امرالله یدالهی_ یکی از رزمندگان دوران دفاع مقدس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران در مورد دفاع مقدس و چگونگی اعزام و فعالیت ها در دوران مقدس اظهار کرد: ۱۴ ساله بودم که به جبهه حق علیه باطل اعزام شدم و حدود ۱۹ ماه در جبهه های حق علیه باطل حضور داشته و در دو مرحله بصورت داوطلب بسیجی در کردستان و جنوب و یک مرحله هم داوطلب در سپاه، عازم شدم.
می گوید:۱۴ سال داشتم که با اصرار فراوان برای اعزام به جبهه پذیرفته شدم، مرحوم حجت الاسلام شعبانی بعنوان مسئول عقیدتی سیاسی سپاه وقت نکا از بستگان بود پا در میانی کرده بود و البته نگران هم بود که اتفاقی برایم نیفتد تا شرمنده پدرم نشود، چرا که پدر مرحومم قبل از من با ایشون صحبت کرده بود که به بهانه ایی از من ثبت نام نکند.
می گوید: سال ۶۶ بالاخره مسئول بسیج وقت آقای اکبری پذیرفت و من نیز به خیل از دوستان آنروز به پادگان ولی عصر(عج) گهر باران میاندرود اعزام شدم، یادش به خیر، رحیم شیرخانی، کاظمیان، منصوری، علی اصغرپور ….و چند تا از همکلاسهای مدرسه امام موسی صدر آنروز نکا هم بودند.
یدالهی با بیان اینکه در بدو ورودی پادگان ولیعصر(عج) گهر باران ما را بخط کردند و صف با ازجلو نظام یکی از برادران سپاهی جلوی درب پادگان شکل گرفته بود، افزود: علی اصغرپور از بچه های روستای لیمونده و ساکن روستای چاله پل بود، باباش از پاسدران قدیمی بود که در تدارکات کار می کرد، قدش آنقدر کوتاه بود زیر پاهاش دوتا آجر گذاشت تا برنگردد.
می گوید:بلاخره آموزشی سه ماهه هر طوری بود با تمام سختی ها و شیرینی هایش تمام شد و عازم کردستان شدیم و مریوان و سپس به منطقه اسلام دشت (جانوران) و آخرین قله و پایگاهی که به شاه نشین معروف بود.
وی گفت: خیلی زود ماموریت اول ما کمتر از سه ماه حضور در جبهه در اولین اعزام تمام شد و به خانه برگشتیم.
می گوید: وقتی وارد محل شدم، چند نقطه از روستای گلبستان پارچه نوشته هایی را دیدم که چندتن از بچه های محل مان شهید شدند و دلم دوباره هوای جبهه کرد تنها دو سه روز خانه ماندگار شدم دلم تاب ماندن در اینجا رانداشت.
یدالهی گفت: شهید محمود محمد زاده ولامدهی با آن قامت رشیدش تسبیح به دست در خیابان دید و گفت؛ به جای اینکه تو این کوچه پس کوچه ول بگردی بیا بریم جبهه ببین چه غوغای است هنوز کلامش آویزه گوشم هست که دنبال هرچی میگردی بیا تو جبهه است رفقای خوب تو جبهه هستند درس را بعداً هم میشه خوند.
می گوید: گفتم محمود جان یه بار رفتم تازه برگشتم و بابام خیلی از من دلخور است که شهید محمدزاده گفت؛ فرمان امام مهمتر ه الان یک فرصته که هیچ وقت شاید گیرت نیاید و دو سه روز بعد دوباره همراه کاروان دانش آموزی حرکت کردیم و همراهان ما اینبار شهید مجید رئیسی را بیشتر به یاد دارم و چند نفر ازبچه های گلبستان هم وسط راه با ما ملحق شدند، نادر رسولی، رمضان مددپور، عیسی طبقه آستانی، چندتا از معلم های آنروز راهم خاطرم هست که درکنارشان بودیم، شهید عمادی از میانگاله کاملا خاطرم هست، مرحوم شبستانی، آقای خون کبوتر، خونجیگر، بیابانی، حمزه ایی قاسمیان، و ... ….عازم مناطق جنوب و هفت تپه و در ادامه عازم فاو شدیم و در همه دوران دفاع مقدس اخلاص، ایثار، گذشت، ولایتمداری و دفاع از سرزمین و ناموس را آموختیم.
وی در مورد حال و هوا و فضای جبهه ها در دوران دفاع مقدس گفت: در طول ۸ سال دفاع مقدس، فضای دوستانه و صمیمانه و عشق حاکم بود و نزدیکی به خدا دانشگاهی برای انسان سازی و خودسازی بود.
وی افزود: خیلی ها از این فرصت استفاده کردند و در جهت رشد و تعالی خود به جای خوبی رسیدند و جبهه ها به صورت عملی پر از تقوا بود و ما درس ایثار و عاشقی را در جبهه یاد گرفتیم و روحیه جهادی ایثار از خود گذشتگی در جبهه ها شکل گرفت.
این رزمنده دفاع مقدس با بیان اینکه درس اطاعت از ولی امر ولایت فقیه در جبهه آموزش داده می شد، خاطرنشان کرد: اطاعت فرمانده، رعایت سلسله مراتب، احترام به مافوق و مدیران و فرماندهان در سایه سار آموزهای جبهه بود و ریشه همه این آموزه ها از دانشگاه و مکتب امام حسین(ع) و عاشورا بود و در واقع روحیه شهادت طلبی رزمندگان برگرفته از مکتب عاشورا بود.
یدالهی گفت: جببه ما کربلا هم بود شب های عملیات گویا در خیمه امام حسین(ع) هستی و حلالیت طلبیدن در زمان اعزام به خط مقدم برای ما کربلایی دیگر را تداعی می کرد و در واقع آنچه از تاریخ کربلا شنیده بودیم، در جبهه به عینه دیدیم.
وی افزود حبیب ابن مظاهر ها، قاسم ابن الحسن ها و علی اکبر در کنار یکدیگر برای دفاع از کیان اسلامی در مقابل باطل رژیم بعثی ایستادند، تا امروز ما در مقابل دشمنان قد خم نکنیم و سرها از بدن جدا شد تا ما سربلند باشیم.
این رزمنده اظهار کرد: توانمندی های ما در جبهه ها در سایه عنایت امداهای غیبی بود و باور توانمندی و خودکفایی امروز برگرفته از آموزهای دفاع مقدس است و باید قدر دانسته شود که اگر آن روحیه حفظ شود و دوباره نهادینه شود، ممکلت ما هیچ گونه مشکلی نخواهد داشت.
یدالهی گفت: در طول دفاع مقدس همه وظیفه ومسئولیت خود را پذیرفتند و به درستی انجام دادند و اکنون اشکال برخی از کارها و دور شدن از حال و هوای جبهه ها در سایه پشت میز نشستن هاست که روحیه جهادی در آنجا حاکم نیست و باید تلاش شود کهدوباره برگردد.
وی افزود: حالا که سالها از آن سال و دفاع مقدس گذشت، دلتنگ آن دوران هستیم، دوران دفاع مقدس، رزمندگان، صداقت ها، نماز جماعت ها. دعا کمیل ها و دعای توسل ها.
به گفته این یادگار دفاع مقدس، همه جبهه های ما پر بود از نام و یاد ائمه اطهار و توسل به تمام زمان و بسیاری از عملیات های ما با ناممهدی (عج) بود.
یدالهی افزود: انس و الفت رزمنده ها با امام زمان(عج)، حال و هوای جبهه های ما را مهدوی کرده بود و زمزمه های رزمندگان در دعاهای توسل و ندبه به ویژه قبل از عملیات ها هیچ گاه فراموش نمی شود و این دعاها و نیایش ها و گریه ها و زاری های رزمندگان برای شهادت، همان عنایت و امداد های غیبی بود.
وی افزود: مساجد همواره در طول تاریخ اسلام نقشی بنیادین و اصلی داشته و همانطور که. در پیروزی انقلاب اسلامی، مسجد به عنوان پایگاه اصلی انقلاب نقش آفرینی کرد در طول دفاع مقدس همپایگاه اصلی اعزام ها و پشتیبانی ها و تبلیغات فرهنگی بود.
یدالهی گفت: انس رزمنده ها با مسجد، از زمان ثبت نام و آموزش شروع می شد و تا اعزام و دوران مرخصی و تشییع رزمندگان در مسجد و با مسجد بودند و فعالیت ها و تبلیغات فرهنگی و پخش سرودهای دفاع مقدس از مساجد موجب تهییج و بسیج نیروها در آن برهه حساس تاریخی می شد.
این رزمنده دفاع مقدس با بیان اینکه نقش مساجد در پشتیبانی و حمایت از جبههها در دوران دفاع مقدس و کمک های مردمی بی مانند بود، یادآور شد: مسجدی ها در تبیین ارزش های دفاع مقدس و تقویت روحیه ایثار و تقویت فرهنگ ایثار و شهادت نقش مهمی داشتند و جهادی و با تبعیت از ولی فقیه اقداممی کندند و اکنون هم باید همان روحیه جهادی در بین مردم و مسوولان جامعه نهادینه شود.
یدالهی، نقش تربیتی مساجد را یکی از جدیترین و مهمترین کارکردهای مسجد در دفاع مقدس خواند و اظهار کرد: در این دوران مساجد نقش تربیت و جذب رزمندگان و آمادگی آنان برای اعزام به جبههها را ایفا میکردند .
نظر شما