به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از یورونیوز، دولت مراکش قصد دارد تا مسجد تاریخی و باستانی تینمل در ارتفاعات کوههای بلند اطلس در منطقه الحوز در نزدیکی شهر مراکش بازسازی کند.
این تصمیم پس از خسارتهای گسترده به این مسجد در نتیجه زلزله سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی در این کشور اتخاذ شد.
کارگران در حال حاضر درحال آواربرداری به منظور جستجو از بخشهایی از مسجد اصلی هستند، به طوری که کارگران آجرهای قابل استفاده را جمع آوری میکنند و تلاش دارند تزئینات باقی مانده را بازسازی کنند.
احمد توفیق، وزیر امور اسلامی مراکش به آسوشیتدپرس گفت: مقامات در تلاش هستند تا این مسجد را طبق بقایای باقی ماند، بازسازی کنند.
مسجد تینمل، یکی از عجایب معماری شمال آفریقا به شمار میآید و به خاطر طاقهای قوسی، قالبهای حکاکی شده دستی و خشتهای گلی کوبیدهای که قدمت آن به سال ۱۱۴۸ پس از میلاد در دوران خلیفه المحد عبدالمؤمن بن علی معروف برمیگردد، معروف است.
قبل از زلزله سال گذشته، پروژه مرمتی این مسجد ۱۸ ماه به طول انجامید، اما این حادثه منجر به فروریختن گنبدها و ستون های آن شد.
بر اساس برآوردهای دولت مراکش، زلزله منطقه الحوض منجر به کشته شدن نزدیک به سه هزار نفر، تخریب نزدیک به ۶۰ هزار منزل و تخریب ۵۸۵ مدرسه شد که هزینه مرمت این خسارت براساس برآوردهای دولت مراکش، نزدیک به ۱۲.۳ میلیارد دلار آمریکا رسید.
در همین حال، دولت مراکش مرمت این بنا را در اولویت های خود قرار داده است، زیرا وزارت امور اسلامی و وزارت فرهنگ از معماران، باستان شناسان و مهندسان مراکشی برای نظارت بر این پروژه کمک گرفته است.
دولت ایتالیا، «آلدو جورجیو پیتزی» معمار مراکشی تبار را که مشاور مسجد حسن دوم در کازابلانکا، یکی از بزرگترین مساجد آفریقا نیز بود، در چارچوب این تلاشها اعزام کرد.
از سوی دیگر، ساکنان تینمل نیز رضایت خود را از کار مرمت و بازسازی اعلام کردند، زیرا آنها این مکان مقدس را مایه مبارهات و منبع درآمد این منطقه که از کمبود زیرساخت ها و شغل رنج می برد، می دانند.
نظر شما