به گزارش خبرگزاری شبستان، ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا هشدار داد که تصمیمگیری نادرست میتواند مانع تلاشها برای کاهش تنشهای فزاینده بین جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل در چند هفته آینده شود.
برنز در جریان یک گفتگو در کنفرانسی در کیفر در سی آیلند، جورجیا گفت: «ما با خطر بسیار واقعی تشدید بیشتر درگیری در منطقه روبرو هستیم.
برنز افزود که او فکر نمیکند که رهبران اسرائیل یا ایران به دنبال درگیری همه جانبه هستند، اما خطر تشدید تنش همچنان وجود دارد.
او دقیقا یک سال پس از حمله ویرانگر حماس به اسرائیل صحبت میکرد.در حالی که خاورمیانه منتظر پاسخ احتمالی اسرائیل به حمله موشکی هفته گذشته جمهوری اسلامی ایران است. در عین حال، لبنان به محل آخرین درگیریها بین اسرائیل و حزبالله تبدیل شده است و درگیری در نوار غزه همچنان ادامه دارد.
ارتش اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که بیشتر رگبار راکتهای شلیک شده به سمت تلآویو توسط حماس و سایر گروههای مورد حمایت ایران را رهگیری کردهاند. ارتش اسرائیل گفت ۱۳۵ راکت توسط حزبالله مستقر در لبنان به شمال اسرائیل شلیک شد، در حالی که جتهای اسرائیلی بمباران شدید جنوب لبنان را ادامه دادند.
برنز که در مذاکرات برای پایان دادن به جنگ غزه شرکت کرده است، افزود: شما میتوانید پتانسیل برخوردهای سهوی و سوءتفاهمها را ببینید و من فکر میکنم که این چالش برای رئیسجمهور و سیاستگذاران ایالات متحده است تا در طی چند هفته آینده به هدایت به سمت مسیر درست کمک کنند.
برنز گفت این که اسرائیل تصمیم بگیرد چگونه [به ادعای او] از خود دفاع کند و به حمله موشکی بالستیک اخیر جمهوری اسلامی ایران پاسخ دهد واقعاً مهم است
وی گفت: من فکر میکنم اکنون رهبری اسرائیل با دقت در حال بررسی نحوه واکنش خود است.
وی افزود: همه ما به شدت از پیامدهای بالقوه اشکال مختلف حملات و عواقب آن برای بازار جهانی انرژی و اقتصاد جهانی آگاه هستیم.
به اعتقاد وی، پاسخ اسرائیل به حمله موشکی با حمایت آمریکا، به نوعی برخی از محدودیتها را در توان نظامی جمهوری اسلامی ایران آشکار کرد اما این به این معنی نیست که آن قابلیتها هنوز کاملاً قوی نیستند.
برنز که در یک کنفرانس امنیتی در ایالت جورجیا سخنرانی میکرد گفت که جمهوری اسلامی برنامه هستهای خود را با انباشت اورانیوم غنیشده نزدیک به گریز هستهای، جلو برده است. او گفت، به همین دلیل اگر حکومت ایران بخواهد، میتواند به سرعت به گریز هستهای برسد و این باعث میشود زمان واکنش جهان خارج، کمتر شود.
رئیس سیا تصریح کرد: ما امروز شواهدی نمیبینیم که جمهوری اسلامی ایران تصمیمی را که در پایان سال ۲۰۰۳ برای تعلیق برنامه تسلیحاتی گرفته بود، تغییر داده باشد.
نظر شما