به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری در همایش یاوران وقف که به مناسبت هفته وقف در سالن همایشهای امامزاده سید علی(ع) برگزار شد گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، فرهنگ قرآنی جان تازهای گرفت زیرا سابقه نداشت تا پیش از آن، قاریان و حافظان کلام وحی در سطح بینالمللی بدرخشند ولی امروز خواهران و برادران قرآنی ما بسیاری از کشورها را پشت سر گذاشتهاند.
وی افزود: تلاوت قرآن مرحله نخست فرهنگ قرآنی است که در این زمینه پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم چه اینکه صوت و لحن قاریان و حافظان ایرانی، قراء دیگر کشورها را به شگفتی وا داشته که این همه به خاطر فعالیتهای سازمان اوقاف و امور خیریه است.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه احیاء موقوفات دیگر وظیفه سازمان اوقاف است که نسبت به آن اهتمام ویژهای دارد گفت: بهسازی و نوسازی موقوفات و بقاع متبرکه در دورههای مختلف سازمان اوقاف جزو عملکرد بسیار خوب آن به شمار میرود.
وی ادامه داد: هم در زمینه مسائل قرآنی و هم در حوزه وقف از زحمات ریاست سازمان اوقاف و نیز مدیر کل اوقاف استان قم تشکر و قدردانی میکنم.
حسینی بوشهری با بیان اینکه خداوند در قرآن چهار ویژگی برای این کتاب برشمرده است گفت: باید به این نکات توجه داشت و به تلاوت و حفظ کلام وحی بسنده نکنند بلکه به تدبر و تعقل در آن نیز بپردازند و عامل به دستورات الهی باشند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: نباید به گونهای زندگی کنیم که مورد گلایه پیامبر(ص) قرار بگیریم، مردمی که قرآن را تلاوت میکردند ولی سبک قرآنی در زندگی آنها جایی نداشت.
وی با اشاره به آیه شریفه «یاأیها الناس قد جاءتکم موعظة من ربکم وشفاء لما فی الصدور وهدی» گفت: قرآن بر دلهایی که آماده هستند مینشیند و تاثیر میگذارد.
حسینی بوشهری ادامه داد: آیتالله عبدالکریم حائری موسسه حوزه علمیه نقل میکند که روزی شیخ جعفر شوشتری از منبریهای مشهور آن دوره میگفت میخواهم شما را امتحان کنم، اگر آیاتی که میخوانم شما را تحت تاثیر قرار داد مشخص میشود کلام الهی در روح و جان شما نفوذ کرده است.
این استاد برجسته حوزه علمیه گفت: این امر نشان میدهد آیات قرآن باید بر دل بنشیند، در مرحله بعد زنگارهای گناه را بزداید و به قلب انسان شفافیت و نورانیت ببخشد؛ همچنین دلی که تحت تاثیر قرآن قرار گرفت شفا مییابد و جنبه هدایت مییابد یعنی راههای رستگاری به رویش باز میشود و به این ترتیب و در فردای روز قیامت، صاحب چنین قلبی مشهور رحمت و بهشت برین الهی خواهد بود.
وی با اشاره به سنت حسنه وقف و آثار و برکات آن خاطرنشان کرد: استفاده اقشار مختلف به خصوص ایتام و نیازمندان از موقوفات، ثوابی دائمی برای واقفان به همراه دارد؛ همچنین وقفهای قرآنی چنین تاثیری دارند و دلها را به سمت خدا سوق میدهند.
حسینی بوشهری به وقف جمعی پرداخت و گفت: شاید فردای قیامت به خاطر یک آجر که در سازهای قرار گرفته، شخص واقف نجات یابد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه امروزه بسیاری از دانشگاههای معتبر دنیا از طریق وقف اداره میشوند تصریح کرد: ما که مسلمانیم و پیامبر و امامان ما مروج و عامل به وقف بودند باید در این زمینه پیشرو باشیم.
نظر شما