خبرگزاری شبستان، گروه بینالملل: در حالی که نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه ادامه دارد و به سالگرد این نسلکشی نزدیک میشویم، بسیاری از شاعران، نمایشنامه نویسان، رمان نویسان و فیلمسازان سرزمین فلسطین همچنان به خلق زیبایی در وخیمترین و بدترین شرایط ادامه میدهند.
در همین راستا، یکی از معتبرترین مکانهای هنری لندن به نام «باربیکان»، جشنواره منحصر به فردی به نام «صدای مقاومت» را برگزار کرد و برخی از این استعدادها را به نمایش گذاشت که شامل گزیدههایی از خاطرات چندین نویسنده ساکن غزه، همراه با موسیقی و پسزمینهای از یک فیلم بود.
این شب با شعری از «هیبه ابوندا»، نویسنده ۳۲ ساله ای که در اکتبر سال گذشته میلادی در حمله هوایی اسرائیل کشته شد، آغاز شد که متن آن اینگونه بود:
در ریههای ما وطن است و در نفس ما غربت
وطنی که در رگهایمان میجوشد که قدمهایمان به سویش میرود
در نخلستان غم می روید، تاک غریبان، نگاه هایی چون اشک آویزان.
شعر ابوندا توسط نویسنده فلسطینی به نام «شوفانی» که بیشتر به دلیل همکاری در نوشتن فیلم کوتاه ۲۰۲۰ برنده جایزه The Present شناخته شده است، با صدای بلند خوانده شد.
ابو ندا در دفتر خاطرات خود، روز قبل از بمباران خانهاش توسط اسرائیل، نوشت: فهرست دوستان من در حال کوچک شدن است و تبدیل به تابوتهای کوچکی میشود که اینجا و آنجا پراکنده شدهاند. دوستانم پرواز می کنند، نه میتوانم آنها را دوباره برگردانم، نه میتوانم تسلیت بگویم و نه میتوانم گریه کنم. نمی دانم چه کنم. هر روز کوچکتر میشود، اینها فقط نام نیستند، اینها ما هستیم با چهرههای مختلف، نامهای متفاوت.
امروز قرار بود روز خوبی باشد
«صدای مقاومت» مخاطب را به هفتم اکتبر ۲۰۲۳ بازمی گرداند، نویسنده عاطف ابوسیف (با بازی نبیل الواحبی) در دریا شنا می کند و نویسنده سوندوس صبرا (با بازی یوسرا ورساما) در سنت پاییزی چیدن زیتون شرکت می کند.
دفتر خاطرات صبرا با این جمله آغاز می شود: باران است. من عاشق صبحهای بارانی هستم. بعدا با شنیدن صدای انفجارها، فریادهای وحشت خواهر کوچکش خاطرات دوران کودکی او را از جنگ اسرائیل در غزه در سالهای ۲۰۰۸-۲۰۰۹ که حدود یک هزار و ۴۰۰ فلسطینی شهید شدند را به یاد میآورد.
در دفتر خاطرات ابوسیف هم نوشته شده است: هیچ وقت فکر نمیکردم این اتفاق بیفتد. امروز قرار بود روز خوبی باشد، اما انفجارها در همه جهات به صدا درآمدند و موشکها یکی یکی از آسمان رد میشدند.
یازده روز بعد، ابوسیف شرح داد که پس از یک روز فریاد زدن در زیر آوار ساختمانی که پسر عمویش و تنها خواهر همسرش در آن زندگی می کردند، در بیمارستان بستری شده است.
ناهیل موهانا، نویسنده (با بازی ماکسین پیک) با خانوادهاش در شمال غزه ماند، غزه به «شهر ارواح» در میان مهاجرت دستهجمعی به دستور اسرائیل به جنوب تبدیل شده بود.
«صدای مقاومت» یک تجربه فرهنگی غنی فلسطینی بود که روح غزه را قبل و بعد از هفتم اکتبر به ما نشان میدهد.
شوفانی میگوید: خواندن سخنان فلسطینیهایی که از بدترین جنایاتی که تا به حال دیدهایم رنج بردهاند، مرا عمیقا متاثر کرد.
وی افزود: متن ها دلخراش، دردناک و مصمم بودند. شنیدن آنها در صداها و انرژی های فوق العاده بازیگران بسیار تاثیرگذار بود و وقتی حضار برای تشویق طولانی ایستادند و کف زدند، گریه نکردن غیرممکن بود.
نظر شما