به گزارش خبرگزاری شبستان از استان مرکزی، ظهیر حمیدی زاده با اشاره به اینکه برداشت باریجه از سطح ۵۰ هکتار از اراضی درمن در شهرستان خنداب انجام میشود، گفت: قرار است یک تن برداشت صورت گیرد که تاکنون ۲۵۰ کیلو برداشت شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خنداب افزود: شهرستان خنداب به دلیل موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی، ویژگیهای توپوگرافی و کوهستانی بودن، خاستگاه بسیاری از گیاهان دارویی خودرو است و گیاه باریجه یکی از دیگر گیاهان ارزشمند دارویی است که در این منطقه به وفور یافت می شود.
وی با بیان اینکه شیره گیاه باریجه دارای ۹۵ درصد از ترکیبات شیمیایی و دارویی با ارزش است، بیان داشت: باریجه در مراتع روستایی سوزان، درمن و بخش کلاغ نشین اراک و در ارتفاعات بلند رشد می کند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خنداب با بیان اینکه برداشت باریجه از اوایل شهریور آغاز شده و تا اواسط مهرماه ادامه دارد، عنوان کرد: برداشت باریجه از سطح ۵۰ هکتار از اراضی درمن در شهرستان خنداب انجام میشود و قرار است یک تن برداشت صورت گیرد که تاکنون ۲۵۰ کیلو برداشت شده است.
حمیدی زاده با اشاره به اینکه برای برداشت اصولی این گیاه طرح تهیه شده است، افزود: گیاهان دارویی بر اساس طرحهای مصوب برای برداشت در اختیار بهره برداران قرار می گیرد و بهره برداران موظفند طبق طرح برداشت این گیاه را انجام دهند.
وی با بیان اینکه برداشت اصولی گیاهان داروئی هیچگونه آسیبی به بوته وارد نخواهد کرد، گفت: باریجه بعد از چند سال دوره استراحت برداشت میشود، این در حالیست که از محدوده کنونی بعد از پنج سال دوره خواب برداشت انجام میشود و مجدد پنج سال در این محدوده بهره برداری صورت نمیگیرد تا دوره بازسازی گیاه کامل شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خنداب خاطرنشان کرد: انتخاب پیمانکار برای برداشت گیاهان داروئی به صورت مزایده برگزار میشود و بین افراد شرکت کننده برنده مزایده اعلام و بهره برداری صورت میگیرد، اگر پیمانگار طبق اصول برداشت نداشته باشد طبیعتا از برداشت آنها جلوگیری و قرارداد آنها لغو میشود اما اگر برداشت گیاهان داروئی به صورت اصولی باشد و براساس قرارداد بسته شده انجام شود، منعی وجود نخواهد داشت.
نظر شما