به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، میگویند تصمیمهای بزرگ را باید با دل گرفت یا اینکه میشود در جاهای کوچک هم تصمیمهای بزرگ گرفت، به بیان سادهتر برای انجام کارهای بزرگ، انگیزه درونی و همت عاشقانه مؤثرتر از هر نوع امکانات دیگر است.
حال حکایت طلبه ای است که سالها پیش تصمیم می گیرد خانه کوچک خود را به پاتوقی برای آموزش و تقویت فرهنگ قرآنی کند.
مساجد و حسینیه ها که کارکرد خودشان را دارند و درست است؛ ولی در سیره پیامبر داریم که ایشان مستحبات و بسیاری از برنامه های عبادی شان را در خانه انجام می دادند و این جلسات خانگی قرآن ساده ترین و پرکاربردترین ابزار فرهنگی برای گسترش معارف قرآنی است.
حالا دیگر همه زمان شروع جلسه را میدانند. کمی مانده به موعد، چند نفر شروع به چیدن رحلها میکنند. سابقه برپایی جلسه باعث شده که خیلیها خودشان را به شرکت در آن مقید کنند.
هرکس که میآمد، مشتاق میشد و میرفت دست دیگری را میگرفت و میآورد و اینطور جمعیت قرآنی بیشتر شد، یکی از خصوصیات بارز این جلسه، همدلی و رفاقت بین اعضای آن است. کسانی که در جلسات قرآنی شرکت میکنند، صفا و سادگی آن را میبینند و جذبش میشوند.
در این جلسه قرآن همهجور آدم با سن و سال مختلف شرکت میکنند و طوری که نوجوان دهساله کنار پیرمرد هفتادساله می نشیند و جلسه طوری اداره می شود که همه یاد بگیرند و در حد خودشان پیشرفت کنند.
و کلام نورانی خدا؛ ساده و صمیمانه و با همان لحن ساده و دوستداشتنی به اطرافیان آموخته می شود طوری که مخاطب هروقت پای رحل و کتاب مینشینند به وجد می آیند.
حجت الاسلام علی اکبر سیاحی روحانی مستقر کوی توحید در شهرستان حمیدیه بانی این محفل ساده و نورانی می گوید: سالها پیش مسئول هیئت امنای مسجد از من درخواست کرده که یک جلسه آموزش قرائت قرآن و تفسیر داشته باشیم من هم کمال و تمام قبول کردم با اینکه بنده در امور قرآنی کار کردم و دوست داشتم که چنین جلسه ای داشته باشم زیرا در عالم وجود بهتر از قرآن و عترت (که حلّال همه مشکلات روحی و معنوی و مادی است) نداریم.
وی ادامه داد: یکی از اهداف این ایده رساندن معارف قرآن و عترت اهل بیت علیهم السلام برای مخاطبین است و این معارف قرآن و عترت است که همه خلأهای موجود را برطرف می کند و دیگری ارتقای معنویت و اعمال مردم به سوی بهترین هاست.
سیاحی بیان کرد: از حدود ۸ سال پیش تا الان این جلسه هر جمعه شب در منزل برگزار می شود و در هر جلسه از ۲۵ تا ۴۰ نفر حضور دارند و تصمیم گرفتیم به خاطر برکت قرآن برای خانه ها این جلسه قرآنی را خانه به خانه کنیم.
وی افزود: مدت زمان این جلسه یک ساعت است، نیم ساعت آموزش تجوید با حضور استاد صاحب صادقی و نیم ساعت دیگر تفسیر یا همان درس هایی از قرآن را من بیان میکنم.
این روحانی بانی جلسات قرآن از اشتیاق اهالی محله برای برگزاری کلاس قرآن اشاره کرد و گفت: مردم محله آنقدر مشتاق تفسیر و آموزه های قرآن هستند که دوست دارند بیشتر از نیم ساعت به تفسیر اختصاص دهیم و تاکنون افرادی که نسبت به تلاوت قرآن مشکل داشته اند ضمن رفع اشکال، مسلط به علوم قرآنی شده اند.
وی در پایان تاکید کرد: اگر بر همین روند پیش ببریم، آینده آنها آینده قرآنی می شوند یعنی اعمال و سکنات آنها بر طبق معارف قرآنی و عترتی خواهد بود و از خرافات و بدون سند و ... دور می شوند.
سبک زندگی دینی عبارت سادهای است، اما وقتی میخواهیم درباره آن صحبت کنیم، حجم زیادی از اطلاعات پراکنده است که بارها درباره آنها شنیدهایم و بدون تعارف باید گفت تولیدات فرهنگی جامعه در این حیطه کمرنگ بوده است و باید بیشتر از اینها روی آن کار شود و در همین راستا همین جلسات قرآنی ساده نیز ظرفیت مؤثری در تقویت فرهنگ قرآنی و ترویج سبک زندگی دینی دارند و میتوان با اجرای طرحهای قرآنی زمینه جذب قرآن آموزان بیشتری را فراهم کنند.
نظر شما