه امام علی (ع) به مالک اشتر در نامه پنجاه و سه نهج البلاغه را ملاحظه بفرمایید می بینید حضرت چگونه به مالک اشتر فرمان می دهد در حقیقت به همه ما فرمان می دهد که وفای به عهد و پیمان داشته باشیم، آدم هایی ارزش انسانی و ایمانی دارند که وفای به عهد و پیمان داشته باشند.
وظیفه ما عهد و پیمان با حضرت است و اگردر روز نهم ربیع همه تشویق می شویم برای تجدید عهد و پیمان با امام زمان باید متوجه آسیب پیمان شکنی نیز باشیم.
دبیرعلمی اندیشکده بین المللی مهدویت با بیان اینکه مهم ترین سرمایه اجتماعی وفای به عهد و پیمان است گفت: مهم ترین وظیفه ای که جامعه منتظر دارد وفای به عهد و پیمان با ولی خداست و جامعه منتظر باید از گناه کبیره خلف وعده و پیمان شکنی برحذر باشد، وظیفه ما عهد و پیمان با حضرت است و اگردر روز نهم ربیع همه تشویق می شویم برای تجدید عهد و پیمان با امام زمان باید متوجه آسیب پیمان شکنی نیز باشیم.
این کارشناس مهدوی با اشاره به وفای به عهد امام علی نسبت به پیامبر اسلام گفت: امیرالمومنین(ع) در تمام جنگ ها با تمام وجود جان خود را سپر بلای پیغمبر می کرد و در لیله المبیت شبی که امیرالمومنین به استقبال شمشیرها رفت و در بستر پیغمبر خوابید تا پیغمبر مهاجرت کند، در واقع جان پیغمبر را مقدم بر جان خود دانست.
حجت الاسلام والمسلمین فوادیان افزود: ما نیز با امام زمان خود باید چنین عهد و پیمان هایی ببندیم، بیعت نکردن با امام زمان علیه السلام معنایش نقض عهد با خداوند است، عهدشکنی با امام زمان یعنی عهدشکنی با پیغمبر و تبعات بدی را به همراه خواهد داشت.
دبیرعلمی اندیشکده بین المللی مهدویت با طرح این سول که حال با توجه به این آفت و آسیبی که وجود دارد ما باید چه کنیم؟ گفت: اول باید به حساب و کتاب خود برسیم و محاسبه کنیم و اگر دچار عهدشکنی با امام زمان شدیم خودمان را مورد عتاب و خطاب قرار دهیم، دوم طلب عفو و بخشش از خداوند باشیم که اگرعهد بستیم ولی عهدمان را نسبت به امام زمان فراموش کردیم یا شکستیم استغفار کنیم. سوم تصمیم بگیریم که این عهد و پیمان را با حضرت تحت هر شرایطی رعایت کنیم چراکه فاجعه ای که سقیفه در عالم ایجاد کرد مبتنی بر عهدشکنی بود، در غدیر با امیرالمومنین بیعت کردند وقتی به مدینه برگشتند زیر سقف سقیفه نشستند و آنچه که نباید بر سر اسلام اتفاق می افتاد، اتفاق افتاد و جامعه اسلامی را منحرف کردند، و چهارمین کار این است که مراقبت کنیم که کارهای ما منطیق بر وفاق و وفای به عهد و پیمان با امام زمان باشد.
نظر شما