به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، محمد حسن نامی در حاشیه جلسه مشترک مدیریت ستاد بحران شهرستان های جیرفت و عنبرآباد، گفت: به دلیل تغییرات آب و هوایی که در کشور و منطقه رخ داده برخی از استان ها نه تنها در زمستان و بهار بلکه در طول سال با بحران هایی همچون سیلاب مواجه هستند.
رییس ستاد مدیریت بحران کشور افزود: جنوب کرمان، جنوب استان فارس و جنوب سیستان و بلوچستان از مناطقی هستند که در طول سال با مخاطرات سیلاب مواجه می باشند.
وی با اشاره به اینکه کرمان از یک موقعیت خاصی برخوردار است، بیان کرد: این استان همیشه با بحران های سیلابی مواجه هست و در همین راستا امروز جلسه مشترک ستاد مدیریت بحران شهرستان های جیرفت و عنبرآباد تشکیل شد.
نامی ابراز کرد: در این جلسه مقرر شد طرحی برای ساماندهی رودخانه های هلیل، شور و ملنتی طرحی ارائه شود تا بتوانیم با اختصاص اعتبار این رودخانه ها را ساماندهی کنیم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: ساماندهی رودخانه ها شامل اصلاح مسیر، برید بندی، ساحل سازی و رادیه بندی زیر پل هاست که پس از برآورد هزینه ها، اعتباری به آن اختصاص خواهد یافت و همچنین برای طرح جمع آوری آب های سطحی شهرستان های جیرفت و عنبرآباد و بخش اسماعیلی بودجه ای در نظر گرفته خواهد شد.
وی اظهار کرد: در بحث مبارزه با آفت سوسک سرخرطومی حنایی که در باغات نخیلات شهرستان های جیرفت و عنبرآباد مشاهده شده و از آنجایی که یک پنجم نخیلات کشور در استان کرمان قرار دارد بنابراین بودجه ای برای مبارزه و کنترل این آفت نیز اختصاص داده می شود.
نامی خاطرنشان کرد: ایمنی روستاها در برابر مخاطرات سیلاب امری ضروری و لازم است که پس از ارائه طرح های توجیهی و برآورد هزینه ها، اعتباری در نظر گرفته خواهد شد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: رییس جمهور به جلوگیری از مخاطرات طبیعی توجه ویژه ای دارد تا مردم کمتر آسیب ببینند در همین وضعیتی که رودخانه هلیل رود مشکلاتی را برای مردم به وجود آورد، رییس جمهور دستورات ویژه ای دادند.
وی عنوان کرد: وزیر کشور هم توجه ویژه ای دارند که ما برای چند استان از جمله خراسان شمالی، اردبیل، مازندران، گلستان، گیلان، چهارمحال بختیاری، کهکیلویه بویر احمد علاوه بر سه استان جنوبی که در معرض مخاطرات سیلاب هستند، طرح ویژه ای برای جلوگیری از سیلاب و کاهش خطرات سیلاب اجرا کنیم.
نامی با بیان اینکه حوزه آبخیزداری در مأموریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و وزارت جهاد کشاورزی است، ابراز کرد: ما برای اجرای این طرح ها هم بودجه ای در نظر خواهیم گرفت تا به صورت فعال و با کار جهادی ظرف مدت یک تا دو سال بتوانیم کلیه مناطقی که نیاز به طرح های آبخیزداری و آبخوانداری دارند، این طرح ها را اجرا کنیم تا هر چه زودتر از خطرات سیلاب و فرسایش خاک جلوگیری کرده و به تغذیه سفره های آب زیرزمینی کمک کنیم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه تولید کشور در زمینه ساخت ماشین آلات سنگین راهداری محدود است، اظهار کرد: این ماشین آلات باید وارد شوند و واردات این ماشین آلات یکسال به طول می انحامد البته تعدادی ماشین آلات خریداری شده اما در گمرک هستند.
وی عنوان کرد: در جلسه مشترک ستاد مدیریت بحران شهرستان های جیرفت و عنبرآباد مقرر شد نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی و فرمانداران شهرستان های جیرفت و عنبرآباد درخواست تامین ماشین آلات راهداری را ارائه دهند تا ما بتوانیم در هیئت دولت دستور ویژه ای از رییس جمهور برای معافیت گمرکی این تجهیزات بگیریم و این تجهیزات هر چه زودتر به این شهرستان ها ارسال شوند.
نامی یادآور شد: در کل کشور ۱۰ هزار و ۸۰۰ دستگاه، تجهیزات و ماشین آلات سنگین شامل لودر، بولدزر و بیل مکانیکی از رده خارج شده اند که با بررسی های صورت گرفته می توانیم با تخصیص اعتبار ۹ هزار تا از این دستگاه ها، تجهیزات و ماشین آلات را به مسیر عمران کشور بازگردانیم.
محمدحسن نامی گفت: در این جلسه مقرر شد طرحی برای ساماندهی رودخانه های هلیل، شور و ملنتی طرحی ارائه شود تا بتوانیم با اختصاص اعتبار این رودخانه ها را ساماندهی کنیم.
کد خبر 1784207
نظر شما